Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
54%

Démonok temploma-A templom (1989)

La chiesa
Filmadatlap
 
37
Szereplők
3
Vélemények
4
Képek
Videók

Galéria (4)

 
Kóborló   2022. 04. 18.

legújabb vélemény

2
A gonosz temploma

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Régóta szerettem volna már megtekinteni eme filmet, de csak a napokban találtam végre rá. Mivel kimondottan kedvelem a 80-as évek Olasz horrorfilmes felhozatalát és eme film készítői közt, egytől-egyig kiváló szakembereket vonultatott fel, ezért nem ... teljes kritika»

2
 
Sonny   2015. 04. 30.

1

Hát nem mondanám tökéletesnek, de a modern horrorok előfutáraként mindenképp kiemelt helyet érdemel. Van benne valami, amihez bár kell fogékonyság, de ha ráérzel, garantáltan nem fogsz csalódni.

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 02.

1

Ismét egy jó giallo,ami szerintem nagyon jól sikerült.Van benne feszültség,és misztikum megfelelő balanszban.Persze a gore jelenetekkel sem maradnak adósok.Asia Argento szereplése is nagy meglepetés nekem.Soavi tökéletesen összerakta a mozit,a maszkosok a kornak megfelelően jó munkát raktak le,és a zene is passzol.

 

A filmbéli Lisa szerepére jelentkezett Jasmine Maimone színésznő is, de végül nem kapta meg a szerepet.

(Kóborló )
 

A film forgatókönyvírója és egyben rendezője Michele Soavi, feltűnik egy apróbb szerep erejéig a filmben.

(Kóborló )
 

A film forgatókönyvén eredetileg nyolcan dolgoztak, de végül csak Dario Argento, Franco Ferrini és Michele Soavi nevét tüntették fel a filmen.

(Kóborló )
 

Eredetileg a nürnbergi Lorenzkirche-ben forgatták volna a templomos jeleneteket, de erre végül nem kapták meg az engedélyeket.

(Kóborló )
 

A film forgatására végül 1988 szeptemberétől 1988 novemberéig került sor, a teljes ráfordított összeg 3,5 millió dollár volt.

(Sabnock Sanatory )