Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Drakula (1992)

Dracula
Filmadatlap
 
30
Szereplők
14
Vélemények
51
Képek
1
Videók

Galéria (51)

Videók (1)

 
Gauss   2021. 09. 29.

legújabb vélemény

0

Jó film, tegnap néztem újra. Ma is megállja a helyét. Egy igényesen megrendezett film, tele jobbnál jobb színészekkel. Gary Oldmannél jobb választást nem is lehetett volna találni Drakula szerepére, óriásit alakított. Nekem Winona Ryder játéka is nagyon tetszett, gyönyörű is volt, ő is tökéletes választás.

 
Yosihiro   2020. 06. 27.

2
Drakula

Ez a "vámpíros" horror film igazából nem ijesztő. Egy történet bemutatása olyan szereplőkkel akik fel tudják az egész filmet és olyan élménnyel tudják bemutatni amit nyomot hagy az emberben. Ezt lehet nevezni Mozinak és ebben a műfajban ez egy remek alkotás. A történet adott kell hozzá némi jó rendezés és vágás és máris kapunk egy olyan mozit amit lehet és érdemes megnézni. A szereplők szerintem parádésan alakítanak igazából nem tudok és nem is akarok kivételt tenni. Viszont a rendezés a jelmez és a háttérmunka már gyengébb lett a kor technikájához képest sokkal jobbat ki lehetett volna hozni szerintem. Összességében a forgatókönyv jó a rendezés gyengébb a színészek hozzák azt a színvonalat amit kell és amit ad a forgatókönyv. A zenei aláfestés is gyengébb. Talán a maszkok és a látvány kialakítása miatt adható erre a filmre a négy csillag hiszen a történet jó és viszi magával az ember. vannak fordulatok tűz és ugyan a horror része igazából nem domborodik ki talán a misztikumnak mondanám, de mégis hagy az emberben olyan érzést, hogy ez egy jó film. Még többször is nézhető nem unalmas van történés. Persze vannak gyermeteg hibák is de az összhatást nézve ebben a kategóriában kiemelkedik. Csak ajánlani tudom ezt a filmet akik szeretik az ilyen témájú vámpíros filmeket. A horror kedvelőinek pedig azt tudom mondani, hogy most csalódniuk kell de csöppnyi vérfrissítés azért kapnak a filmben ....... :) Üdv Yosi

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

0

Hopkins, Reeves, és persze Gary Oldman nagyon jól játszik Coppola mesterművében. Szép tájak,kissé romantikus hangulat, de egyben félelmetes képsorok, nagyszerű alakítások, mind-mind fellelhetőek ebben a szuper produkcióban. Erősen ajánlott mindenkinek.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 18.

0

Az eredeti Drakula kicsit továbbgondolt verziója, ahol Drakula gróf nem teljesen a gonosz megtestesülése, hanem egy érző lény. Gary Oldman előadásában kiváltképp jó volt a gróf, ahogyan Wiona Ryder is tetszett a filmben. Aki teljesen fölösleges volt... több»

 
Norbert93   2020. 05. 22.

0
A horrorfilmek Keresztapája

Minden kétséget kizáróan ki lehet jelenteni, hogy az egyike legjobb horrorfilmeknek (bár egyáltalán nem tartottam ijesztő filmnek) , mind művészeti, mind kivitelezési szempontból. Gary Oldman olyan jelenléttel alakítja a sátáni, zsigeri gonoszt - aki valójában egy sérült lelkű, megtört és csalódott embert rejt magában - hogy az alakítását bátran merem hasonlítani, ahhoz a teljesítményhez, amit Jack Nickolson mutatott a Száll a kakukk fészkére c. filmben. Erőssége a filmnek a kiváló szereplőgárda, amiből talán az általam kedvelt, de jóval gyengébb kvalitásokkal rendelkezik, mint az említett Gary Oldman vagy a Van Helsing professzort alakító Sir Anthony Hopkins. A forgatókönyvet hibátlanul sikerült adaptálni a híres Bram Stoker regényből és a filmművészeti szempontból is értékelhető filmhez már csak egy legendás filmrendező és egy professzionális stáb munkája kellett. Külön kiemelendőek a nagyszerű díszletek, sminkek és maszkok, amik a filmélményét hibátlanná tették.

 
Márton   2019. 01. 30.

0
A szerelem örök

Az 1992-ben készített Drakula minden téren egyfajta mérföldkőnek számít nekem! Ha jól emlékszem talán ez volt az első olyan film számomra, amit elsősorban a gótikus horrorfilmek közé szoktak sorolni, pedig Francis Ford Coppola eme zseniális remekműve... teljes kritika»

 
Milanman   2015. 02. 10.

0

Az egyik legjobb gótikus horror film, amit valaha készítettek, s mivel nagyon kevés igazán jó van a műfajban, ez nem kis szó. Remek hangulat, zene, képi világ, atmoszféra jellemzi. A műfaj kedvelőinek "halhatatlan" klasszikusa.

A film összbevétele 215 862 692 dollár volt (imdb.com).

 

Ez az egyetlen olyan feldolgozás, ahol a Stoker család engedélyezte, hogy a Drakula előtt szerepelhessen a Bram Stoker név is!

(Márton)
 

A tesztvetítések során a közönség túlságosan brutálisnak találta a filmet, emiatt 25 percet kivágtak annak érdekében, hogy kevésbé legyen véres.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az első próbán a rendező felolvastatta a színészekkel Bram Stoker Drakula című regényét, amely két teljes napot vett igénybe.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Francis Ford Coppola elmondása szerint annál a jelenetnél, amikor Jonathan és Mina (vagyis Keanu Reeves és Winona Ryder) esküvőjét vették fel, a ceremóniát egy igazi ortodox pap vezette le, így utólag jöttek rá, hogy a két színész valójában összeházasodott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Van Helsing szerepére eredetileg Liam Neesont akarták, ám amikor kiderült, hogy Anthony Hopkins is érdeklődik a produkció iránt, Coppoláék passzolták Neesont.

(ArpiHajdu és Réci)