Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Az élőhalottak éjszakája (1968)

Night of the Living Dead
Filmadatlap
 
26
Szereplők
10
Vélemények
65
Képek
1
Videók

Galéria (65)

Videók (1)

 
Kóborló   2019. 10. 13.

legújabb vélemény

1
Műfajteremtő klasszikus

Úgy gondolom, George A. Romero nevét nem nagyon kell bemutatni a horror szerelmeseinek, hisz több mint 50 évvel ezelőtt Az élőhalottak éjszakájával nemcsak egy klasszikust köszönhetünk neki, de a zombis filmek alapjait is letette arra a képzeletbeli ... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

1

Romero zseni a maga kiforrott műfajában. Ez egy alapmű, és hogy fekete-fehér, plusz pikantériát ad a filmnek. Mai szemmel nézve persze már nem olyan, mint amikor készítették, de azért nagyon erősen ajánlott A zombis filmek alfája és omegája.

2
 
ArpiHajdu és Réci   2016. 12. 22.

0
A modern zombifilmek előfutára

A modern zombifilmek előfutárához, vagyis Az élőhalottak éjszakájához kettős érzelmekkel viszonyulok. Egyrészt a technikai részéről lerí, hogy nagyon alacsony költségvetésből készült, az akció- és ijesztgetős jelenetek mai szemmel iszonyatosan gagyin... teljes kritika»

 
Deku   2017. 09. 13.

0

Szerintem nagyon jó film. Jó pár embert hallottam akinek nem tetszett a film én pedig ennek ellenére is kedveltem és javaslom is általában mindenkinek. Nagyon eltalálták a látványt és a történetet.

 
erahurka   2018. 08. 12.

0

Egyszerű, de nagyszerű: rövid, pörgős és mégis értelmes. Egyedül a látvány, ami nem öregedett annyira szépen, a zombik inkább néztek ki hajléktalanoknak mint élőhalott gyilkológépeknek :D

 
raczdavidzsolt   2016. 05. 05.

0

Durva film. Lehet erős túlzás, de nekem akkor is bejött.Nagyszerű horror

 
one1970   2015. 07. 26.

0

Durva film, szerintem rossz is, de ijesztő is, én többet nem nézem meg az biztos, viszont egyszer érdemes :D Nem olyan rossz film, vannak benne elég durva jelenetek :D

A film összbevétele 30 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben George A. Romero és John A. Russo (forgatókönyvírók) is kapott egy-egy kisebb szerepet, de ezek a jelenetek végül nem kerültek bele a végső változatába.

(Kóborló )
 

A felvételek mindössze 30 nap alatt készültek el.

(Kóborló )
 

Az Entertainment Weekly minden idők 13. legfélelmetesebb filmjének minősítette.

(Kóborló )
 

A filmben a legtöbb párbeszéd improvizáció volt a színészektől.

(Kóborló )
 

A film egy kezdeti címe a Húsevők éjszakája volt. Talán ezért is nevezték néha a halottakat húsevőknek.

(Kóborló )
 
Romero atomjaira szedi az amerikai kollektív pszichét, miközben kérlelhetetlenül őszinte tükröt mutat a társadalomnak. Olyan tükröt, ami nem csak a 60-as években volt aktuális, hanem ma is érvényes. több»