Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Sin City - A bűn városa (2005)

Sin City
Filmadatlap
 
30
Szereplők
62
Vélemények
82
Képek
1
Videók
Sin City - A bűn városa

Galéria (82)

Devon Aoki
Bruce Willis
Mickey Rourke
Alexis Bledel
Mickey Rourke
Alexis Bledel
Nick Stahl
Devon Aoki
Nick Stahl
Alexis Bledel
Nick Stahl
Bruce Willis
Elijah Wood
Alexis Bledel
Jaime King

Videók (1)

 
Erik8csok   2023. 04. 01.

legújabb vélemény

1
Vizualitásban brutális egy film

Mivel pont ma van tizennyolc éve, hogy bemutatták ezt a filmet, úgy gondoltam, írok róla. Nemrég láttam, és ez a technika, ez a stílus elképesztően brutális látvány. Ilyet más filmekben nem is láttam még, és látszik, hogy képregényfilm, ami nem baj, mert én szeretem az ilyen filmeket. Nem egy akciófilm, hanem egy hangulatos neo-noir film, ami helyenként lassú, de a figyelmet fenntartja. Bruce Willis, Cliwe Owen, Mickey Rourke és a többiek mind-mind remekek a filmben, és jók a karaktereik. Valamint ebben a filmben az egyik legszebb és legdögösebb a számomra legszebb hollywoodi színésznő, Jessica Alba. És tudom, van, aki nem ért velem egyet, de ez a nő még most, napjainkban is nagyon szép. Úgyhogy nekem tetszett ez a film, amikor láttam, nem lett a kedvencem, de egyszer meg lehet nézni, sőt többször is, ízléstől függ!

 
Sabnock Sanatory   2019. 03. 25.

1

Nekem nagyon nem jött be... élvezhetetlen és kusza volt az egész. Képregényfilm? Sajnos ez nem az én világom.

 
Deku   2017. 07. 17.

1

Nagyon tetszett a film. Nagyon eredeti ez a fekete-fehér és egy kissé színes ábrázolás. Elsőre picit zavaró lehet de hamar beleszokik az ember. Pörgős és sötét képregény film.

 
Szilonka   2019. 08. 14.

1

Érdekes film. A története végig izgalmas és pörgős. A látványvilága különleges és a szereposztása is figyelemre méltó.

 
indingo   2017. 05. 03.

0

A képi világa eléggé egyedi, sajátossá teszi a filmet. A történetekből összefonódó film gondolata jó volt, bár a kis sztorik lehettek volna érdekesebbek.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 22.

0

Nem is igazán a film története fogott meg, hanem a képi világ, a vágások, kameraállások. Rendkívül érdekes és inspiráló ez a fekete-fehér, de a vörös vészjósló megjelenése, és némelyik karakter világító kék szeme a sötétségben... Bruce Willis az egyik kedvencem, úgyhogy ezt a filmet sem lehetett kihagynom.

 
erahurka   2018. 08. 02.

1

A képregényekből tökéletesen átemelt látványvilág nélkül talán nem lenne ennyire lehengerlő élmény, azonban ez is hozzátartozik, így értelmetlen lenne lecsupaszítani és nélküle értékelni. Ez bizony simán maximális pontszám, bárki bármit mond.

 

A képregényben látható íjat egy szakértő mongol íjként azonosította, amit nem lehet vásárolni vagy bérelni, ezért el kellett készíttetniük. A munkát egy magyar íjkészítő vállalta el. Tehát a filmbeli kellék Magyarországról származik.

(TribeBubu)
 

63 ember veszti életét a filmben.

(Norbi)
 

Miller először nem szerette volna Mickey Rourke-t Marv szerepében, de Rodriguez rendezett egy találkozót, ami után Miller azt mondta, hogy Rourke a megtestesült Marv.

(mamiéstöti2)
 

A zöld háttér előtt kék testmaszkban kellett Nick Stahl-nak lenni, mert csak ebből a színből tudtak digitálisan sárgát csinálni.

(mamiéstöti2)
 

Frank Millernek konkrét elképzelése volt a pincérnő hangszínéről, így mikor meghallotta Brittany Murphy-t azonnal neki adta a szerepet.

(mamiéstöti2)
 
A Sin City a képregényadaptációk non plus ultrája. Egy hihetetlennek tűnő vállalkozás csodálatos betetőzése, ami új szintre emeli az erőszakot. több»