Tudom, mit tettél tavaly nyáron

Tudom, mit tettél tavaly nyáron

I Know What You Did Last Summer

Harper

Négy fiatal egy éjszakai autókázás közben véletlenül halálra gázol egy idegen férfit. Kétségbeesésükben az az ötletük támad, hogy eltüntetik a hullát, és nem beszélnek a dologról többé. A holtestet a tengerbe dobják, és igyekeznek mind elfelejteni a történteket. Egy évvel később mindegyük… Több

Rendező: Jim Gillespie
Író: Lois Duncan
Forgatókönyvíró: Kevin Williamson
Premier (HU): 1998.04.09. | HBO Max (2026.01.30.)
Ryan Phillippe
Sarah Michelle Gellar
Jennifer Love Hewitt
Jennifer Love Hewitt

2025.12.18 Harper

Horror-klasszikus (85%)

Nagyon jól összeválogatott szereplőgárda szerepel ebben a filmben, minden lány szexi és minden fiú izmos és sportos. Az alaptörténet jól megírt és a rendezés ki is hoz mindent a scriptből. Adott egy rejtélyes figura, akit a bulizó fiatalok elgázolnak, majd tettüket elleplezve egy tóba dobnak. Aztán eltelik egy év, és a csapat minden tagja különleges üzeneteket kap, többynire a "tudom, mit tettél tavaly nyáron" felirattal. A gyanú több mindenkire rávetül, de a valódi tettes a legvégéig rejtett marad. Nekem Jennifer Lowe Hewitt és Freddie Prinze Jr. a legjobb. Értékelésem: erős négy csillag és 85%. Nehezen beszerezhető film, kb. sehol nincs fent. Ahogyan megjelent az új rész (mely egyébként nagyon gyenge lett), próbáltam előtte újranézni a régit, de sehogyan sem sikerült sajnos. A horrorfaktort vizsgálva azt mondanám, hogy látványban közepes a horrorszint, ám a feszültségkeltés zseniális és valódi horror-hangulatot teremt. Összességében a Tudom mit tettél tavaly nyáron egy nagy horror-klasszikus, nekem régi kedvencem.

2017.04.17 indingo

Azt azért figyelembe kell venni, hogy a film húsz éve készült. Ennek ellenére szerintem simán felveszi a versenyt a mai társaival. A története kedvelhető, bár a gyilkos kampóval való gyilkolászása picit béna.

Én tudom mit tettem tavaly nyáron. Hát nem ezt a filmet néztem, de attól még egy jó kis tinihorror....Izgalmas, és leköti a nézőt, van benne kampós gyilkos, úgyhogy minden ok. Nézhető!

2017.05.20 Szilonka

A 21. században is egy élvezető film, igazi klasszikus. Egy izgalmas történet, egy macska-egér harc,a minek sose lejhet vége.

Sarah Michelle Gellar és Freddie Prinze Jr. a forgatáson szerettek egymásba, 2002-ben házasodtak össze.Szerző: Timo93