Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
64%

Az erdei fantom (1981)

The Burning
Filmadatlap
 
29
Szereplők
2
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
Kóborló   2020. 08. 06.

legújabb vélemény

1
Akár egy Péntek 14-e is lehetne

Nehéz lenne azzal a tényállással vitába szállni, hogy az egyik legjobb és legsikeresebb slasher horror az 1980-ban bemutatott Péntek 13. című volt, ami számtalan hasonszőrű filmnek taposta páros lábbal ki az elkészültét. Az egyik ilyen az 1981-ben be... teljes kritika»

 
dulkap   2015. 07. 05.

0

Magán viseli a Péntek 13 jegyeit, de valahogy itt nem működik olyan jól. Számomra inkább csak egy közepes koppintása a klasszikus műnek. Ráadásul a gyilkos fegyver is inkább vicces, mint kegyetlen. Azt nem mondom, hogy rossz lenne, mert egyszer simán... több»


Galéria (12)

Videók (1)

 

Magyarországon a videokazetták idejében a VICO-filmek jóvoltából vált ismertté a film.

(Kóborló )
 

A filmbéli Karent alakító Carolyn Houlihant 1979-ben megválasztották Miss Ohiónak. A színésznő kimondottan nehezen viselte a forgatás során a meztelen jelenetek felvételét.

(Kóborló )
 

A film története egy New York államban sokszor elmesélt rémtörténeten alapszik, ami egyfajta városi legenda volt.

(Kóborló )
 

A jeleneteket 1980 késő nyarán vették fel, viszont a film csak 1981 májusában került a mozikba.

(Kóborló )
 

A film becsült költségvetése 1,5 millió dollár volt, viszont a maga 700 000 dolláros bevételével megbukott a mozikban.

(Kóborló )
 

A forgatókönyvet számtalanszor átírták, az egyik átíráshoz maga a rendező, Tony Maylam ragaszkodott. Eszerint a gyilkos Cropsy legtöbbször egy bozótvágó ollót használ a gyilkolászás során.

(Kóborló )
 

Holly Hunter, Oscar-díjas színésznőnek ez volt a debütáló filmje.

(Kóborló )
 

A híres és hírhedt forgatókönyvíró- és producerpáros, Harvey és Bob Weinstein ezzel a film indította be filmes karrierjét.

(Kóborló )
 

A film finálé jeleneteit részben egy elhagyatott rézbányában vették fel. Több stábtag is panaszkodott, hogy napokkal a jelenetek felvétele után is köhögtek az ott belélegzett por miatt.

(Kóborló )
 

A filmben több olyan felvétel van, amikor a gyilkos Cropsy szemszögéből láthatjuk az eseményeket. Ezen felvételeket szándékosan torzították, mégpedig úgy, hogy az operatőr vazelint kent a kamera lencséjének a szélére.

(Kóborló )
 
Az igencsak "horrorgazmikus" csónakos gyilkosság jelenetért és a hasonszőrű pillanatokért mindenképpen érdemes megtekinteni ezt a bűnös élvezetként aposztrofálható alkotást.

6,5/10 több»