Sin City egy korrupt és végtelenül romlott város, ahol a gyengéknek esélyük sincs a túlélésre. Mindeki vágyik valamire, van aki bosszúra, van aki megváltásra, és olyan is akad, akit egyszerre hajt mindkettő. A rendőrautók szirénájának hangját csak a halálhörgések szakítják félbe.
Frank… több»
Mivel pont ma van tizennyolc éve, hogy bemutatták ezt a filmet, úgy gondoltam, írok róla. Nemrég láttam, és ez a technika, ez a stílus elképesztően brutális látvány. Ilyet más filmekben nem is láttam még, és látszik, hogy képregényfilm, ami nem baj, mert én szeretem az ilyen filmeket. Nem egy akciófilm, hanem egy hangulatos neo-noir film, ami helyenként lassú, de a figyelmet fenntartja. Bruce Willis, Cliwe Owen, Mickey Rourke és a többiek mind-mind remekek a filmben, és jók a karaktereik. Valamint ebben a filmben az egyik legszebb és legdögösebb a számomra legszebb hollywoodi színésznő, Jessica Alba. És tudom, van, aki nem ért velem egyet, de ez a nő még most, napjainkban is nagyon szép. Úgyhogy nekem tetszett ez a film, amikor láttam, nem lett a kedvencem, de egyszer meg lehet nézni, sőt többször is, ízléstől függ!
Nem is igazán a film története fogott meg, hanem a képi világ, a vágások, kameraállások. Rendkívül érdekes és inspiráló ez a fekete-fehér, de a vörös vészjósló megjelenése, és némelyik karakter világító kék szeme a sötétségben... Bruce Willis az egyik kedvencem, úgyhogy ezt a filmet sem lehetett kihagynom.
A képregényben látható íjat egy szakértő mongol íjként azonosította, amit nem lehet vásárolni vagy bérelni, ezért el kellett készíttetniük. A munkát egy magyar íjkészítő vállalta el. Tehát a filmbeli kellék Magyarországról származik.
(TribeBubu)Miller először nem szerette volna Mickey Rourke-t Marv szerepében, de Rodriguez rendezett egy találkozót, ami után Miller azt mondta, hogy Rourke a megtestesült Marv.
(mamiéstöti2)A zöld háttér előtt kék testmaszkban kellett Nick Stahl-nak lenni, mert csak ebből a színből tudtak digitálisan sárgát csinálni.
(mamiéstöti2)Frank Millernek konkrét elképzelése volt a pincérnő hangszínéről, így mikor meghallotta Brittany Murphy-t azonnal neki adta a szerepet.
(mamiéstöti2)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »