Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
65%

Holtak földje (2005)

Land of the Dead
Filmadatlap
 
29
Szereplők
5
Vélemények
14
Képek
1
Videók
Holtak földje
 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 19.

legújabb vélemény

Jaj,bocsi kedves Romero,de nekem ez a mozi nagyon nem jött be.Silány ötletek,és silány kivitelezés.A tűzijátékot bámuló zombik,akik okosodnak?Köszönöm,de erre nincs az agyam igazán ráállva.A színészi gárda is roppant gyenge,és totálisan hiteltelen.Azért két csillag,mert csak Romero,és csak zombis film.

 
Kóborló   2019. 10. 18.

a nap véleménye

Mikor már a holtak is csak egy otthont keresnek

George A. Romero (1940–2017) neve nemcsak a horror műfajjal forrt össze, hanem az úgynevezett élőhalott, avagy zombis réteg horrorokkal is. Ami alapjaiban nézve nem is olyan meglepő, hisz a mester már 1968-ban, Az élőhalottak éjszakájával kikövezte a... teljes kritika»


 
erahurka   2018. 08. 12.

Ezúttal már a látvány is rendben van Romero korábbi filmjeihez képest, ráadásul most is kapunk mondanivalót, sok-sok zombit és élvezhető cselekményt, ám valahogy mégsem áll össze igazán. A zombik tanulékonysága nekem túlságosan a semmiből jött, a tör... több»

 
ollókéz   2014. 12. 26.

Sima zombifilm, aki ezekből meg bírja nézni az ötvenezrediket is, annak biztos tetszeni fog, de szerintem ebből a témából bőven nem lehet annyit kihozni, mint amennyit manapság szórakoznak vele. Azért egyszer megnézhető éppenséggel, ha valaki kis vérengzős akció-horrort szeretne nézni.

 
Hitman   2014. 11. 22.

Szerintem ez egy átlag alatti zombifilm. Meg sem közelíti minőségben a műfaj nagy klasszikusait, amikből azért akad jó pár, amik elég magasra teszik a mércét. Ez viszont elég sablonos, a történet, a szereplők érdektelenek, ez az egész zombi koncepció sincs rendesen kialakítva, egy szóval összecsapott és gagyi.

Dennis Hopper

A film összbevétele 26 070 520 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet megjelenésekor Ukrajnában betiltották.

(Kóborló )
 

A film főszereplője, Simon Baker két dolog miatt vállalta el a szerepet. Az egyik, hogy korábban soha nem szerepelt horrorfilmben, a másik pedig, hogy mindenképp szeretett volna egyszer együtt dolgozni a film rendezőjével, George A. Romeroval.

(Kóborló )
 

Egy interjúban George A. Romero, a rendező elárulta, hogy a filmben szereplő Dennis Hopper szivarjai, melyeket elszívott a felvételek alatt, többe kerültek, mint az egész 1968-as Az élőhalottak éjszakájának költségvetése.

(Kóborló )
 

Négy cím közül választották ki a Holtak földjét.

(Kóborló )
 

George A. Romerot annyira lenyűgözte Simon Pegg és Edgar Wright filmje, a Haláli hullák hajnala, hogy a rendező megkérte őket, szerepeljenek a filmben, amibe bele is egyeztek. Ők a zombik a fotókabinban.

(kázsé)
 

A Tom Savini által alakított motorbiciklis bandita zombija, akit A holtak hajnala c. filmben ölnek meg, látható az egyik jelenetben.

(kázsé)
 

Részben az 1985-ös A holtak napja eredeti forgatókönyvén alapul a film.

(kázsé)
 

George A. Romero lánya is megjelenik a filmben, mint a katona, aki lelövi a zombit az elektromos kerítésen.

(kázsé)
 

Ez az első film George A. Romero sorozatában, ami digitális effekteket használ.

(kázsé)
 

Dennis Hopper karakterének megformálásához Donald Rumsfeldet vette alapul.

(kázsé)
 
Érdekes megfigyelni azt a tendenciát, hogy az egykor klasszikusnak és megkerülhetetlennek tartott rendezők pályafutásuk végére mintha elfelejtenének rendezni - legalábbis közönségük szerint. több»
 
"Lehet, hogy Romero a felelős, hogy a mostanra klasszikus zombie elterjedjen a filmművészetben, de ő is verte bele abba a koporsóba az első szögeket, amellyel azután az egész horror-műfaji leágazást végül eltemethetjük majd." több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.