Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
64

A kaptár – Utolsó fejezet (2017)

Resident Evil: The Final Chapter
Filmadatlap
 
29
Szereplők
22
Vélemények
20
Képek
15
Videók
 
lucy07   2020. 03. 30.

legújabb vélemény

Én nagyon szeretem a Kaptár filmeket annak ellenére, hogy nagyon sok negatív kritikával illeték már őket, de ez az utolsó rész még nálam is kiverte a biztosítékot. Egész egyszerűen szembemegy az első 5 rész történéseivel teljesen újraírja a sztorit, azt már meg se említi mi történt az előző részben életben maradt szereplőkkel ami engem kifejezetten idegesít. Ha önmagában nézném a filmet nem lenne rossz, de tekintve, hogy ez egy sorozat utolsó része így még véletlenül sem vagyok megelégedve vele.

 
Artemisia   2017. 12. 21.

A Kaptár filmek reebotja?

Lényegében a Kaptár reebotjának tekinthető, hiszen új háttérsztorit és új eredettörténetet ad mind az eseményeknek,mind a főszereplőnek. Pl.eszerint a rész szerint a Kaptár -esemény tervezett volt, noha az első rész szerint a Vörös Királynő pont a vírus kijutását akarta megakadályozni azzal, hogy lezárta a Kaptárt és ezért riasztották a szereplőket képző kommandós egységet. Kiderül, Alice , aki 6 részen keresztül csodáltunk, csak egy klón. Ez a bejezés, amellett, hogy imidzs romboló, hiszen a Kaptát filmek legerősebb bástyáját rombolták le, több sebből is vérzik. Pl. a film szerint a tervezett Kaptár-esemény előtt 17 hónappal készült egy videó, ahol már az öreg és tolószekes Alicia-t láthatjuk, aki azonos Alice-el . De az Apokalipszis részben Alice hetekkel a Kaptár-esemény után, az iskolából menti ki a kislány Alicia-t (akinek Angela volt az eredeti neve, az Alicia változtatással valószínűleg tükrözni akarták Alice nevét, ezzel is kifejezve, hogy klón). Ráadásul a film végen színre is lép a betegségétől megöregedett Alicia, noha az Apokalipszis végén a kislány meghal a repülőgép-balesetben. Illetve az 1.rész szerint Alicenak volt előélete, a Kaptár bejáratát őrizte, illetve információkat adott el a Kaptárban zajló eseményekről. Vagy maga az Umbrella története. Itt Alicia apja az Umbrella tulajdonosa, aki a vírus elszabítása előtt meghal. Az Apokalipszis szerint Alicia-Angela a... több»


 
HETEDIK   2017. 03. 18.

Kritikán aluli, méltatlan mozi Paul WS. Andersonhoz. A CGI ZS kategóriás, az operatőr reumás lehetett, fél másodperces vágások, előző részekből kikukázott sztori. Egy pofátlan bőrlehúzás az amúgy is döglődő szériából, ami az utolsó részre meg is döglött....kritikán aluli förmedvény.

 
MMcFly2015   2017. 01. 27.

Nem számítottam nagy durranásra a borzasztóan gyenge ötödik rész után. Nem hiába, szerintem ez a film már kifújt az első két résznél. Megpróbálták a lezárásra kerek történetté tenni a Kaptár filmeket, de szerintem nem sokunk tudta már ezt követni. Látványban sem tudja már újítani magát, és az akciójelenetek többnyire kameraráncigálásból állnak, a 3D szemüveg alatt követni nem tudtam mit is látunk. Elismerem, jobban rámentek a történetre, és jót tett a film végi csavar, meg a helyszín (ami visszavisz a gyökerekhez), de a pozitívumok itt ki is fújtak. Akik látták az előző öt részt, már csak a ,,lezárás" miatt is érdemes megnézni, de számomra ez a történet régen elbukott!

 
Shelby07   2018. 01. 19.

Se füles e farka. Igazából maga a történet nem lenne rossz, voltak benne látványos történések és összességében nézhető volt, de önmagában az egész kaptár sorozat egy nagy vicc. Magát az ötletet, hogy zombi apokalipszis tombol a világon, imádom, de a megvalósítás már nem az igazi.

 
Deku   2018. 02. 15.

Végre volt egy olyan film is, mint ez ami nem ordított a már többször látott sablonos jelenetektől. Odáig voltam ettől a filmtől és örülök, hogy megnéztem. Nem egy üres sablonos kis történetet felvázoló film volt ez és ez nagyon tetszett benne.

 
Lamboh   2017. 09. 28.

Csak a széria (igazából főként a játékok) iránti "tiszteletem" és a zombi fanságom miatt néztem meg. Sajnos nem volt jó, de már az előző három sem volt az, így ez nem meglepő. Én a végére már teljesen elvesztettem a fonalat ezzel a sorozattal kapcsolatban :D Több része remélhetőleg már nem lesz, nem akarok több időt rá pazarolni. Elvileg mondjuk nem, de aztán ki tudja. Hollywood szereti a bőrlenyúzást.

Milla Jovovich
Milla Jovovich
Milla Jovovich
Milla Jovovich
Rola
Fraser James
Milla Jovovich
Ali Larter
Eoin Macken
Milla Jovovich
Milla Jovovich
Rola
Shawn Roberts
Milla Jovovich
Ruby Rose
Milla Jovovich
Ruby Rose
Milla Jovovich
Ali Larter
Rola
Ruby Rose

A film összbevétele 312 242 626 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 92 188 340 forintot termelt. A hazai mozik összesen 55 910 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film 107 percével a leghosszabb Kaptár film, Kínában 99 perces változatát mutattak be!

(respect the movies)
 

A film végén látható emlékképek közt sok valódi képet is láthatunk Milla Jovovich gyerekének megörökítéséről! Ezek a képek megtalálhatóak Milla Jovovich Instagram oldalán is!

(respect the movies)
 

Az utolsó Kaptár film bemutatója, egy napra esett a 15 évvel ezelőtti első Kaptár filmmel!

(respect the movies)
 

Több színészt nem hívtak vissza az utolsó fejezetre, ilyen volt Sienna Guillory, Bingbing Li, Wentworth Miller vagy Johann Urb is, ezért az ő karakterük kiléte ismeretlen maradt számunkra!

(respect the movies)
 

Alig egy év elteltével, hogy befejezték a Kaptár filmek gyártását, felröppentek olyan hírek, hogy rebootolni fogják a Resident Evil-t!

(respect the movies)
 

A forgatás során meghalt egy kaszkadőr, Ricardo Cornelius, aki egy platóra tett Hummert ellenőrzött, miklr az autó elszabadult és a falhoz nyomta.

(Artemisia )
 

A film eredetileg két részben került volna a mozikba, azonban végül Paul W.S. Anderson rendező meggondolta magát.

(hp)
 

Paul W.S. Anderson már 2014 nyarában hozzálátott a forgatókönyv megírásához.

(hp)
 

A filmben feltűnik Bloodshot karaktere is, akit a videojátékok rajongói a Resident Evil 6-ból ismerhetnek.

(hp)
 

A filmben feltűnik Bloodshot karaktere is, akit a videojátékok rajongói a Resident Evil 6-ból ismerhetnek.

(hp)
 
Milla Jovovich immáron hatodszor bújik Alice bőrébe, az alcím és az ígéretek szerint utoljára. Vajon hihetünk Paul W.S. Anderson-nak? Reméljük, hogy igen, mert ebből nem kérünk többet, köszönjük. (4/10) több»
 
Ajánlani csak rajongóknak, vagy időmilliomosoknak tudom A kaptár utolsó részét, akiknek nem fog hiányozni ez a szűk 2 óra az életükből. A sorozat egyelőre képtelen megújulni, unalomba fulladt az egész. Pedig lehetőség lenne bőven, csak meg kéne erőltetni magukat. Most nem sikerült. 4,5/10 több»
 
Nem szoktam ilyet mondani, de ezt most ne nézzétek meg. Ha mindenképpen Resident Evil filmre vágytok, akkor inkább nézzétek újra az ötödiket (vagy bármelyik másikat), ha pedig egy szórakoztató, „agykikapcsolós” és látványos, akciófilmes mozi élményt kerestek, akkor inkább várjátok meg a John Wick 2-t, nincs már az olyan messze. 1/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.