Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
65

A kaptár – Utolsó fejezet (2017)

Resident Evil: The Final Chapter
Filmadatlap
 
29
Szereplők
20
Vélemények
20
Képek
14
Videók
 
Artemisia   2017. 12. 21.

Lényegében a Kaptár reebotjának tekinthető, hiszen új háttérsztorit és új eredettörténetet ad mind az eseményeknek,mind a főszereplőnek. Ha így nézünk rá és eltekintünk az ellentmondásokkal, melyek egyenesen szembemennek az 1.,2.,és 5. résszel, akkor egy élvezhető, szórakoztató akció-horror, remek trükkökkel, és klassz akciójelenetekkel. Bár a CGI tényleg nem a legjobb és az operatőri munka is hagy maga után kivetni valót, de így nagyon jól megkomponált és ötletes harci jeleneteket látunk, egyedül a ventilátoros jelenet volt picit giccses,ami nem jellemző a Kaptár filmekre.A színészi alakítások színvonala -Milla Jovovich és Ali Larter- kivételével eléggé lezuhant az előző részekhez képest, pl.: Ruby Rose és William Levy abszolut érthetetlen, hogy mit keresnek ott, előbbi karaktere bárhogy is erőlködik, átlátszó és merev, az utóbbié pedig hiába menőnek van beállítva, már-már kínosan rossz;túl gyorsan tette meg az utat Marichuy-tól Alice-ig...Alapvetően stílszerű befejezés lett volna, hogy visszatérnek a Kaptárba, de az előző részek ezt teljesen alaptalanná és hiteltelenné teszik, a végkifejlet is sántít picit, na meg kiábrándító is, hogy Alice, akit 6.részen á csodáltunk, csak egy klón.

 
HETEDIK   2017. 03. 18.

Kritikán aluli, méltatlan mozi Paul WS. Andersonhoz. A CGI ZS kategóriás, az operatőr reumás lehetett, fél másodperces vágások, előző részekből kikukázott sztori. Egy pofátlan bőrlehúzás az amúgy is döglődő szériából, ami az utolsó részre meg is döglött....kritikán aluli förmedvény.


 
MMcFly2015   2017. 01. 27.

Nem számítottam nagy durranásra a borzasztóan gyenge ötödik rész után. Nem hiába, szerintem ez a film már kifújt az első két résznél. Megpróbálták a lezárásra kerek történetté tenni a Kaptár filmeket, de szerintem nem sokunk tudta már ezt követni. Látványban sem tudja már újítani magát, és az akciójelenetek többnyire kameraráncigálásból állnak, a 3D szemüveg alatt követni nem tudtam mit is látunk. Elismerem, jobban rámentek a történetre, és jót tett a film végi csavar, meg a helyszín (ami visszavisz a gyökerekhez), de a pozitívumok itt ki is fújtak. Akik látták az előző öt részt, már csak a ,,lezárás" miatt is érdemes megnézni, de számomra ez a történet régen elbukott!

 
Shelby07   2018. 01. 19.

Se füles e farka. Igazából maga a történet nem lenne rossz, voltak benne látványos történések és összességében nézhető volt, de önmagában az egész kaptár sorozat egy nagy vicc. Magát az ötletet, hogy zombi apokalipszis tombol a világon, imádom, de a megvalósítás már nem az igazi.

 
Deku   2018. 02. 15.

Végre volt egy olyan film is, mint ez ami nem ordított a már többször látott sablonos jelenetektől. Odáig voltam ettől a filmtől és örülök, hogy megnéztem. Nem egy üres sablonos kis történetet felvázoló film volt ez és ez nagyon tetszett benne.

Milla Jovovich
Milla Jovovich
Milla Jovovich
Milla Jovovich
Rola
Fraser James
Milla Jovovich
Ali Larter
Eoin Macken
Milla Jovovich
Milla Jovovich
Rola
Shawn Roberts
Milla Jovovich
Ruby Rose
Milla Jovovich
Ruby Rose
Milla Jovovich
Ali Larter
Rola
Ruby Rose
 
Milla Jovovich immáron hatodszor bújik Alice bőrébe, az alcím és az ígéretek szerint utoljára. Vajon hihetünk Paul W.S. Anderson-nak? Reméljük, hogy igen, mert ebből nem kérünk többet, köszönjük. (4/10) több»
 
Ajánlani csak rajongóknak, vagy időmilliomosoknak tudom A kaptár utolsó részét, akiknek nem fog hiányozni ez a szűk 2 óra az életükből. A sorozat egyelőre képtelen megújulni, unalomba fulladt az egész. Pedig lehetőség lenne bőven, csak meg kéne erőltetni magukat. Most nem sikerült. 4,5/10 több»
 
Nem szoktam ilyet mondani, de ezt most ne nézzétek meg. Ha mindenképpen Resident Evil filmre vágytok, akkor inkább nézzétek újra az ötödiket (vagy bármelyik másikat), ha pedig egy szórakoztató, „agykikapcsolós” és látványos, akciófilmes mozi élményt kerestek, akkor inkább várjátok meg a John Wick 2-t, nincs már az olyan messze. 1/10 több»

A film összbevétele 312 242 626 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 92 188 340 forintot termelt. A hazai mozik összesen 55 910 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film 107 percével a leghosszabb Kaptár film, Kínában 99 perces változatát mutattak be!

(respect the movies)
 

A film végén látható emlékképek közt sok valódi képet is láthatunk Milla Jovovich gyerekének megörökítéséről! Ezek a képek megtalálhatóak Milla Jovovich Instagram oldalán is!

(respect the movies)
 

Az utolsó Kaptár film bemutatója, egy napra esett a 15 évvel ezelőtti első Kaptár filmmel!

(respect the movies)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.