Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
83%
Filmadatlap
 
26
Szereplők
32
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 30.

legújabb vélemény

Nem értem.Pedig nem rossz emberkék játszanak benne,és mégis lapos,unalmas,semmitmondó.Plusz sablonos,élettelen az egész. Kevin Spacey , Benicio del Toro , ráadásul Gabriel Byrne garancia kellene hogy legyen a minőségre.Ezt elszúrták.Gyenge!

 
Deku   2017. 07. 18.

Nem vagyok oda a német filmekért és sajnos itt erősen érződött a nyoma. Nem volt túl rossz egyszer mindenképpen nézhető de nem vélem úgy, hogy nagy szám lenne.


 
HercegPeter   2019. 03. 08.

Sajnos én úgy néztem meg a filmet, hogy ismertem a csattanót, így nem tudott olyan nagyot szólni. Ennek ellenére érdekelt, mivel jókat hallottam róla. Tetszett, ahogy felépül a történet. Az már más kérdés, hogy a szereplők java része mára már túl van... több»

 
szaka123   2018. 03. 26.

Érdekesen épül a film. Az elején látunk egy bűntényt, aztán pedig flashback-ekből idemrjük meg az előzményeket. Sajnos a szinkron ront az élményen, mivel gyorsan kitalálható, hogy ki is a hunyó! Szóval inkább feliratosan érdemes nézni. Többször nézhető, hogy minden összeálljon! :)

 
harnas1207   2018. 11. 27.

Sajnos a filmet csak nemrég láttam, így már nem ütött akkorát, mint azt tette volna 20 éve. Ennek ellenére zseniális film.

 
Dodi   2015. 06. 18.

Izgalmas, nézhető, de különösebben nem tartóm kimagasló filmnek.

 
Filmelemző   2018. 04. 12.

Az 1995-ös Usual Suspects egyedi film, mert egyre ritkábban készítenek hozzá hasonló "agyalós" thrillereket. Ez a film tele van rejtéllyel, gondolkodni valóval, fordulattal. Érdekes és izgalmas, még ha látványilag nagyon le is van maradva a mai mozik... több»

Galéria (12)

Stephen Baldwin
Gabriel Byrne
Pete Postlethwaite
Stephen Baldwin
Stephen Baldwin

Videók (1)

A film összbevétele 34 449 356 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatás 1994. június 13. és 1994. július 29. közt zajlott.

(dulkap)
 

A film kicsivel több, mint 23M $-t keresett az amerikai mozikban.

(dulkap)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított '101 gengszterfilm amit látnod kell, mielőtt meghalsz' című könyvben.

(dulkap)
 

Keyser Soze figuráját egy valódi gyilkos ihlette, aki előbb megölte a családját, aztán eltűnt.

(ZeroHero)
 

Az ellopott smaragdok valódi drágakövek voltak, amiket a forgatásra adtak kölcsön.

(kázsé)
 

A filmet 35 nap alatt forgatták 6 millió dollárból.

(kázsé)
 

Mikor Kevin Spacey megkapta az Oscar-díjat a legjobb férfi mellékszereplő kategóriájában azt mondta: "Bárki is legyen Keyzer Soze, ma nagyon be fog rúgni".

(kázsé)
 

A filmből legelőször a posztert találták ki, amelyen öt férfi áll felsorakoztatva. Ebből bontották ki aztán az egész film ötletét.

(kázsé)
 

Al Pacino is esélyes volt Dave Kujan szerepére, de végül nem tudta elvállalni a szerepet. Mint azt később elmondta, nagyon megbánta a dolgot.

(kázsé)
 

Az alacsony költségvetés miatt összes színész az átlagos fizetésük töredékét kapta csak.

(kázsé)