Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
86
Filmadatlap
 
30
Szereplők
10
Vélemények
51
Képek
1
Videók

Vélemények: Drakula (1992)

 
Norbert93   2020. 05. 22.

legújabb vélemény

A horrorfilmek Keresztapája

Minden kétséget kizáróan ki lehet jelenteni, hogy az egyike legjobb horrorfilmeknek (bár egyáltalán nem tartottam ijesztő filmnek) , mind művészeti, mind kivitelezési szempontból. Gary Oldman olyan jelenléttel alakítja a sátáni, zsigeri gonoszt - aki valójában egy sérült lelkű, megtört és csalódott embert rejt magában - hogy az alakítását bátran merem hasonlítani, ahhoz a teljesítményhez, amit Jack Nickolson mutatott a Száll a kakukk fészkére c. filmben. Erőssége a filmnek a kiváló szereplőgárda, amiből talán az általam kedvelt, de jóval gyengébb kvalitásokkal rendelkezik, mint az említett Gary Oldman vagy a Van Helsing professzort alakító Sir Anthony Hopkins. A forgatókönyvet hibátlanul sikerült adaptálni a híres Bram Stoker regényből és a filmművészeti szempontból is értékelhető filmhez már csak egy legendás filmrendező és egy professzionális stáb munkája kellett. Külön kiemelendőek a nagyszerű díszletek, sminkek és maszkok, amik a filmélményét hibátlanná tették.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 18.

Az eredeti Drakula kicsit továbbgondolt verziója, ahol Drakula gróf nem teljesen a gonosz megtestesülése, hanem egy érző lény. Gary Oldman előadásában kiváltképp jó volt a gróf, ahogyan Wiona Ryder is tetszett a filmben. Aki teljesen fölösleges volt, az Keanu. Volt, de minek... A cselekmény kicsit átalakult és ez mozgékonyabbá, emészthetőbbé teszi a filmet. A virágzó London és a kosztümök nagyon jól festenek a filmben.


 
sabnock666   2018. 03. 15.

Hopkins, Reeves, és persze Gary Oldman nagyon jól játszik Coppola mesterművében. Szép tájak,kissé romantikus hangulat, de egyben félelmetes képsorok, nagyszerű alakítások, mind-mind fellelhetőek ebben a szuper produkcióban. Erősen ajánlott mindenkinek.

 
Márton   2019. 01. 30.

A szerelem örök

Az 1992-ben készített Drakula minden téren egyfajta mérföldkőnek számít nekem! Ha jól emlékszem talán ez volt az első olyan film számomra, amit elsősorban a gótikus horrorfilmek közé szoktak sorolni, pedig Francis Ford Coppola eme zseniális remekműve annyira talán nem is a film horrorisztikus jeleneteivel égette a képsorait az emlékeimbe, sokkal inkább a mondanivalójával! Bár tagadhatatlan tény, hogy vannak benne oly horrorisztikus képsorok, amik képesek hatni a nézőjére, de mindezek mellett legalább annyi romantikát (vagy akár még többet is) tartalmaz a film, ezért egyáltalán nem lehet csak úgy a horror műfajába sorolni jelen filmünket! Drakula talán az egyik leghíresebb horrorikon akit va... több»

 
Milanman   2015. 02. 10.

Az egyik legjobb gótikus horror film, amit valaha készítettek, s mivel nagyon kevés igazán jó van a műfajban, ez nem kis szó. Remek hangulat, zene, képi világ, atmoszféra jellemzi. A műfaj kedvelőinek "halhatatlan" klasszikusa.

 
drg0602   2020. 03. 10.

Minden tisztelettem a rendező és a színészek előtt! Tökéletes légkör, tökéletes történet, tökéletes színészekkel, egy zseniális filmben.

 
Robi92   2015. 11. 19.

Jó kis régi gótikus horror film,halhatatlan klasszikus. Egyszerre volt romantikus,misztikus és izgalmas. Vér is csordogál,a maszkok is jók lettek és a korhoz méltó effekteket tartalmazza a film.

 
Enccso   2015. 06. 29.

Nekem ez a kedvenc Drakula feldolgozásom, jobban is szeretem ezt a "klasszikus" vámpír vonalat, mint ezeket a Twillight-os nyáltengereket. Itt nagyon jól eltalált a hangulat és aszereplők is.

 
Holló   2015. 01. 07.

Ez még egy egészen jó Dracula feldolgozásnak számít. A légkör hiteles, a film kellően véres, de nem minden csak az akcióról szól. Gary Oldman alakításával meg vagyok elégedve. A rendező végig ügyesen építkezett, sikerült megteremtenie azt az atmoszférát, amiben hitelesnek tűnik Dracula története.

 
Cercei   2014. 11. 07.

Gary Oldman a nagybetűs Dracula. Alakításával tökéletesen domborította ki a karakter minden jellemvonását. A filmben több jó karakter is van, Van Helsing például komikus és ironikus. Tetszik. A film remekül dolgozik a képekkel, a vágás jó, érezni a horrort, a rettegést, de a drámát és a romantikát is. Igazi időtálló alkotás.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.