Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
84
Filmadatlap
 
30
Szereplők
8
Vélemények
51
Képek
1
Videók
Drakula
 
dailyfilmsan   2019. 03. 18.

Az eredeti Drakula kicsit továbbgondolt verziója, ahol Drakula gróf nem teljesen a gonosz megtestesülése, hanem egy érző lény. Gary Oldman előadásában kiváltképp jó volt a gróf, ahogyan Wiona Ryder is tetszett a filmben. Aki teljesen fölösleges volt, az Keanu. Volt, de minek... A cselekmény kicsit átalakult és ez mozgékonyabbá, emészthetőbbé teszi a filmet. A virágzó London és a kosztümök nagyon jól festenek a filmben.

 
Márton   2019. 01. 30.
A szerelem örök

Az 1992-ben készített Drakula minden téren egyfajta mérföldkőnek számít nekem! Ha jól emlékszem talán ez volt az első olyan film számomra, amit elsősorban a gótikus horrorfilmek közé szoktak sorolni, pedig Francis Ford Coppola eme zseniális remekműve annyira talán nem is a film horrorisztikus jeleneteivel égette a képsorait az emlékeimbe, sokkal inkább a mondanivalójával! Bár tagadhatatlan tény, hogy vannak benne oly horrorisztikus képsorok, amik képesek hatni a nézőjére, de mindezek mellett legalább annyi romantikát (vagy akár még többet is) tartalmaz a film, ezért egyáltalán nem lehet csak úgy a horror műfajába sorolni jelen filmünket! Drakula talán az egyik leghíresebb horrorikon akit va... több»


 
sabnock666   2018. 03. 15.

Hopkins, Reeves, és persze Gary Oldman nagyon jól játszik Coppola mesterművében. Szép tájak,kissé romantikus hangulat, de egyben félelmetes képsorok, nagyszerű alakítások, mind-mind fellelhetőek ebben a szuper produkcióban. Erősen ajánlott mindenkinek.

 
Milanman   2015. 02. 10.

Az egyik legjobb gótikus horror film, amit valaha készítettek, s mivel nagyon kevés igazán jó van a műfajban, ez nem kis szó. Remek hangulat, zene, képi világ, atmoszféra jellemzi. A műfaj kedvelőinek "halhatatlan" klasszikusa.

 
Robi92   2015. 11. 19.

Jó kis régi gótikus horror film,halhatatlan klasszikus. Egyszerre volt romantikus,misztikus és izgalmas. Vér is csordogál,a maszkok is jók lettek és a korhoz méltó effekteket tartalmazza a film.

 
Coppola filmje igazán jól sikerült darab, ami úgy őrizte meg az alapjául szolgáló irodalmi mű szellemiségét, hogy közben egy új motívummal is gazdagította azt. 7/10 több»
 

Ez az egyetlen olyan feldolgozás, ahol a Stoker család engedélyezte, hogy a Drakula előtt szerepelhessen a Bram Stoker név is!

(Márton)
 

A tesztvetítések során a közönség túlságosan brutálisnak találta a filmet, emiatt 25 percet kivágtak annak érdekében, hogy kevésbé legyen véres.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az első próbán a rendező felolvastatta a színészekkel Bram Stoker Drakula című regényét, amely két teljes napot vett igénybe.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.