Filmek

Legjobb "természetfölötti" filmek

Saját filmes lista készítése
#1

88 Hatodik érzék  (1999)

(78) (28)

dráma | misztikus | thriller

Disney+

Malcolm Crowe (Bruce Willis) kiváló gyermekpszichológus. Azonban egy este gyilkossági kísérlet áldozatává válik, mikor egy korábbi betege, akit nem sikerült meggyógyítania, megkeresi... több»

Nagyon borzongató thriller. Bruce Willis itt is tökéleteset alakít. Szellemes filmek közül talán ez a kedvencem, mert nem direktbe akar ijesztgetni, hanem segítséget kér, hogy kiderüljön, mi történt vele és hova dugták el, hogy a családja megbékéljen.
#2

86 Jumanji  (1995)

(56) (17)

családi | fantasy | kaland | vígjáték

TV-ben (AMC, csütörtök 01:33)

Miután Alan rátalál a tiktokzatos Jumanji-táblára, leül játszani Sarah-val. Ekkor azonban a 12 éves fiú egy pillanat alatt eltűnik, és Jumanji dzsungelvilágában találja magát. Csak... több»

Az első Jumanji film és a 90-es évek egyik legaranyosabb kalandfilmje. Szegény Robin Williams a hátán vitte az egész filmet, de az akkor még csak 13 éves Kirsten Dunst is kiemelkedő szerepet alakított. Akkori szemmel nézve igencsak kiemelkedő effektek voltak, és tátott szájjal... több»
#3

84 Az ördögűző  (1973)

(50) (38)

horror

Max

A fiatal Regan testét megszállja az ördög. Édesanyja, Chris értetlenül áll a dolog előtt, és az orvosok segítségét kéri lánya gyógyításában, akik minden lehetséges eszközzel... több»

Egy olyan horrorfilmről, ami már több mint 46 évvel ezelőtt készült, azt állítani, hogy még mindig helye van a valaha készült legfélelmetesebb horrorfilmek listáján, finoman szólva elég nagy szó, de ezt az 1973-as Az ördögűző maximálisan kiérdemeli. Bevallom, jó ideje már,... több»
#4

84 Ómen  (1976)

(26) (33)

horror

Disney+

Robert Thorn diplomata feleségével örökbe fogad egy gyereket, miután saját gyermekük nem élte túl a szülést. Egy darabig minden rendben halad, azonban ahogy Damien egyre idősebb lesz,... több»

Jó pár horrorfilm volt fiatalkoromban, ami döntően befolyásolta eme remek filmes műfaj megkedvelését. Kétség sem fér ahhoz, hogy az 1976-os Ómen is ezek közé tartozott. Az okkultizmussal foglakozó horrorfilmek egyik ékköve volt számomra, amit talán csak az 1973-as, Az... több»
#5

81 Nosferatu - Drakula  (1922)

(11) (23)

fantasy | horror

A Nosferatu - Drakula című filmben Hutter a Kárpátok bércei közt rejtőző Orlok gróf magányos kastélyába utazik, hogy segítsen a különös férfinak elintézni bizonyos jogi ügyeket.... több»

Első megtekintés óta az egyik leghatalmasabb klasszikusnak tartom. A vámpír árnyéka-jelentetek akár a klasszikus vámpír-filmek szimbólumaként is szolgálatnak, amelyek egy ilyen klasszikus alapkő esetén igencsak nagy szó. Minden egyes jelenete rendkívül erős érzelmi... több»
#6

81 Angyalszív  (1987)

(15) (6)

horror | misztikus | thriller

Harry Angel, a mellőzött magándetektív ellátogat a Harlembe, ahol megbízást kap egy Louis Cyphre nevű fura alaktól egy eltűnt személy megkeresésére. Nyomozása közben a sokszínű... több»

A film eleje elég rossz lett, a vége viszont fordulatos, tehát összességében nem annyira rossz, de 3 csillagnál többet nem ér.
#7

81 Letaszítva  (1998)

(6) (3)

akció | dráma | fantasy | krimi | misztikus | thriller

Lenyűgözően hideg és nyugtalanító képi megoldásaival a műfaj egyik kiemelkedő filmjét láthatjuk. John Hobbes nyomozó és társa, Jonesy fellélegeznek, amikor kivégzik az általuk... több»

Amikor először láttam, engem ihetetlenül elbűvölt ez az egész. Az alaptörténet, a színészek, Denzel Washington...Minden. Akkoriban még nem volt lerágott csont a misztika és a thriller sem. Hát ez egy igazi ereklye, egy gyöngyszem.
#8

80 Sinister  (2012)

(31) (6)

horror | misztikus | thriller

Ellison Oswalt (Ethan Hawke) valós bűntényeket alapul véve írja regényeit. Családjával most egy olyan házba költöznek, ahol korábban szörnyű bűncselekmények történtek, de ők... több»

A Sinister az aprópénzből forgatott horrorfilmek egyik ékes példája, szép kis megtérüléssel. Nem pumpál új vért a kategóriába, nem váltja meg a műfajt mégis több mint másfél órás kellemes kikapcsolódásra alkalmas. Mesterien adagolja a feszültséget, izgalmas, idegtépő.... több»
#9

80 Kedvencek temetője  (1989)

(24) (17)

horror | thriller

Egy tragédia után egy gyászoló apa felfedez egy ősi temetkezési helyet a háza mögött, amely képes feltámasztani a halottakat. több»

Mint oly sok horrorrajongó a világon, én is rajongok a Stephen King történetekért, még úgy is, hogy köztudott tény, hogy King nemcsak a horror berkein belül írt kimagasló történeteket, hisz igencsak jól ért ahhoz, hogy a karaktereit megtöltse érzelmekkel. Jelen... több»
#10

79 Gyerekjáték  (1988)

(13) (9)

horror | thriller

Egy kisfiúnak, Andy-nek nagyon megtetszik a játékbolt kirakatában Chucky, amit szülei meg is vesznek neki. A kedves arcú születésnapi ajándékban azonban hamarosan feléled a gyilkos... több»

Lehetne vitatkozni arról, hogy hol kezdődik a slasher filmek történelme, azonban részletesen nem szeretnék most ebbe belemenni. Legyen elég annyi, hogy 1974-ben a Texasi láncfűrészes mészárlás és a Fekete karácsony jelentős alapot jelentettek, ám John Carpenter 1978-as Halloween... több»
#11

79 Kampókéz  (1992)

(10) (24)

horror | thriller

Helen végzős egyetemistaként a nagyvárosi legendákról írja diplomamunkáját. Ám leginkább egy sorozatgyilkos, Kampókéz története kelti fel az érdeklődését. Anyaggyűjtő munkája... több»

Az elmúlt napokban egy beszélgetés során szóba került ama horrorfilmes téma, hogy mi az a dolog, amely képes úgy igazán rám hozni a frászt. Ezen sokat gondolkodtam, de úgy igazán nem jutottam dűlőre e téren, viszont arra határozottan emlékszem, hogy tinédzserkoromban akadt... több»
#12

fantasy | horror | vígjáték

A film három rémsztoriból áll. Az első, az Indiánbosszú egy poros kisváros boltocskájában játszódik, ami előtt egy fából faragott törzsfőnök álldogál. Mikor az indiánok... több»

Stephen King novellái,és tessék,mindegy milyen a rendezés,a filmek maguk nézhetőek,és a szívünkhöz nőnek. Sok ma regnáló nagy színész is itt kezdett...feltűnnek fiatalon. Többször nézős,megunhatatlan. :)
#13

78 Álom doktor  (2019)

(32) (14)

dráma | fantasy | horror | thriller

TV-ben (Film+, csütörtök 01:33)

Danny Torrence felnőtt. A Szépkilátás Hotelben átélt traumák azóta is kísértik az Ewan McGregor által megszemélyesített Dannyt. Alkoholhoz nyúl, hogy elnyomja belső démonait, ám,... több»

A Stephen King expresszvonat nem lassít! A kortárs horrorirodalom egyik legnevesebb alakjának írásai 2019-ben is szép számmal adaptálódnak, elég, ha a sorozatok választékát (Mr. Mercedes és a Castle Rock új évadai), valamint a streaming szolgáltatók kínálatát (a Netflix berkein... több»
#14

78 Ómen 2: Damien  (1978)

(6) (33)

horror

Disney+

Daniel Chicagóban lakik a nagybátyjánál, és katonai iskolába jár. Viszont rádöbben, kicsoda ő, és nemsokára a környezete és barátai is szembesülnek a ténnyel, hogy ő az... több»

Az 1976-ban bemutatott, Richard Donner által rendezett Ómen az én megítélésem szerint egy nagyon jó alkotás lett, és azon filmeken belül, amik az Antikrisztussal foglalkoznak, biztos, hogy az egyik legjobb, ami valaha elkészült. Mind a kritikai, mind pedig az anyagi fogadtatását... több»
#15

78 Ne hallgass rájuk!  (2020)

(11) (3)

horror | thriller

Netflix

Daniel és Sara egy kisvárosba költöznek, hogy új életet kezdjenek, új otthonuk azonban különös titkot rejteget. A helyiek úgy tudják, hogy hangokat hallani odabent, amire először a... több»

A 2020-as év legelején hallottam először erről a filmről; a horrorfilmek szerelmeseinek érdemes lesz figyelniük rá, mert kellemes kis borongást ígérnek a készítők vele kapcsolatban. Jómagam mindig egy kicsit szkeptikusan állok ezekhez az ígéretekhez, hisz mind a készítőknek,... több»
#16

77 Hellraiser  (1987)

(16) (28)

horror | thriller

Frank egy rejtélyes, démoni doboz birtokosa, amely azonban brutális halálát okozza. Hamarosan a férfi bátyja költözik be lakásába családjával. Frank szelleme hamarosan táplálkozni... több»

Clive Barker neve garancia arra, hogy egy emlékezetes látogatást fogunk tenni a pokolban, ahol ő már rutinos idegenvezetőnek számít. Regényei olyan misztikus világokba kalauzolnak, amelyek örökre az emlékezetünkbe vésődnek. A "Vérkönyvek" szerzője mindannyiszor szembesít a... több»
#17

77 A köd  (1980)

(18) (12)

horror | thriller

A nyugati part egy kisvárosában hat meggyilkolt tengerész reinkarnálódott szelleme jelenik meg, s baljóslatú, halálos ködöt hoznak magukkal, mely az egész várost beborítja. Senki sem... több»

Sorolhatnám azon filmkészítők neveit, akiket kimondottan megkedveltem, mióta a horror a kedvenc filmes műfajom lett, de nem teszem, mert bizonyára igencsak hosszú lenne egy efféle felsorolás. Viszont John Carpenter neve mindig kiemelkedő volt. Számomra ő testesíti meg azt, amit... több»
#18

77 Sóhajok  (1977)

(9) (20)

horror

Egy fiatal balerina érkezik egy neves svájci balettintézetbe, ahol fokozatosan rájön, hogy új iskolájának személyzete boszorkányokból áll. több»

Kimondottan kedvelem a korai eurohorrorokat, de ezen belül is elsősorban az Olaszországból származók állnak közel a szívemhez, hisz olyan zseniális filmesek alkotásait csodálhattam, mint Lucio Fulci (1927–1996), Mario Bava (1914–1980), vagy jelen filmünk esetében Dario Argento... több»
#19

87 A sötétség fejedelme  (1987)

(4) (9)

horror

A sötétség fejedelme című horrorban egy katolikus pap egy külvárosi templomba hív egy csapat tudóst, hogy vizsgáljanak meg egy titokzatos fiolát. A fiolában található folyadékról... több»

Mindig is szerettem John Carpenter filmjeit, de ha valaha is vállalkoznék arra, hogy rangsoroljam eme nagyra értékelt direktor munkásságát, akkor minden bizonnyal dobogós lenne nálam az 1987-ben bemutatott A sötétség fejedelme című alkotása. Hogy miért tartom ezt a filmjét jobbnak,... több»
#20

akció | fantasy | horror | sci-fi | thriller

2019-re a Földön egy járvány söpör végig, aminek következtében az emberiség nagy része vámpírrá változik. A civilizáció fennmaradó része bujkálni kényszerül, hiszen... több»

Amikor egy filmbéli vámpír a nagy világhódító terveiről beszél, miszerint mindenkiből vámpírt csinál, vajon annak mi lesz a vége azon kívül, hogy kihal az egész emberiség, vele együtt a vámpír faj is? Nézd meg a filmet és kaphatsz egy lehetséges választ. Nem a legjobb... több»