Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
81

Az élőhalottak éjszakája (1968)

Night of the Living Dead
Filmadatlap
 
26
Szereplők
10
Vélemények
7
Képek
1
Videók
 
Kóborló   2019. 10. 13.

legújabb vélemény

Műfajteremtő klasszikus

Úgy gondolom, George A. Romero nevét nem nagyon kell bemutatni a horror szerelmeseinek, hisz több mint 50 évvel ezelőtt Az élőhalottak éjszakájával nemcsak egy klasszikust köszönhetünk neki, de a zombis filmek alapjait is letette arra a képzeletbeli asztalra. Sőt mi több, Mr. Romero maradt is a műfajban, hisz neve és munkássága szinte egybeforrt a zombis filmekkel. Bár igaz, készített más jellegű alkotásokat is (Majomszeretet: Egy félelmetes kutatás 1988, Halálos árnyék 1993 vagy a 2000-es Csonttörő), de munkássága inkább az élőholtak körül forgolódott, hisz tulajdonképpen az 1968-as Az élőhalottak éjszakája után még 5 filmes folytatás készített, és további 3 feldolgozásnak is kikövezte az ú... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 12. 22.

A modern zombifilmek előfutára

A modern zombifilmek előfutárához, vagyis Az élőhalottak éjszakájához kettős érzelmekkel viszonyulok. Egyrészt a technikai részéről lerí, hogy nagyon alacsony költségvetésből készült, az akció- és ijesztgetős jelenetek mai szemmel iszonyatosan gagyinak tűnnek, s összességében ez egy horrorfilm, de ma már ettől megijedni szinte lehetetlen (persze, hogy milyen hatása lehetett 1968-ban, arról nem tudok). A technikai részéről egyedüli pozitívumként épp azt tudnám ki emelni, hogy fekete-fehér, mert ez ad a filmnek egyfajta nyomasztó hangulatot, amire szükség is van. Másrészről pedig - és ezt nem gondoltam volna, hogy egy zombi filmről ilyet fogok írni - az olcsó felszín mögött valódi mélység van,... több»


 
Deku   2017. 09. 13.

Szerintem nagyon jó film. Jó pár embert hallottam akinek nem tetszett a film én pedig ennek ellenére is kedveltem és javaslom is általában mindenkinek. Nagyon eltalálták a látványt és a történetet.

 
sabnock666   2018. 03. 15.

Romero zseni a maga kiforrott műfajában. Ez egy alapmű, és hogy fekete-fehér, plusz pikantériát ad a filmnek. Mai szemmel nézve persze már nem olyan, mint amikor készítették, de azért nagyon erősen ajánlott A zombis filmek alfája és omegája.

 
erahurka   2018. 08. 12.

Egyszerű, de nagyszerű: rövid, pörgős és mégis értelmes. Egyedül a látvány, ami nem öregedett annyira szépen, a zombik inkább néztek ki hajléktalanoknak mint élőhalott gyilkológépeknek :D

 
Megalázó lenne számos kiváló (és még több kevésbé kiváló) horrorra nézve, ha egy olyan darabot tartanánk a műfaj királyának, amelyre nemcsak az általános igénytelenség jellemző, de még a józan paraszti ésszel elkerülhető hibákat sem sikerült elkerülnie. 3,5/10 több»
 
"Megtekintés: Már csak azért is érdemes egyszer megnézni, mert a mai zombie filmes dömping gyakorlatilag innen datálható.

Pedig annak ellenére, hogy sok polgárpukkasztó illetve filmben korábban nem annyira megszokott jelent sorjázik a filmben, ettől függetlenül, talán pont az élőhalottak a leggyengébb láncszemek benne." több»

A film összbevétele 30 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben George A. Romero és John A. Russo (forgatókönyvírók) is kapott egy-egy kisebb szerepet, de ezek a jelenetek végül nem kerültek bele a végső változatába.

(Kóborló )
 

A felvételek mindössze 30 nap alatt készültek el.

(Kóborló )
 

Az Entertainment Weekly minden idők 13. legfélelmetesebb filmjének minősítette.

(Kóborló )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.