Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
56%

A kolónia (2013)

The Colony
Filmadatlap
 
28
Szereplők
12
Vélemények
14
Képek
2
Videók

Galéria (14)

Videók (2)

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 07. 17.

legújabb vélemény

0
Egy jó alapötlet, aztán kevés volt a fűszer hozzá...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Maga az alapötlet nagyon is jó, miszerint a klímaváltozás után pár tucat ember próbál túlélni több kolóniában a föld alatt, és minél több élelmiszert felhalmozni, valamint a betegségeket visszaszorítani. A szereplőgárdával sincs probléma, hiszen Laurence Fishburne, Bill Paxton és a gyönyörű Charlotte Sullivan voltak a főszereplők. Nagyon izgalmasnak indult, látványosnak, és a szereplők is jól bújtak bele a rájuk szabott karakterekbe. A felvezetésre és a történet bemutatásával sem volt probléma, jól építették fel és mutatták be az egész sztorit. A fűszerezéssel volt probléma szerintem, amiért kicsit lapos volt a cselekmény a film közepe fele, ott semmi érdemleges nem történt. Aztán szembetalálkoztak egy érdekes csoporttal, hogy zombik voltak vagy csak mutáns emberek, ezt nem tudtam eldönteni, de ott voltak végre izgalmas jelenetek. A vége fele is egészen felpezsdült izgalomból és akcióból a film, és lehet, hogy ez megmentette valamelyest, de összességében nem volt egy nagy durranás.

 
harnas1207   2018. 12. 27.

0

Unalmas tucat horror, minden létező sablonnal megtűzdelve. Valamiért sokkal többet vártam tőle, de csalódnom kellett. Igazából csak Fishburne miatt akartam megnézni.

 
Filmelemző   2018. 04. 01.

0

Alul értékelt, ám valójában izgalmas, fordulatos és érdekes akcióthriller, kicsit zombis feelinggel, Laurence Fishburne, Bill Paxton és a szexi Charlotte Sullivan főszereplésével. Szerintem jó a sztori: adott egy klímaváltozás utáni telep (talán régi... több»

 
kabel   2015. 08. 06.

0

Egy borzasztóan gagyi és fantáziamentes klisséhalmaz volt A kolónia. Valamért torz emberformák tmáadják meg a havas föld utolsó lakóit.... igazából van oka, azért, mert az olcsó. A béna zöldháttér használat és a lezáratlan konfliktus csak rosszabbít ... több»

 
fagitta   2015. 08. 20.

0

Kétségtelenül nem hozták ki a filmből a maximumot, de ennek ellenére izgalmas és fantáziadús. Nagyon sötét az alapötlet, depresszív a hangulata, továbbgondolásra késztet.

 
Filmzabáló   2015. 08. 20.

0

A kolónia kissé kezdetleges és bugyuta, de végül is szórakoztató, egyszer nézhetős lett. Jellemzők: Izgalmas. Sablonos. Kevés. Este nézzétek lehetőleg. Ha többen nézitek, akkor néhány pillanatban komolytalanná is válhat. 18-as karika erősen ajánlott!

 
Imádom Nagy Antalt   2015. 08. 19.

0

Ritkán láthatunk olyan filmet, amely egyszerre gagyi és izgalmas. A kolónia ékes példája ennek a „műfajnak”. A mozi legnagyobb problémája, hogy annyi mindent ki lehetett volna hozni még belőle, hogy maradéktalanul felsorolni igen nehéz.

A film összbevétele 321 310 dollár volt (imdb.com).

 

Az első film, amit a NORAD nevű katonai támaszponton forgattak.

(kázsé)
 

A hely koordinátái, ahol Sam "olvadást" fedez fel, 45É 2' 33" és 122Ny 53' 35". Ez Silverton városában van, Oregon államban.

(kázsé)
 

A film elején a menekülő férfi kabátja el- és feltűnik a vágások között.

(kázsé)
 

A filmben látható turbina képtelen olyan irányú mozgásra, mint amit látunk.

(kázsé)
 

Még órákkal azután, hogy a szereplők elbújtak a helikopterben, követni tudják őket a nyomaik alapján, pedig a hónak addigra teljesen be kellett volna fednie azokat.

(kázsé)
 
Összességében, véleményem szerint a Colony egy nagyon jól sikerült első évadon van túl, jól felépített kerettörténettel, életszerűnek mondható karakterekkel és megfelelően adagolt sztorivonallal. 2017 januárjában érkezik a folytatás, ami reményeink szerint hasonlóan színvonalas marad.
Értékelés: 8.5/10 több»