Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

Az elcserélt gyermek (1980)

The Changeling
Filmadatlap
 
18
Szereplők
3
Vélemények
6
Képek
Videók
Az elcserélt gyermek

Galéria (6)

George C. Scott
 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 12.

legújabb vélemény

0

Eszméletlen jó a film, ahogyan lassan elindul, szépen magával ragad, és arra kényszerít, hogy egyre jobban odafigyelj az alkotásra. Na ez megvan, és a gyönyörű helyszínen elkezdődik a film második része, ami már egy igazi misztikus horrorfilm. Nagyon jó mozi, ezt hiányolom a mai filmekből.

 
kórica   2016. 01. 28.

0

Megkapó a hangulat megteremtése, a ház kamerázása, az atmoszféra egyre fokozottabb hangolása és az események lassú, de éberségmegtartó visszafogott adagolása.

 
VérAlex   2016. 06. 07.

0

Nagyon szeretem a horrort, azon belül pedig az egyik kedvenc al-műfajom a szörnyűséges ház témája. Ez a film viszont amennyire öreg, annyira meglepő. Noha az első 20 perc merő unalom, ami utána történik, azt sosem gondoltam volna. A legmeghökkentőbb ... több»

 

Martin Scorsese egyszer csinált egy filmes listát a 11 legjobb horrorfilmről. Ezen a listán szerepelt ez a film is.

(ps)
 

A forgatás 1978 december 4 és 1979 február 25 között zajlott.

(ps)
 

A forgatókönyvírók hat hónapnyi kutatómunkát végeztek kísértet járta házakkal kapcsolatban, amely során rengeteg újságcikket, és mintegy hétszáz könyvet lapoztak fel.

(ps)
 

Russell Hunter, a film írója megtörtént események alapján írta meg a film alapjául szolgáló történetet. Russell ugyanis a hatvanas években egy bizonyos Henry Treat Rogers Mansion nevezetű rezidenciában lakott Denverben, Colorado államban. Ebben a házban állítólag egy régen meghalt gyermek szelleme kísértett.

(ps)
 

Ez Trish Van Devere és George C. Scott nyolcadik közös filmje. A színészpáros egyébként a valós életben házastársak voltak.

(ps)