Démonok (1985)

Dèmoni

Démonok

Sabnock Sanatory   2020. 08. 16.

Bava rengeteg gore jelenettel tűzdelte meg ezt a kifejezetten jónak számító eurohorrort.A hőskorban másolt videokazettán,alig hallható,monoton magyar narrátoros haggal hallgattam meg,de már akkor is elbűvölt a letisztult stílusával,erőteljes színészi játékok ábrázolásával.Az ínyenceknek kötelező darab.

Kóborló   2019. 07. 31.

a nap véleménye

Undorítóan zseniális horror a 80-as évek Olaszországából

Kimondottan kedvelem az úgynevezett Eurohorrort, és azon belül is elsősorban, amit a 70-es és 80-as években készítettek főleg az olaszok. Meggyőződésem, hogy ez idő tájt magasra tudták emelni a horror színvonalát e filmkészítők (Argento, Fulci, Soavi... teljes kritika»

Lamboh   2017. 10. 17.

Amennyire gagyi, annyira szeretem. Ez az egyik, általam eddig legtöbbször látott horror film. Megnéznék belőle egy remaket.

Márton   2018. 11. 08.

Amikor még nem volt CGI...

Az 1985-ös Démonoknak különleges helye van a szívemben, mert talán az egyik legtöbbször megtekintett, egyik kedvenc horrorfilmem pont ő lenne! Bava, Argento, Fulci vagy Soavi ha csak a legnagyobb neveket írom akik a 70-es évek végétől a 90-es évek kö... teljes kritika»

A Démonok forgatókönyvírójának, Dario Argentonak a lánya, Fiore Argento szerepel a filmben, a karaktere meghal.

(Kóborló )

A film rendezője, Lamberto Bava egy interjúban bevallotta, hogy több olyan jelenet volt, amit ő legszívesebben kivágott volna a kész filmből. Ezek legtöbbje a speciális effektusok közt volt, amikért itt elsősorban Michele Soavi volt a felelős.

(Kóborló )

A film rengeteg vágása miatt legalább három korhatár besorolási típusa létezett.

(Kóborló )

A filmet eredetileg trilógiának tervezték, de végül a harmadik rész soha nem készült el.

(Kóborló )

Megjelenésekor úgy reklámozták, hogy a filmben 365 speciális effekt található.