A fiatal Regan testét megszállja az ördög. Édesanyja, Chris értetlenül áll a dolog előtt, és az orvosok segítségét kéri lánya gyógyításában, akik minden lehetséges eszközzel megpróbálják kivizsgálni a különös esetet, ám nem járnak sikerrrel. Végső megoldásként az anya Merrin atyához fordul, aki hitében erős, ismert ördögűző hírében áll, és kezdetét veszi a gonosz elleni harc.
Sajnos gyermekkoromban került a film a látókörömbe, ezt azóta is bánom, sokáig nem aludtam miatta, annyira brutális a kivitelezés, és itt nem a jelmezekre vagy a történetre gondolok, hanem a számos olyan nagyon váratlan, csak pár töredék másodpercig feltűnő effektre, aminek semmi jelentősége, de neked évekre ég be az agyadba. Felnőtt fejjel is egy érdekes mozi, így többször is megnéztem, segítve a gyerekkori traumát, és most is azt mondom, ez egy meghatározó eleme a horrorfilmek világának.
Zsigerig ható horror, igazi klasszikus, a műfal egyik legjobbja. El sem tudom képzelni, hogy a bemutatásakor mekkora hatása volt, hiszen még ma, évtizedekkel később is hátborzongató. Mindenképpen csak erős idegzetűeknek ajánlott, még azok is nehezen ... több»
Egy olyan horrorfilmről, ami már több mint 46 évvel ezelőtt készült, azt állítani, hogy még mindig helye van a valaha készült legfélelmetesebb horrorfilmek listáján, finoman szólva elég nagy szó, de ezt az 1973-as Az ördögűző maximálisan kiérdemeli. ... teljes kritika»
Kinderman hadnagy karaktere visszatér az 1990-es Ördögűző 3.-ban. Viszont ott már más színész játssza el a karaktert, mert Lee J. Cobb 1976-ban meghalt, ezért George C. Scott alakítja a hadnagyot.
(Kóborló )Karras atya szerepére rengeteg színész jelölve volt, többek közt Al Pacino, Jack Nicholson, Dustin Hoffman, Alain Delon vagy Paul Newman is.
(Kóborló )Chris McNeil szerepére Barbara Streisandot is megkeresték, de a színésznő elutasította a felkérést.
(Kóborló )Paul Bateson aki a radiológus asszisztense volt a filmben, a való életben sorozatgyilkos volt a 70-es évek vége felé, több homoszexuális emberrel végzett. 1979 márciusában letartóztatták és 20 éves börtönt kapott, mivel nem tudták az összes gyilkosságot rábizonyítani.
(Timo93)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »