Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83
Filmadatlap
 
30
Szereplők
6
Vélemények
51
Képek
1
Videók
 
Milanman   2015. 02. 10.

Az egyik legjobb gótikus horror film, amit valaha készítettek, s mivel nagyon kevés igazán jó van a műfajban, ez nem kis szó. Remek hangulat, zene, képi világ, atmoszféra jellemzi. A műfaj kedvelőinek "halhatatlan" klasszikusa.

 
sabnock666   2018. 03. 15.

Hopkins, Reeves, és persze Gary Oldman nagyon jól játszik Coppola mesterművében. Szép tájak,kissé romantikus hangulat, de egyben félelmetes képsorok, nagyszerű alakítások, mind-mind fellelhetőek ebben a szuper produkcióban. Erősen ajánlott mindenkinek.


 
Robi92   2015. 11. 19.

Jó kis régi gótikus horror film,halhatatlan klasszikus. Egyszerre volt romantikus,misztikus és izgalmas. Vér is csordogál,a maszkok is jók lettek és a korhoz méltó effekteket tartalmazza a film.

 
Enccso   2015. 06. 29.

Nekem ez a kedvenc Drakula feldolgozásom, jobban is szeretem ezt a "klasszikus" vámpír vonalat, mint ezeket a Twillight-os nyáltengereket. Itt nagyon jól eltalált a hangulat és aszereplők is.

 
Holló   2015. 01. 07.

Ez még egy egészen jó Dracula feldolgozásnak számít. A légkör hiteles, a film kellően véres, de nem minden csak az akcióról szól. Gary Oldman alakításával meg vagyok elégedve. A rendező végig ügyesen építkezett, sikerült megteremtenie azt az atmoszférát, amiben hitelesnek tűnik Dracula története.

 
Coppola filmje igazán jól sikerült darab, ami úgy őrizte meg az alapjául szolgáló irodalmi mű szellemiségét, hogy közben egy új motívummal is gazdagította azt. 7/10 több»
 

A tesztvetítések során a közönség túlságosan brutálisnak találta a filmet, emiatt 25 percet kivágtak annak érdekében, hogy kevésbé legyen véres.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az első próbán a rendező felolvastatta a színészekkel Bram Stoker Drakula című regényét, amely két teljes napot vett igénybe.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Francis Ford Coppola elmondása szerint annál a jelenetnél, amikor Jonathan és Mina (vagyis Keanu Reeves és Winona Ryder) esküvőjét vették fel, a ceremóniát egy igazi ortodox pap vezette le, így utólag jöttek rá, hogy a két színész valójában összeházasodott.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.