Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
88

Kill Bill (2003)

Kill Bill: Vol. 1
Filmadatlap
 
29
Szereplők
48
Vélemények
18
Képek
1
Videók

Érdekességek: Kill Bill (2003)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 180 949 045 dollár volt (imdb.com).

 

Uma sárga ruhája tisztelgés Bruce Lee előtt.

(HETEDIK )
 

Lucy Liu a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

Uma Thurman a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díját.

(mamiéstöti2)
 

A film alapötlete Uma Thurman-től származik, akkor pattant ki a fejéből, mikor Taratntino-val a Ponyvaregényt forgatták és egyik este kicsit többet ivott a kelleténél. Tarantino-val is megosztotta ötletét, aki elkészített 30 oldalnyi forgatókönyvet a filmből. Évekkel később Uma Thurman megkérdezte Taratntino-t, mikor készítik már el a filmet, aki megígérte, hogy Thurman születésnapjáig befejezi a forgatókönyv megírását. Teljesítette ígéretét. A film végén ez olvasható: "Based on the character of "The Bried", created by Q & U". Q = Quentin Tarantino, U = Uma Thurman.

(Mavil)
 

A seriff autójának műszerfala tele van szemüvegekkel, amely ismerős lehet a Tolvajtempó (1974) c. filmből.

(Mavil)
 

A Daryl Hannah által megformált Elle Driver karaktere utalás a John Carpenter által rendezett Menekülés New Yorkból (1981) c. film főhősére, Snake Plissken-re, akit Kurt Russell alakított. (Pl.: szemkötő, fedőnév - Californiai hegyi kígyó - snake.

(Mavil)
 

Az O-ren Ishii családjáról szóló animációs rész Tarantino részéről fejhajtás a Coen fivérek A halál keresztútján (1990) c. filmje előtt.

(Mavil)
 

A Pussy Wagon névre keresztelt kocsi a filmtörténetben első alkalommal a Grease musicalben jelent meg - Greased Lightning c. dal egyik sorában "She's a real Pussy Wagon".

(Mavil)
 

Érdekesség, hogy abban a jelenetben, mikor Beatrix és O-Ren Ishi a japánkertben harcolnak, utóbbi megvágja Beatrix hátát, aki ekkor a hóba zuhan, ám mikor felkel, a hóban nincs vérnyom.

(Mavil)
 

A halállista, melyet a Menyasszony készít, ránézésre egy az egyben úgy néz ki, mint A zsoldos (1968) c. filmben megjelenő lista.

(Mavil)
 

Több hasonlóság is felfedezhető a Kill Bill és A menyasszony feketében c. Francois Truffaut film között. Pl.: esküvő napján özveggyé váló menyasszony, halállista.

(Mavil)
 

A Kill Bill egyik jelenetében a Menyasszonyt megformáló Uma Thurman Vernita Green-nel (Vivica A. Fox alakításában) folytat párbeszédet a konyhában, mikor ujjával egy négyzetet rajzol a levegőbe. Ugyanez a jelenet egy korábbi Quentin Tarantino filmben, a Ponyvaregényben is fellelhető azzal a különbséggel, hogy ott a négyzet körvonalát is látni lehet.

(Mavil)
 

A zene, amely O-rem Ishii halálakor felcsendül, valójában a Lady Snowblood c. film főcímzenéje volt.

(Mavil)
 

Az 1973-as, Toshiya Fujita által rendezett Lady Snowblood c. film nagy hatással volt a Kill Bill-re, több dolgot is onnan merített Quentin Tarantino.

(Mavil)
 

A Menyasszony néhány kardmozdulatát A sógun orgyilkosa (1980) című film ihlette meg.

(Mavil)
 

A Michael Bowen által megformált Buck pont ugyanolyan Elvis napszemüveget hord, mint amit a Tiszta románc (1993) című Tony Scott által rendezett filmben a Christian Slater által eljátszott Clarence Worley is. Egyébként ennek a filmnek Quentin Tarantino készítette el a forgatókönyvét.

(Mavil)
 

Quentin Tarantino kedvenc filmjei közé tartozik a Kinji Fukasaku által rendezett Battle Royale (2000), ezért nem csoda, hogy Gogo Yubari ugyanazzal a felnyársaló módszerrel végez az őt megerőszakolni kívánó japán férfival, mint ami az említett filmben is látható.

(Mavil)
 

Összesen 95-en halnak meg a Kill Bill 1-ben.

(Mavil)
 

Az a jelenet, mikor a Menyasszony levágja ellenségei lábát a földön forogva egy kard segítségével, egy Bruce Lee filmből lett "lemásolva", melynek címe Tomboló ököl.

(Mavil)
 

Abban a jelenetben, mikor a Menyasszony Japánba utazik O-Ren után, pontosan olyan kezeslábast hord, mint ami Bruce Lee-n volt a Halálos játszma c. filmben.

(Mavil)
 

Bill szerepére Kevin Costner is esélyes volt, ám ő saját filmjével a Fegyvertársakkal volt akkoriban elfoglalva.

(Mavil)
 

Amikor világossá vált Quentin Tarantino számára, hogy Uma Thurman áldott állapotban van, nem keresett helyette másik színésznőt, inkább elhalasztották a forgatást.

(Mavil)
 

A Kill Bill-ben többek között Johnny Cash híres száma, a Satisfied Mind is hallható.

(Mavil)
 

A Kill Bill-ben többek között Johnny Cash híres száma, a Satisfied Mind is hallható.

(Mavil)
 

Kb. 400 liter művérre volt szükség ahhoz, hogy fel tudják venni a nagy mészárlós jelenetet.

(Mavil)
 

A Kill Bill szerepel az 1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz c. listán, melyet Steven Jay készített el.

(Mavil)
 

Quentin Tarantino egy személyben volt a forgatókönyvíró és a rendező is.

(Mavil)
 

A film kb. 55 millió dollárból jött létre.

(Mavil)
 

Annak ellenére, hogy a filmben többször is kisípolták, a Menyasszony valódi neve látszik az Okinawából Tokióba szóló repülőjegyen.

(Beke Gábor)
 

Jack Nicholson, Kurt Russel, Mickey Rourke és Burt Reynolds is esélyesek voltak Bill szerepére.

(Beke Gábor)
 

A film nyitójelenetét (az esküvői mészárlást) a Mojave Sivatagban vették fel Lancaster (Kalifornia) mellett. Ebben a jelenetben feltűnik Samuel L. Jackson (mint a halott orgonista) és Bo Svenson (mint a pap) is.

(Beke Gábor)
 

Quentin Tarantino a tulajdonosa a "Pussy Wagon"-nak (magyarul a filmben: Puncimerci), és minden nap azzal járt, hogy reklámozza a Kill Bill 2. (2004) bemutatóját. Az autó később Missy Elliott "I'm Really Hot" valamint Lady Gaga és Beyoncé Knowles "Telephone" című videoklipjeiben tűnt fel.

(Beke Gábor)
 

Gogo (Chiaki Kuriyama) az egyik akciójelentben véletlenül fejbe találta a rendezőt, Quentin Tarantinot, aki az egyik kamera mögött állt.

(Beke Gábor)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.