Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
61%

Holtak földje (2005)

Land of the Dead
Filmadatlap
 
29
Szereplők
6
Vélemények
14
Képek
1
Videók
 
elekm90   2021. 03. 29.

legújabb vélemény

0

Nálam ez egy gyenge és meglehetősen buta zombifilm, az egy évvel korábbi Zack Snyder-féle Holtak hajnalához képest például jóval gyengébb. A borzalmas befejezése pedig tényleg feltette az i-re a pontot (az az eszmefuttatás, amit lefuttat Simon Baker, te jóóóóó ég).

 
Kóborló   2019. 10. 18.

a nap véleménye

0
Mikor már a holtak is csak egy otthont keresnek

George A. Romero (1940–2017) neve nemcsak a horror műfajjal forrt össze, hanem az úgynevezett élőhalott, avagy zombis réteg horrorokkal is. Ami alapjaiban nézve nem is olyan meglepő, hisz a mester már 1968-ban, Az élőhalottak éjszakájával kikövezte a... teljes kritika»


 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 19.

0

Jaj, bocsi, kedves Romero, de nekem ez a mozi nagyon nem jött be. Silány ötletek és silány kivitelezés. A tűzijátékot bámuló zombik, akik okosodnak? Köszönöm, de erre nincs az agyam igazán ráállva. A színészi gárda is roppant gyenge és totálisan hiteltelen. Azért két csillag, mert csak Romero, és csak zombis film.

 
erahurka   2018. 08. 12.

0

Ezúttal már a látvány is rendben van Romero korábbi filmjeihez képest, ráadásul most is kapunk mondanivalót, sok-sok zombit és élvezhető cselekményt, ám valahogy mégsem áll össze igazán. A zombik tanulékonysága nekem túlságosan a semmiből jött, a tör... több»

 
ollókéz   2014. 12. 26.

0

Sima zombifilm, aki ezekből meg bírja nézni az ötvenezrediket is, annak biztos tetszeni fog, de szerintem ebből a témából bőven nem lehet annyit kihozni, mint amennyit manapság szórakoznak vele. Azért egyszer megnézhető éppenséggel, ha valaki kis vérengzős akció-horrort szeretne nézni.

 
Hitman   2014. 11. 22.

0

Szerintem ez egy átlag alatti zombifilm. Meg sem közelíti minőségben a műfaj nagy klasszikusait, amikből azért akad jó pár, amik elég magasra teszik a mércét. Ez viszont elég sablonos, a történet, a szereplők érdektelenek, ez az egész zombi koncepció sincs rendesen kialakítva, egy szóval összecsapott és gagyi.

Galéria (14)

Dennis Hopper

Videók (1)

A film összbevétele 26 070 520 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet megjelenésekor Ukrajnában betiltották.

(Kóborló )
 

A film főszereplője, Simon Baker két dolog miatt vállalta el a szerepet. Az egyik, hogy korábban soha nem szerepelt horrorfilmben, a másik pedig, hogy mindenképp szeretett volna egyszer együtt dolgozni a film rendezőjével, George A. Romeroval.

(Kóborló )
 

Egy interjúban George A. Romero, a rendező elárulta, hogy a filmben szereplő Dennis Hopper szivarjai, melyeket elszívott a felvételek alatt, többe kerültek, mint az egész 1968-as Az élőhalottak éjszakájának költségvetése.

(Kóborló )
 

Négy cím közül választották ki a Holtak földjét.

(Kóborló )
 

George A. Romerot annyira lenyűgözte Simon Pegg és Edgar Wright filmje, a Haláli hullák hajnala, hogy a rendező megkérte őket, szerepeljenek a filmben, amibe bele is egyeztek. Ők a zombik a fotókabinban.

(kázsé)
 

A Tom Savini által alakított motorbiciklis bandita zombija, akit A holtak hajnala c. filmben ölnek meg, látható az egyik jelenetben.

(kázsé)
 

Részben az 1985-ös A holtak napja eredeti forgatókönyvén alapul a film.

(kázsé)
 

George A. Romero lánya is megjelenik a filmben mint a katona, aki lelövi a zombit az elektromos kerítésen.

(kázsé)
 

Ez az első film George A. Romero sorozatában, ami digitális effekteket használ.

(kázsé)
 

Dennis Hopper karakterének megformálásához Donald Rumsfeldet vette alapul.

(kázsé)
 
Érdekes megfigyelni azt a tendenciát, hogy az egykor klasszikusnak és megkerülhetetlennek tartott rendezők pályafutásuk végére mintha elfelejtenének rendezni - legalábbis közönségük szerint. több»
 
"Lehet, hogy Romero a felelős, hogy a mostanra klasszikus zombie elterjedjen a filmművészetben, de ő is verte bele abba a koporsóba az első szögeket, amellyel azután az egész horror-műfaji leágazást végül eltemethetjük majd." több»