Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
65

Holtak földje (2005)

Land of the Dead
Filmadatlap
 
29
Szereplők
4
Vélemények
14
Képek
1
Videók
Holtak földje
 
Kóborló   2019. 10. 18.

legújabb vélemény a nap véleménye

Mikor már a holtak is csak egy otthont keresnek

George A. Romero (1940–2017) neve nemcsak a horror műfajjal forrt össze, hanem az úgynevezett élőhalott, avagy zombis réteg horrorokkal is. Ami alapjaiban nézve nem is olyan meglepő, hisz a mester már 1968-ban, Az élőhalottak éjszakájával kikövezte a zombis filmek útvonalát. 1968-tól 1985-ig három filmet írt és rendezett az élőhalottak felbukkanásáról, az emberi társadalom hanyatlásáról, illetve az emberi reményvesztésről. E három filmje (Az élőhalottak éjszakája, A holtak hajnala és A holtak napja) tulajdonképpen egy filmtrilógiának mondható, bár sem szereplőileg, sem történetileg nem kapcsolódnak szorosan egymáshoz, viszont, ha egymás után nézi meg őket nézője, akkor igenis tetten érhető ... több»

 
erahurka   2018. 08. 12.

Ezúttal már a látvány is rendben van Romero korábbi filmjeihez képest, ráadásul most is kapunk mondanivalót, sok-sok zombit és élvezhető cselekményt, ám valahogy mégsem áll össze igazán. A zombik tanulékonysága nekem túlságosan a semmiből jött, a történet pedig nem valami eredeti mai szemmel, de nem hinném, hogy akár 2005-ben ez a "gazdagok gonoszak" sztori nagy újdonság volt.


 
ollókéz   2014. 12. 26.

Sima zombifilm, aki ezekből meg bírja nézni az ötvenezrediket is, annak biztos tetszeni fog, de szerintem ebből a témából bőven nem lehet annyit kihozni, mint amennyit manapság szórakoznak vele. Azért egyszer megnézhető éppenséggel, ha valaki kis vérengzős akció-horrort szeretne nézni.

 
Hitman   2014. 11. 22.

Szerintem ez egy átlag alatti zombifilm. Meg sem közelíti minőségben a műfaj nagy klasszikusait, amikből azért akad jó pár, amik elég magasra teszik a mércét. Ez viszont elég sablonos, a történet, a szereplők érdektelenek, ez az egész zombi koncepció sincs rendesen kialakítva, egy szóval összecsapott és gagyi.

Dennis Hopper
 
Érdekes megfigyelni azt a tendenciát, hogy az egykor klasszikusnak és megkerülhetetlennek tartott rendezők pályafutásuk végére mintha elfelejtenének rendezni - legalábbis közönségük szerint. több»
 
"Lehet, hogy Romero a felelős, hogy a mostanra klasszikus zombie elterjedjen a filmművészetben, de ő is verte bele abba a koporsóba az első szögeket, amellyel azután az egész horror-műfaji leágazást végül eltemethetjük majd." több»

A film összbevétele 26 070 520 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet megjelenésekor Ukrajnában betiltották.

(Kóborló )
 

A film főszereplője, Simon Baker két dolog miatt vállalta el a szerepet. Az egyik, hogy korábban soha nem szerepelt horrorfilmben, a másik pedig, hogy mindenképp szeretett volna egyszer együtt dolgozni a film rendezőjével, George A. Romeroval.

(Kóborló )
 

Egy interjúban George A. Romero, a rendező elárulta, hogy a filmben szereplő Dennis Hopper szivarjai, melyeket elszívott a felvételek alatt, többe kerültek, mint az egész 1968-as Az élőhalottak éjszakájának költségvetése.

(Kóborló )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.