Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85
Filmadatlap
 
30
Szereplők
8
Vélemények
51
Képek
1
Videók
 
dailyfilmsan   2019. 03. 18.

Az eredeti Drakula kicsit továbbgondolt verziója, ahol Drakula gróf nem teljesen a gonosz megtestesülése, hanem egy érző lény. Gary Oldman előadásában kiváltképp jó volt a gróf, ahogyan Wiona Ryder is tetszett a filmben. Aki teljesen fölösleges volt, az Keanu. Volt, de minek... A cselekmény kicsit átalakult és ez mozgékonyabbá, emészthetőbbé teszi a filmet. A virágzó London és a kosztümök nagyon jól festenek a filmben.

 
Márton   2019. 01. 30.
A szerelem örök

Az 1992-ben készített Drakula minden téren egyfajta mérföldkőnek számít nekem! Ha jól emlékszem talán ez volt az első olyan film számomra, amit elsősorban a gótikus horrorfilmek közé szoktak sorolni, pedig Francis Ford Coppola eme zseniális remekműve annyira talán nem is a film horrorisztikus jeleneteivel égette a képsorait az emlékeimbe, sokkal inkább a mondanivalójával! Bár tagadhatatlan tény, hogy vannak benne oly horrorisztikus képsorok, amik képesek hatni a nézőjére, de mindezek mellett legalább annyi romantikát (vagy akár még többet is) tartalmaz a film, ezért egyáltalán nem lehet csak úgy a horror műfajába sorolni jelen filmünket! Drakula talán az egyik leghíresebb horrorikon akit va... több»


 
Milanman   2015. 02. 10.

Az egyik legjobb gótikus horror film, amit valaha készítettek, s mivel nagyon kevés igazán jó van a műfajban, ez nem kis szó. Remek hangulat, zene, képi világ, atmoszféra jellemzi. A műfaj kedvelőinek "halhatatlan" klasszikusa.

 
sabnock666   2018. 03. 15.

Hopkins, Reeves, és persze Gary Oldman nagyon jól játszik Coppola mesterművében. Szép tájak,kissé romantikus hangulat, de egyben félelmetes képsorok, nagyszerű alakítások, mind-mind fellelhetőek ebben a szuper produkcióban. Erősen ajánlott mindenkinek.

 
Robi92   2015. 11. 19.

Jó kis régi gótikus horror film,halhatatlan klasszikus. Egyszerre volt romantikus,misztikus és izgalmas. Vér is csordogál,a maszkok is jók lettek és a korhoz méltó effekteket tartalmazza a film.

 
Coppola filmje igazán jól sikerült darab, ami úgy őrizte meg az alapjául szolgáló irodalmi mű szellemiségét, hogy közben egy új motívummal is gazdagította azt. 7/10 több»
 

Ez az egyetlen olyan feldolgozás, ahol a Stoker család engedélyezte, hogy a Drakula előtt szerepelhessen a Bram Stoker név is!

(Márton )
 

A tesztvetítések során a közönség túlságosan brutálisnak találta a filmet, emiatt 25 percet kivágtak annak érdekében, hogy kevésbé legyen véres.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az első próbán a rendező felolvastatta a színészekkel Bram Stoker Drakula című regényét, amely két teljes napot vett igénybe.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.