Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
85
Filmadatlap
 
26
Szereplők
17
Vélemények
8
Képek
1
Videók
Ómen
Gregory Peck
Lee Remick
Gregory Peck
 
Kis Anna Kinga   2018. 07. 23.

legújabb vélemény

Ez az a horror ami megijeszt és elgondolkodtat, nem a mai filmek tele darabolással amitől hamarabb felfordul a gyomrod vagy kiröhögöd a haverjaiddal egy közös filmnézős estén. Tényleg kötelező annak aki a HORRORT szereti. Passzol a zene, a vágás, a rendezés, minden a helyen van.

 
dailyfilmsan   2018. 02. 09.

Nem semmi. Laza kis horror nem is annyira ijesztő inkább a zene gerjeszti a feszültségét a filmnek. A 2006-os remake egy borzalom. Aki ómenre éhes inkább ezt nézze meg sokkal jobban érthető nem unalmas és nem kapkod a film. Szépen rávezeti a nézőt az igazságra, ellenben a 2006-os verzió a film utolsó negyedében zúdít mindent a nézőre így emészthetetlenné téve a sztorit. Ez a film hozza ki a forgatókönyvből a maximumot pedig a szövegben minimális az eltérés.


 
respect the movies   2018. 03. 06.

Szerintem egy zseniális film volt! Nagyon kevés ilyen minőségű film született mint az Ómen és még ennél is kevesebb büszkélkedhet azzal, hogy több mint 40 évvel!! az elkészítése után is még mindig hatásos tud lenni! Amolyan örökzöld klasszikus ez a film, ami nálam olyan remekművek impozáns de annál rövidebb listájában szerepel, mint a John Carpenter féle Dolog, vagy az 1973-as Az ördögűző, vagy Spielberg 75-ös Cápája és az 1968-as Rosemary gyermeke volt! Nehéz lenne egy dolgot kiemelni eme kitűnő filmből (és nem is próbálkoznék) mert minden rendben volt benne! Számomra az egyik legfontosabb érv egy horrorfilmnél, hogy miként tud működni a hangulat terén, na ebben talán a legerősebb az Ómen! Szinte képes volt amikor először láttam a filmet, letaglózni! A nagyon erős hangulathoz párosul még egy kimondottan érdekes történet is! Továbbá a film amúgy sem gyenge hangulatát tovább tudták fokozni a film zenéjével! Azonkívül hogy szintén nagyon jó lett a film zenéje, még tudott a nézőben egyfajta baljós hangulatot is teremteni! Színészek terén egyszerűen pazar volt, Gregory Peck valami elképesztő teljesítményt nyújtott a filmben! Számomra az egyik legérdekesebb dolog a filmmel kapcsolatban, hogy technikailag még mindig nagyon erősnek éreztem a filmet, pedig hát tényleg nem mostanában készítették el! Tehát a film alapmű a horrorfilmek közt és aki még talán nem látta, az mindenképp tegyen egy próbát vele!

 
sabnock666   2018. 03. 14.

Hihetetlen élmény volt a film, a jó és a rossz, az igaz és a gonosz örök harca! Mai napig ugyanazt az élményt nyújtja, mint amikor először néztem....A zene, és a színészek játéka is mind mind egy kis Oscar, persze nálam....A történet is zseniális, egyszóval ott van benne minden, ami szórakoztat,és moziélményt ad!

 
Loborg   2016. 04. 25.

Nem olyan régen egy horrorfilm nézős estén sikerült először megnéznem, bár a kisfiú képe a sírok között már ezerszer látott volt, és okozott libabőrt.Mai napig nagyon hatásos film, nem veszített az éléből, igazi libabőr.

A film összbevétele 60 922 980 dollár volt (imdb.com).

 

A horror filmek egyik legjelentősebb darabja az idők folyamán tetralógiává bővült. A második rész "Ómen II." címen két év múlva követte. A következő darab "A végső összecsapás" címmel 1981-ben készült. A témában mégsem ez volt az utolsó, mert "Ómen IV. - Feltámadás" címen 1991-ben készítettek egy folytatást. Ebben a Gonoszt egy kislány, Delia testesítette meg.

(Berto49)
 

A film 2.8 millió dollárból készült el, de ezt az összeget már a nyitóhétvégéjén visszatermelte a film!

(respect the movies)
 

Egyes hírek szerint David Seltzer közel egy éven keresztül készítette a film forgatókönyvét!

(respect the movies)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.