Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Kill Bill (2003)

Kill Bill: Vol. 1
Filmadatlap
 
29
Szereplők
53
Vélemények
33
Képek
2
Videók

Vélemények: Kill Bill (2003)

 
Titty007   2022. 01. 23.

legújabb vélemény

0
Zseniális rendezés

Ahogy már a főcímben is írtam, zseniális rendezés, minden elismerésem Quentinnek. Imádom mind a két részt.

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 03. 03.

a nap véleménye

4
Nászút helyett vendetta. Első rész

Egy ősi klingon közmondás szerint „a bosszú hidegen tálalva a legjobb”; ilyen cselekedetből filmet készíteni mindig is egyszerre volt hálás és hálátlan feladat. Hálás, mert egy örök téma, a filmművészet több mint 100 éve alatt számtalan alkotó próbál... teljes kritika»


 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 27.

1

Talán Tarantino legjobban,de mindenféleképpen a legvéresebb,legbrutálisabb filmje.Gyönyörűen megkomponált harci jelenetek,és örök érvényű alapigazságok váltják egymást benne...tisztelgés a mester előtt...(B.L..) Uma Thurman tökéletesen hozza a karaktert.Mindenféleképpen ajánlott !

 
Norbert93   2021. 02. 15.

3
Meghatározhatatlan műfaj

Quentin Tarantino a mellőzött vagy éppen lenézett filmes műfajokból összeállított filmek egyik jeles képviselője. Ennek a keverékműfajnak egyik iskolapéldája, sőt inkább magasiskolája a Kill Bill. A cselekmény és a párbeszédek nagyobb része szándékosan az úgynevezett bosszúfilmekből, néhol régi idők trashfilmjeiből és nagyrészt eltúlzott távol-keleti filmekből épülnek fel, de olyan rendszer, átgondoltság és kidolgozottság áll ezek mögött, hogy arra az emberre, aki ilyen műfajok keveréséből mesterművet alkotott, tényleg a zseni a legmegfelelőbb kifejezés.

 
Artemisia   2018. 07. 07.

1

Tipikus absztrakt, kicsit beteg , de zseniális kultfilm QT-től.

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

1

Igazi véres akció Tarantino módra. Remek történet remek szereplőkkel alakításokkal. Csak ajánlani tudom

 
HE7EDIK   2018. 07. 19.

1

A bosszú hidegen tálalva a legjobb. Ebben a filmben pedig van bőven vér és brutalitás, Thurman lemészárolja egy komplett kisváros lakosságát a végén és a sárga ruci sem véletlen, tisztelgés a legenda Bruce Lee előtt. Tarantino egyik klasszikusa.

 
mamiéstöti2   2019. 02. 12.

0

Nagyon sok dicséret ellenére nem a kedvenc filmjeim közé tartozik, megszokott bosszúfilm, nincs benne jó alakítás.

 
ZeroHero   2019. 09. 27.

0

Szamomra az egyetlen Tarantino film, amit barmikor ujra tudok nezni. S minden egyes nezes alkalmaval eszreveszek vmi kis aprosagot, amit addig nem lattam. Magan hordozza a rendezo osszes stilusjegyet, megis izgalmas, mozgalmas, kockarol kockara epul ... több»

 
Ms. Akárki   2019. 06. 16.

0

A mai napig nem értem, hogy miért szeretik ennyien ezt a filmet. Egy átlagos bérgyilkosós gyilkolászós film, amiben egyfolytában fröcsög kb a vér. Egyedül a látványvilága és a színei a kivételesek a filmnek, de ez számomra sajnos kevés, hogy élvezhető legyen. Egyszer elment, Uma Thurman miatt csak.

 
Ildikó Bacskai   2020. 12. 18.

1

No ezen a filmen aztán lehet agyalni, mit akart mondani az alkotó. :D A nőket emeli piedesztálra? Csak egy jó csapkodós, vérben tocsogóst szeretett volna? Ez egy őrült szerelmi történet? Ez a film az igazság el nem fojthatatlanságáról szól? Vagy ez í... több»

1
 
harnas1207   2019. 05. 28.

0

Tarantino többi filmjével egyetemben ez sem fogott meg, sőt itt ráadásul még untatott is. Nagyon gyenge eresztés. Ezen a vérfröcsögős jeleneteken nem tudom, hogy nevetni vagy sírni kéne?

 
Norbi   2018. 07. 09.

0

Alapmű, nagyon jó film. Hihetetlen alakítás. A harcok nagyon látványosak és izgalmasak, a megvalósítás tökéletes. Aki nem nézte még meg, az ne tétovázzon.

 
Caravaggio1978   2021. 09. 05.

0
Aki Tarantino fan, annak jó lesz

Aki imádja a rendezőt, annak bárki bármit mondhat, akkor is magasra értékeli a filmet. Én nem tudtam szórakozni a filmen, nekem teljesen műanyag volt az egész, jó kis érdekes snittek meg minden, de ez Tarantino agymenése, biztosan órákig el lehet beszélni a művészi értékeiről, a szemek tükréről meg a zseniális forgatókönyvről, de engem nem szórakoztatott semennyire.

 
MidoD7   2019. 04. 12.

0

Megjárja, dehát távolról sem állítanám, hogy kiemelkedő lenne ez a film. Mégis szerintem ebben az esetben kevesebb lesz, aki majd viszolyog tőle és több, aki imádja. Egy közepesnek megtette.

 
kevelin   2018. 08. 23.

0

Tarantino egyetlen olyan filmje amit képes vagyok végignézni. egyszer. aztán ennyi elég is belőle. Nekem valahogy nem veszi be a gyomrom ezt a céltalan kegyetlenkedést, de ez nem volt rossz.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 29.

0

Először ittas állapotban láttam ezt a filmet és még úgy is nyomot tudott bennem hagyni. Ez azért elég beszédes. Személyes élményeket félretéve ez egy örök klasszikus a számomra. Hatalmas alakítások és ötletes, kifejező montázstechnika jellemzi ezt a ... több»

 
drg0602   2020. 02. 21.

0

Quentin Tarantino egyik legjobb alkotása eme kétrészes film első része. Sok túlzás van a filmbe, de ez direkt így van megírva, rendezve. Nem szabad sokat várni a filmtől, de ha bejön a stílus, akkor nem fog csalódni ebbe a remek filmbe. Én azt kaptam... több»

 
vivikejencikelara   2017. 05. 30.

0

Isteni film. Rengetegszer láttam már és most megint megfogom nézni mert mindig ad nekem valami pluszt és új dolgokat látok meg benne és azthiszem amugy is többször érdemes megnézni hogy valamit fogjunk is fel belőle.

 
Péter Fazekas   2021. 11. 17.

0

Tarantino filmjeit szeretem, de ez csalódás volt.

 
Vadgazda   2016. 05. 21.

0

Szerintem az egyik legjobb Tarantino film. Érdekesen ötvözi a japán kardvívó tradíciót a nyugati akció filmekkel. Egyik kedvenc filmem a kezdetektől, nagyon nagy dicséret a maszkmestereknek. Művérben sem szenved hiányt a néznő, melegen ajánlott!

 
lauralaura   2018. 12. 28.

0

Gondolom kevesen vannak, akik még nem látták, de ha akadna valaki, akkor ezzel (is) szeretném neki ajánlani - hogy azért mégis mindenki megnézi. Nekem az egyik kedvenc Tarantino filmem - ugyanez igaz a második részre. Egyedül vagy másokkal megnézni is nagy élményt nyújt, pedig már többször láttam!

 
one1970   2015. 07. 26.

0

Jó volt a film. Egy különleges akciófilmet láttam, helyenként nagyon jó zenével megtámogatva (de a jó zene Tarantinonál már evidencia). Számomra nem volt sok a vér, mivel igen nagy része fekete-fehérben volt látható. Uma Thurman nagyon jót játszik, ... több»

 
moony5972   2015. 07. 11.

0

Várakozás volt bennem a film iránt, de nem lett az a húha kategória. Amolyan egyszerű és nézhető kategória. Ami persze nem feltétlen rossz. Még valamilyen szinten el is szórakoztatott. Egyszer meg lehet nézni bárki számára.

 
kristoftoth21   2019. 01. 21.

0

Hatalmas film, tipikus Tarantino stílusban. Némelyik "aprítós" jelenet kifejezetten beteges. Abszolút alapmű a film. Hozza a mester filmjeinek szintjét. 10/10

 
vyctoria79   2019. 02. 06.

0

Aki szereti Tarantino filmjeit, azoknak a Kill Bill I.-II. rész kihagyhatatlan. Nagyon tetszett a képregényszerű feldolgozás (rengeteg, méterekre spriccelő vér; levegőben röpködő - akrobatákat megszégyenítő - harcosok, stb.). A film sikeréhez termész... több»

 
Lost Silver Book   2017. 01. 01.

0

ÉRDEKES! Durva és finomkodó. Egyrészt az a kórházi kulisszák mögötti cselekvés nem tudom, hogy honnan jött az írónak... de az tény, hogy így ha csak így filmen is, de bizony durva volt a tudat, hogy mit nem csinálhatnak veled és még csak meg sem tudo... több»

 
Blindspot   2015. 10. 21.

0

Ez tragikus! Milyen cél vezérelhet egy embert arra, hogy egy ilyen filmet generáljon? A sztori teljesen lapos és unalmas volt. Ásítgattam az egész film alatt. Nem értem azt se, hogy miért is fejeztem be a filmet.

 
sonyxxx   2015. 06. 01.

0

Elképesztő hangulata van a filmnek, szerintem Tarantino rendezései közül a Ponyvaregény után a második legjobb. Jó zenék, izgalmas, feszült menete van, Uma Thurman remek választás. Egy igazi klasszikus, minden film szeretőnek látnia kell.

 
K.bogi   2016. 07. 20.

0

Hát ritka rossz fil ez történetügyileg. Nem igazán értem hogy miért lett ilyen ismert Tarantinó ezen filmje. Főleg a verekedésről és a harcokról, a vérről szól az egész rész és a felesleges érzelmi kesze kusza csomózódása. Az ilyen filmek sosem jöttek be de ettől függetlenül jól össze lett rakva.