Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Sin City: Ölni tudnál érte (2014)

Sin City: A Dame to Kill For
Filmadatlap
 
30
Szereplők
44
Vélemények
12
Képek
3
Videók

Galéria (12)

Jessica Alba

Videók (3)

 
erahurka   2022. 07. 07.

legújabb vélemény

0
Nem tudnék ölni érte

Az első résznél jelentősen gyengébb, néhol túlhasználták a technikát, ez alatt főleg a színezéseket értem. Meg valahogy a sztorik sem ülnek annyira, főleg a pókeres, de nekem ez a képzelt Hartigan se jött be igazán. Nem sikerült eltalálni azt a vékony határmezsgyét egy éjfekete noir thriller és önmaga paródiája közt, amire a réginél annyira jól ráéreztek (vagy lehet, ezek szerint akkor is csak szerencséjük volt?), ehhez talán van némi közé a rosszabb szinkronnak is, lehet angolul valamivel jobb, de a látványt nem akartam felirattal rontani. Marv persze megint brutális, benne nem lehet csalódni. Egy csatatéren érezné otthon magát baltával a kezében, valamikor a középkorban. Egyszer talán megnézem még majd, ha lesz lehetőségem 3D-ben, de ha már Sin City, akkor inkább a képregényeket fogom újra elolvasni és az első filmet rongyosra nézni. Kicsit sajnálom, hogy nem lett túl sikeres, mert azért csak megnéznék egy harmadik részt is, miért ne?! Nem tragikus itt se a helyzet, csak volt már egy tökéletes alkotás ebben a sajátos műfajban, aminek a szintjét nem tudom egyáltalán meg lehet-e ugrani.

 
Artemisia   2017. 12. 28.

4

Minden elemet láttunk már az első részben, de így látványos és hangulatos lett a film. A cselekmény az első részhez képest egyszerűbb, kiszámíthatóbb, kevesebb az akció. A karakterábrázolás sekélyesebb,a karakterek sablonosak, pl. Eva Green karaktere roppant sztereotip.

 
hp   2018. 02. 21.

1

Hát, túl sokat kellett várni egy ilyen közepesen gyenge folytatásra. A karakterek a helyükön vannak, a látvány működik, de a forgatókönyvtől és giccses monológoktól a végére már a széket kapargattam. Férfitársaimnak csak Eva Green miatt tudom ajánlani...

 
indingo   2017. 05. 03.

0

Maga a képi világ már nem volt meghökkentő az első rész után, de valahogy a története hozzám ennek közelebb állt.

 
dulkap   2015. 01. 21.

0

Az első lényegesen jobb volt, de annyira nem volt rossz, mint amennyire sugallták a vélemények és a kritikák. Kevésbé volt jelen az epizodikusság, még ha voltak is kis történetek, csak az arányok nem voltak egyenlőek. Aztán lehet, hogy csak utólag íg... több»

 
Deku   2017. 09. 13.

0

Tuti lett ez a film. A stílusán belül az egyik legjobb amit mostanában néztem meg, de nem bántam meg, hogy eddig vártam, kell ehhez némi hangulat. Nekem például eltalálta az érzéseket. Remek.

 
Szilonka   2019. 08. 14.

0

Nem értem miért kellett ennyit várni rá a nagy sikerű első rész után. Hozta az első film szívonalát és stílusát és talán a története még agyafurtabb.

A film összbevétele 39 407 616 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet Magyarországon 1 nappal az amerikai premier előtt, 2014.augusztus 21-én,szinkronizálva mutatták be.

(Artemisia )
 

A filmet 70 millió dollárból készítették.

(mamiéstöti2)
 

Az Usa-ban az MPAA betiltotta Ava karakter poszterét, mert túl sok látszik a színésznőből.

(mamiéstöti2)
 

A sebész című sorozat forgatása miatt nem tudott a filmben szerepelni Clive Owen.

(mamiéstöti2)
 

Rodriguez már évekkel a film készítése előtt megírta a forgatókönyvet, de a Weinstein fivérek miatt csúszott a film forgatása.

(mamiéstöti2)