Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
86%

Ómen (1976)

The Omen
Filmadatlap
 
26
Szereplők
20
Vélemények
8
Képek
1
Videók
Ómen
 
User 0306   2021. 05. 06.

legújabb vélemény

0

Nagyon tetszett a film. A sztorija is jó. A zenéjét meg imádom. Remek horror. Jó a rendezés is.

 
Kóborló   2020. 10. 09.

1
A fenevad száma: 666

Jó pár horrorfilm volt fiatalkoromban, ami döntően befolyásolta eme remek filmes műfaj megkedvelését. Kétség sem fér ahhoz, hogy az 1976-os Ómen is ezek közé tartozott. Az okkultizmussal foglakozó horrorfilmek egyik ékköve volt számomra, amit talán c... teljes kritika»


 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 14.

1

Hihetetlen élmény volt a film, a jó és a rossz, az igaz és a gonosz örök harca! Mai napig ugyanazt az élményt nyújtja, mint amikor először néztem....A zene, és a színészek játéka is mind mind egy kis Oscar, persze nálam....A történet is zseniális, egyszóval ott van benne minden, ami szórakoztat,és moziélményt ad!

 
respect the movies   2018. 03. 06.

1

Szerintem egy zseniális film volt! Nagyon kevés ilyen minőségű film született mint az Ómen és még ennél is kevesebb büszkélkedhet azzal, hogy több mint 40 évvel!! az elkészítése után is még mindig hatásos tud lenni! Amolyan örökzöld klasszikus ez a f... több»

 
dailyfilmsan   2018. 02. 09.

0

Nem semmi. Laza kis horror nem is annyira ijesztő inkább a zene gerjeszti a feszültségét a filmnek. A 2006-os remake egy borzalom. Aki ómenre éhes inkább ezt nézze meg sokkal jobban érthető nem unalmas és nem kapkod a film. Szépen rávezeti a nézőt az... több»

 
TribeBubu   2016. 02. 01.

0

Alapmű. A színészek, a látvány és szinte minden egyéb csak simán jó. Azonban ami miatt eszeveszettül jó ez a film, az a feszültség, ami a cselekményből adódik, a zene pedig rátesz egy jó nagy lapáttal. Még így negyven év távlatából is óriási élmény megnézni.

 
Loborg   2016. 04. 25.

1

Nem olyan régen egy horrorfilm nézős estén sikerült először megnéznem, bár a kisfiú képe a sírok között már ezerszer látott volt, és okozott libabőrt.Mai napig nagyon hatásos film, nem veszített az éléből, igazi libabőr.

Galéria (8)

Gregory Peck
Lee Remick
Gregory Peck

Videók (1)

A film összbevétele 60 922 980 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben lett volna oroszlános jelenet is, csak az állatok úgy megvadultak benne, hogy nem tudták leforgatni.

(User 0306)
 

Magyarországon 13 évvel a bemutatása után, 1989 áprilisában mutatták be a hazai mozikban.

(Kóborló )
 

A film kezdeti állapotában The Birthmark címen kezdték el a forgatásokat, és csak a forgatás vége felé vették fel az Ómen címet a filmhez.

(Kóborló )
 

Mikor a film producere, Harvey Bernhard (1924–2014) felkereste David Seltzert, hogy készítse el a forgatókönyvet, először elutasította a felkérést, majd később mégis elvállalta a megírását.

(Kóborló )
 

A 2006-os remake-ben feltűnik az 1976-os Ómenben Damien szerepében látható Harvey Stephens mint az egyik riporter.

(Kóborló )
 

Az eredeti filmet 2006-ban remake-elték John Moore rendezésével.

(Kóborló )
 

A film körülbelüli 3 millió dolláros költségvetése szinte eltörpült ahhoz az összeghez képest, amit a forgalmazó stúdió a reklámjaira költött. A reklámozása közel 9 millió dollár volt.

(Kóborló )
 

David Warner kaszkadőre, Terry Walsh súlyosan megsérült a temetőben forgatott kutyatámadások során.

(Kóborló )
 

A film rendezője, Richard Donner mielőtt megismerkedett volna a film forgatókönyvírójával, David Seltzerrel, Damien karakterét lányként szerette volna megjeleníteni a filmben.

(Kóborló )
 

A filmbéli fotós szerepében David Warner pikkelysömörtől szenvedett a forgatások ideje alatt. Gregory Peck színésztársa adott pénzt neki, hogy a forgatások után Svájcban kezelhessék őt.

(Kóborló )