Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
86
Filmadatlap
 
30
Szereplők
10
Vélemények
51
Képek
1
Videók
Drakula
 
Norbert93   2020. 05. 22.

legújabb vélemény

A horrorfilmek Keresztapája

Minden kétséget kizáróan ki lehet jelenteni, hogy az egyike legjobb horrorfilmeknek (bár egyáltalán nem tartottam ijesztő filmnek) , mind művészeti, mind kivitelezési szempontból. Gary Oldman olyan jelenléttel alakítja a sátáni, zsigeri gonoszt - aki valójában egy sérült lelkű, megtört és csalódott embert rejt magában - hogy az alakítását bátran merem hasonlítani, ahhoz a teljesítményhez, amit Jack Nickolson mutatott a Száll a kakukk fészkére c. filmben. Erőssége a filmnek a kiváló szereplőgárda, amiből talán az általam kedvelt, de jóval gyengébb kvalitásokkal rendelkezik, mint az említett Gary Oldman vagy a Van Helsing professzort alakító Sir Anthony Hopkins. A forgatókönyvet hibátlanul sikerült adaptálni a híres Bram Stoker regényből és a filmművészeti szempontból is értékelhető filmhez már csak egy legendás filmrendező és egy professzionális stáb munkája kellett. Külön kiemelendőek a nagyszerű díszletek, sminkek és maszkok, amik a filmélményét hibátlanná tették.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 18.

Az eredeti Drakula kicsit továbbgondolt verziója, ahol Drakula gróf nem teljesen a gonosz megtestesülése, hanem egy érző lény. Gary Oldman előadásában kiváltképp jó volt a gróf, ahogyan Wiona Ryder is tetszett a filmben. Aki teljesen fölösleges volt, az Keanu. Volt, de minek... A cselekmény kicsit átalakult és ez mozgékonyabbá, emészthetőbbé teszi a filmet. A virágzó London és a kosztümök nagyon jól festenek a filmben.


 
sabnock666   2018. 03. 15.

Hopkins, Reeves, és persze Gary Oldman nagyon jól játszik Coppola mesterművében. Szép tájak,kissé romantikus hangulat, de egyben félelmetes képsorok, nagyszerű alakítások, mind-mind fellelhetőek ebben a szuper produkcióban. Erősen ajánlott mindenkinek.

 
Márton   2019. 01. 30.

A szerelem örök

Az 1992-ben készített Drakula minden téren egyfajta mérföldkőnek számít nekem! Ha jól emlékszem talán ez volt az első olyan film számomra, amit elsősorban a gótikus horrorfilmek közé szoktak sorolni, pedig Francis Ford Coppola eme zseniális remekműve annyira talán nem is a film horrorisztikus jeleneteivel égette a képsorait az emlékeimbe, sokkal inkább a mondanivalójával! Bár tagadhatatlan tény, hogy vannak benne oly horrorisztikus képsorok, amik képesek hatni a nézőjére, de mindezek mellett legalább annyi romantikát (vagy akár még többet is) tartalmaz a film, ezért egyáltalán nem lehet csak úgy a horror műfajába sorolni jelen filmünket! Drakula talán az egyik leghíresebb horrorikon akit va... több»

 
Milanman   2015. 02. 10.

Az egyik legjobb gótikus horror film, amit valaha készítettek, s mivel nagyon kevés igazán jó van a műfajban, ez nem kis szó. Remek hangulat, zene, képi világ, atmoszféra jellemzi. A műfaj kedvelőinek "halhatatlan" klasszikusa.

 
Coppola filmje igazán jól sikerült darab, ami úgy őrizte meg az alapjául szolgáló irodalmi mű szellemiségét, hogy közben egy új motívummal is gazdagította azt. 7/10 több»

A film összbevétele 215 862 692 dollár volt (imdb.com).

 

Ez az egyetlen olyan feldolgozás, ahol a Stoker család engedélyezte, hogy a Drakula előtt szerepelhessen a Bram Stoker név is!

(Márton)
 

A tesztvetítések során a közönség túlságosan brutálisnak találta a filmet, emiatt 25 percet kivágtak annak érdekében, hogy kevésbé legyen véres.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az első próbán a rendező felolvastatta a színészekkel Bram Stoker Drakula című regényét, amely két teljes napot vett igénybe.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.