2017.12.21 10:22 Artemisia Olvasottság: <100x
5

A Kaptár filmek reebotja?

Lényegében a Kaptár reebotjának tekinthető, hiszen új háttérsztorit és új eredettörténetet ad mind az eseményeknek,mind a főszereplőnek. Pl.eszerint a rész szerint a Kaptár -esemény tervezett volt, noha az első rész szerint a Vörös Királynő pont a vírus kijutását akarta megakadályozni azzal, hogy lezárta a Kaptárt és ezért riasztották a szereplőket képző kommandós egységet. Kiderül, Alice , aki 6 részen keresztül csodáltunk, csak egy klón. Ez a bejezés, amellett, hogy imidzs romboló, hiszen a Kaptát filmek legerősebb bástyáját rombolták le, több sebből is vérzik. Pl. a film szerint a tervezett Kaptár-esemény előtt 17 hónappal készült egy videó, ahol már az öreg és tolószekes Alicia-t láthatjuk, aki azonos Alice-el . De az Apokalipszis részben Alice hetekkel a Kaptár-esemény után, az iskolából menti ki a kislány Alicia-t (akinek Angela volt az eredeti neve, az Alicia változtatással valószínűleg tükrözni akarták Alice nevét, ezzel is kifejezve, hogy klón). Ráadásul a film végen színre is lép a betegségétől megöregedett Alicia, noha az Apokalipszis végén a kislány meghal a repülőgép-balesetben. Illetve az 1.rész szerint Alicenak volt előélete, a Kaptàr bejáratát őrizte, illetve információkat adott el a Kaptárban zajló eseményekről. Vagy maga az Umbrella története. Itt Alicia apja az Umbrella tulajdonosa, aki a vírus elszabítása előtt meghal. Az Apokalipszis szerint Alicia-Angela apja egy egyszerű alkalmazott, akit lelőnek. Itt a T-vírus ellenszere a megoldást jelenti a problémára, levegő útján terjed és megöl mindent, ami a T-vírussal fertőzött. Pedig mindig is volt ellenszer, az 1.rész óta tudjuk ("Kék a vírus, zöld az ellenvírus" , ismételgetik a szereplők). Csakhogy az ellenvírust be kell injekciózni,( és nem levegő útján terjed, ahogy a vírus sem terjed levegőben, csak harapással, karmolással) és nem megöli a T-vírussal fertőzött szervezetet, hanem visszafordítja,megállítja a vírus hatását. De bizonyos idővel a fertőzés után már nem hat( ezért sem kockáztatja a Vörös Királynő, hogy megadja a zárkombinációt, míg Michelle Rodriguez karaktere életben, noha ő csak kb.1 órával előtte fertőzödött meg) .


A Kaptár filmek reebotja?

Ezek indokolják a reebot-nak tekintését. De viszont ha így tekintjük és nem rójuk fel neki azokat a logikátlanságokat, amik szembe mennek az 1,2 és 5.résszel egy egészen korrekt,jól összerakott akció-horrort kapunk, egyedül a ventilátoros jelenet picit giccses,ami nem jellemző a Kaptár filmekre.A színészi alakítások színvonala -Milla Jovovich és Ali Larter- kivételével eléggé lezuhant az előző részekhez képest, pl.: Ruby Rose és William Levy abszolut érthetetlen, hogy mit keresnek ott, előbbi karaktere bárhogy is erőlködik, átlátszó és merev, az utóbbié pedig hiába menőnek van beállítva, már-már kínosan rossz.

akció | horror | sci-fi | thriller

Alice és barátai versenyt futnak az idővel: az élőhalottak tábora egyre nő, s új mutáns szörnyek is megjelentek a térségben. Alice visszatér Raccoon City-be, ahol minden... több»

5