Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
63

A kaptár: Megtorlás (2012)

Resident Evil: Retribution
Filmadatlap
 
28
Szereplők
13
Vélemények
18
Képek
1
Videók
A kaptár: Megtorlás
Milla Jovovich
Boris Kodjoe
 
freeman   2020. 01. 17.

legújabb vélemény

jó film

 
Artemisia   2017. 12. 20.

A Kaptár- franchsice részeként ugyan nem viszi előbbre a széria a cselekményét, de önálló alkotasként egy izgalmas, akciódús, jól összerakott és látványos zombifilm,ami kétségkívül a legjobb a témában. A képi technika ultramodern, bár a vízalatti Umberella-bázis nagyon hajaz az első rész helyszínéül szolgáló Kaptárra, csak itt sok extrával ki van bővítve,pl.városi tesztelő egységekkel, klón hadseregekkel, mutáns szörnyekkel. Alapvetően sehol sem sántít a sztori, Alicet elrabolja az Umbrella maradékat irányitó Vörös Királynő, a vállalat ellen fordult Wesker, akinek szüksége van a DNS-ére egy felmentő csapatot küld a segítségére, egyenes,értelmes,izgalmas váz.A sok és minőségi akciójelenet végig leköti a figyelmet,szereintem nem vérszegény ötlet, hogy ismerős elemeket hoznak vissza, egyrészt nosztalgikus érzés, másrészt ha belegondolunk ugyanúgy az Umbrella birodalmában vagyunk mint az első rész(ek)ben, szükségszerű, hogy felbukkanjanak a már ismert lények, fegyverek is. A klónozott katonák ötlete nagyon jó húzás volt, az egyedüli amit szükségtelennek éreztem az a klónozott kislány volt. Ez szál kísértetiesen hasonlít a Bolygó neve:Halál történéseihez, miért kellett lekoppintani? Még a kislány neve is ugyanaz. Viszont a harci jelenet a jégen mindent visz, tökéletesen koreográfia, magas tétek,feszültség, minden megvan ami kell.


 
respect the movies   2018. 02. 15.

Szerintem nem volt rossz, de számomra mégis elmaradt az eddigi részek minőségétől ez a rész! Az egyetlen problémám ezzel a résszel, a történet volt! Míg az eddigi Kaptár részek történetileg követtek egyfajta sémát, addig ez a rész nyílegyenesen szembement velük! Nem egyszer fogalmazódott meg bennem a film megtekintése alatt az a dolog: "hogy akkor most mi van?" Nem tartottam egy jó megoldásnak ezt a fajta történetvezetést, mert többször is megakasztja a nézőt a szórakoztatásban! Kicsit úgy éreztem hogy a forgatókönyvírónak volt egy elképzelése arról hogy miről is akar majd szólni a Kaptár 5, de valahogy nem sikerült a történeti elemeket jól összeillesztenie! Az akciók terén még mindig, egy látványos filmmel van dolgunk, nekem személy szerint a film elején látható (visszafelé játszódó történet) nagyon belopta magát a szívembe! Illetve ennél a résznél éreztem először azt amit az eddigi Kaptár filmeknél nem, mégpedig hogy lehetett izgulni Alice életben maradásáért! Annak is örültem hogy a negyedik rész zeneszerzője erre a részre is aláírt és hozta azt a minőségi zenét (sőt talán még jobb is volt mint a Kaptár:Túlvilágban) amit elvártam tőle! Összegezve egy kicsit talán már kezdenek megfáradni a Kaptár filmek (történetileg szinte biztos) de a látványvilág még azért simán elviszi a filmet a hátán!

 
phanzetomox   2016. 10. 18.

A harmadik részig úgy éreztem, hogy egyre kezd javulni és már-már kezdtem rajongóvá válni. A negyedik rész stagnálást mutatott számomra mint sztorit, mind izgalmat tekintve, viszont ez az ötödik rész, már határozottan megindult a leejtőn lefelé. A történet egyszerűen csapnivaló volt (ha egyáltalán történetnek nevezhetjük). Ráadásul a jeleneteket, érzelgős szálakat és a harcokat is csak nagyon erőltetett formában sikerült összehozni. Csalódás volt sajnos. :/

 
erahurka   2018. 08. 17.

Ez mi a franc volt? Valami föld alatti városokban flangáltak és lőtték egymást, te jó isten, fel sem igen fogtam mit látok.

 
Az ember azt hiheti, hogy egy sorozat negyedik részénél már nem érhetik túlságosan nagy meglepetések. Én is ezt hittem. A Resident Evil Cinematic Universe harmadik része után úgy éreztem, hogy most valami minimális fejlődés elindult a szériában, ám tíz perccel később kiderült, hogy ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna. több»

A film összbevétele 240 159 255 dollár volt (imdb.com).

 

Ali Larter és Wentworth Miller karakterei eredetileg ebben a részben is megjelentek volna, de mivel a rendező kérésére két részre szerette volna osztani a utolsó Kaptár filmet, ezért az ők csak a Kaptár:Utolsó fejezetben jelentek meg végül!

(respect the movies)
 

A forgatókönyv szerint a negyedik és az ötödik rész története közt mindössze néhány hét telik el!

(respect the movies)
 

A film 2013-ban megnyerte a kanadai Screen filmfesztivál egyik díját, méghozzá a legjobb vizuális effektek kategóriáját!

(respect the movies)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.