Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
92%

Zombi (1979)

Zombi 2
Filmadatlap
 
29
Szereplők
2
Vélemények
3
Képek
2
Videók
Zombi

Galéria (3)

Videók (2)

 
Sabnock Sanatory   2021. 08. 21.

legújabb vélemény

1
Rothadt jó film, amúgy Fulci módra. Férgek és giliszták inváziója

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Lucio Fulcit a "horror keresztapja" néven emlegetjük, ha a neve felmerül valahol. A film a giallo egyik alapköve, amit Zombie 2 néven forgalmaztak egy kis trükköt bevetve, mivel Romero Holtak hajnala című moziját is 1979-ben mutatták be a taljánoknál... teljes kritika»

 
Kóborló   2019. 06. 25.

0
Egy erős zombifilm Olaszországból Fulci-módra

Ha horror kedvelők beszélgetése során szóba kerül a zombis téma, szinte mindenkinek elsőként Romero zombijai ugranak be, ami persze egyáltalán nem meglepő, hisz George A. Romero volt az, aki az 1968-as Az élőhalottak éjszakája című filmjével elindíto... teljes kritika»

 

A filmben azt a jelenetet, ahol a zombi rátámad a cápára, egy igazi tigriscápával vették fel. Bár a cápa egy betanított példány volt, és a jelenetet is azzal a személlyel vették fel (Ramón Bravo, aki nem is színész volt), aki a mindennapokban együtt tréningezett vele, így sem tartották veszélytelennek a műveletet.

(Kóborló )
 

A filmet túlzott brutálisa miatt 1980-ban több országban betiltották. 1992-ben több jelenetet kivágtak belőle, hogy ezekben az országokban is elérhetővé válhasson.

(Kóborló )
 

Olaszországban Zombi 2. címen mutatták be a filmet. Előzményfilmje nem volt, csak azért kapta ezt a címet, mert George A. Romero 1978-as Holtak hajnala filmje Zombi címen került a mozikba.

(Kóborló )
 

A film rendezője, Lucio Fulci is vállalt egy kisebb szerepet a filmben.

(Kóborló )