Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
86
Filmadatlap
 
30
Szereplők
10
Vélemények
51
Képek
1
Videók

Érdekességek: Drakula (1992)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 215 862 692 dollár volt (imdb.com).

 

Ez az egyetlen olyan feldolgozás, ahol a Stoker család engedélyezte, hogy a Drakula előtt szerepelhessen a Bram Stoker név is!

(Márton)
 

A tesztvetítések során a közönség túlságosan brutálisnak találta a filmet, emiatt 25 percet kivágtak annak érdekében, hogy kevésbé legyen véres.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az első próbán a rendező felolvastatta a színészekkel Bram Stoker Drakula című regényét, amely két teljes napot vett igénybe.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Francis Ford Coppola elmondása szerint annál a jelenetnél, amikor Jonathan és Mina (vagyis Keanu Reeves és Winona Ryder) esküvőjét vették fel, a ceremóniát egy igazi ortodox pap vezette le, így utólag jöttek rá, hogy a két színész valójában összeházasodott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Van Helsing szerepére eredetileg Liam Neesont akarták, ám amikor kiderült, hogy Anthony Hopkins is érdeklődik a produkció iránt, Coppoláék passzolták Neesont.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Gary Oldman előtt olyan színészek voltak esélyesek a főszerepre, mint Andy Garcia, Viggo Mortensen, Antonio Banderas és Gabriel Byrne.

(ArpiHajdu és Réci)
 

1992-ben a 9. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Francis Ford Coppola nem tartotta sokra Keanu Reevest, viszont kellett neki valaki, aki becsalogatja a fiatal lányokat a moziba.

(Menyét Ibolya)
 

Gary Oldman meglehetősen ittas volt, amikor azt a jelenetet forgatták, amelyben Keanu Reeves beretvájáról lenyalja a vért.

(ps)
 

Gary Oldman kórusba járt gyakorolni, hogy beszédhangját mélyíteni tudja.

(ps)
 

A film egy korábbi változatát túl véresnek találták. Emiatt nem kevesebb mint 25 percnyi erőszakos jelenetet vágtak ki a filmből.

(ps)
 

Gary Oldman haját elől leborotválták, hogy a homloka magasabbnak tűnjön.

(ps)
 

A prológusban látható csatát eredetileg árnyék bábokkal akarták ábrázolni, mely utóbbi ötletet végül a film színházban játszódó jelenetében valósítottak meg.

(ps)
 

Jonathan Harker szerepére Charlie Sheent is meghallgatták.

(ps)
 

A Columbia stúdió ragaszkodott ahhoz, hogy a filmet Los Angelesben forgassák, és ne a valós helyszíneken, az ugyanis túl sokba került volna.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.