Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
64

A kaptár – Utolsó fejezet (2017)

Resident Evil: The Final Chapter
Filmadatlap
 
29
Szereplők
22
Vélemények
20
Képek
15
Videók

Vélemények: A kaptár – Utolsó fejezet (2017)

 
lucy07   2020. 03. 30.

legújabb vélemény

Én nagyon szeretem a Kaptár filmeket annak ellenére, hogy nagyon sok negatív kritikával illeték már őket, de ez az utolsó rész még nálam is kiverte a biztosítékot. Egész egyszerűen szembemegy az első 5 rész történéseivel teljesen újraírja a sztorit, azt már meg se említi mi történt az előző részben életben maradt szereplőkkel ami engem kifejezetten idegesít. Ha önmagában nézném a filmet nem lenne rossz, de tekintve, hogy ez egy sorozat utolsó része így még véletlenül sem vagyok megelégedve vele.

 
Artemisia   2017. 12. 21.

A Kaptár filmek reebotja?

Lényegében a Kaptár reebotjának tekinthető, hiszen új háttérsztorit és új eredettörténetet ad mind az eseményeknek,mind a főszereplőnek. Pl.eszerint a rész szerint a Kaptár -esemény tervezett volt, noha az első rész szerint a Vörös Királynő pont a vírus kijutását akarta megakadályozni azzal, hogy lezárta a Kaptárt és ezért riasztották a szereplőket képző kommandós egységet. Kiderül, Alice , aki 6 részen keresztül csodáltunk, csak egy klón. Ez a bejezés, amellett, hogy imidzs romboló, hiszen a Kaptát filmek legerősebb bástyáját rombolták le, több sebből is vérzik. Pl. a film szerint a tervezett Kaptár-esemény előtt 17 hónappal készült egy videó, ahol már az öreg és tolószekes Alicia-t láthatj... több»


 
HETEDIK   2017. 03. 18.

Kritikán aluli, méltatlan mozi Paul WS. Andersonhoz. A CGI ZS kategóriás, az operatőr reumás lehetett, fél másodperces vágások, előző részekből kikukázott sztori. Egy pofátlan bőrlehúzás az amúgy is döglődő szériából, ami az utolsó részre meg is döglött....kritikán aluli förmedvény.

 
MMcFly2015   2017. 01. 27.

Nem számítottam nagy durranásra a borzasztóan gyenge ötödik rész után. Nem hiába, szerintem ez a film már kifújt az első két résznél. Megpróbálták a lezárásra kerek történetté tenni a Kaptár filmeket, de szerintem nem sokunk tudta már ezt követni. Látványban sem tudja már újítani magát, és az akciójelenetek többnyire kameraráncigálásból állnak, a 3D szemüveg alatt követni nem tudtam mit is látunk. Elismerem, jobban rámentek a történetre, és jót tett a film végi csavar, meg a helyszín (ami visszavisz a gyökerekhez), de a pozitívumok itt ki is fújtak. Akik látták az előző öt részt, már csak a ,,lezárás" miatt is érdemes megnézni, de számomra ez a történet régen elbukott!

 
Shelby07   2018. 01. 19.

Se füles e farka. Igazából maga a történet nem lenne rossz, voltak benne látványos történések és összességében nézhető volt, de önmagában az egész kaptár sorozat egy nagy vicc. Magát az ötletet, hogy zombi apokalipszis tombol a világon, imádom, de a megvalósítás már nem az igazi.

 
Deku   2018. 02. 15.

Végre volt egy olyan film is, mint ez ami nem ordított a már többször látott sablonos jelenetektől. Odáig voltam ettől a filmtől és örülök, hogy megnéztem. Nem egy üres sablonos kis történetet felvázoló film volt ez és ez nagyon tetszett benne.

 
Lamboh   2017. 09. 28.

Csak a széria (igazából főként a játékok) iránti "tiszteletem" és a zombi fanságom miatt néztem meg. Sajnos nem volt jó, de már az előző három sem volt az, így ez nem meglepő. Én a végére már teljesen elvesztettem a fonalat ezzel a sorozattal kapcsolatban :D Több része remélhetőleg már nem lesz, nem akarok több időt rá pazarolni. Elvileg mondjuk nem, de aztán ki tudja. Hollywood szereti a bőrlenyúzást.

 
respect the movies   2018. 02. 16.

Szerintem nem volt rossz film, bár azért rengeteg hibája is volt! Számomra a Kaptár első négy része simán a fogyasztható kategóriába sorolható! Az ötödik rész egyfajta "kisiklás" volt számomra és sajnos a befejező hatodik rész is sok mindenben követte a közvetlen elődjét! Már maga a története is olyan volt, hogy nehezen tudtam kapcsolni az ötödik rész befejezéséhez (ez főleg abban az értelemben furcsa, hogy eleinte az ötödik és a hatodik rész egy film lett volna, csak a rendező és a stúdió is rábólintott arra hogy inkább két rész készüljön hozzá)! Nem mintha a Kaptár filmeknek olyan erős lett volna bármikor is a története, de számomra kimaradtak a kapcsolódási pontok az ötödik részhez! Jó persze kapunk egy két mondat erejéig erre utaló jeleket a filmben hogy mi is történhetett, de ezek azért elég homályosak maradtak! Aztán ott volt a vágása a filmnek! Na erre mondanám azt, hogy bár ne lett volna! Hihetetlen módon zavaró volt, az akciójelenetek nagy részét tönkre is vágják vele! Viszont azért voltak értékelhető pillanatok is a filmben! Ilyen volt a filmvégi csavar, illetve szintén a filmvégi nagy harci jelenet! Jómagam is úgy gondolom, hogy már csak azért is megérdemel egy megtekintést a film, hogy megtudjuk miként is zárul egy 15 éve elkezdett filmsorozat!

 
TribeBubu   2018. 03. 06.

A legminimálisabb elvárásokkal álltam neki. Valamivel jobban tetszett, mint vártam, de ez szerintem még mindig rossz. És csodálkozom is rajta, hogy egy ilyen filmszéria ennyi részt kibírt. Sajnos még az a kis plusz, amivel több volt számomra ez a finálé az előző sok résznél, az is kiszámítható és klisés. Nekem az első rész marad a kedvencem, a többi meg sajnos súrolja a nézhetetlen kategóriát.

 
erahurka   2018. 08. 17.

Csak azért nem nézhetetlen, mert volt benne egy-két jobb ötletecske. Amúgy az akciókat nézhetetlenül rendezték, a történet baromság, már ha volt, mert őszintén szólva nem emlékszem, és amikor néztem sem értettem. Miért készülnek ilyen vackok?

 
Lord British   2018. 01. 12.

Amennyire lehúzták a nézők és kritikusok is, én elvoltam vele, egyszer igazából megnézhető. A történet csak alibi arra hogy minél több akciónak és pusztításnak lehessünk szemtanúi, aminek a vágása egész egyszerűen hányingerkeltő. Korrekt lezárása a sorozatnak és köszönjük, nem kérünk rebootot.

 
időjós   2017. 02. 23.

A látvány maximális kiélvezése miatt 3D-ben néztem,mert rendesen ki voltam éhezve a vizuális élményre. Őszintén szólva magam sem tudom miben csalódtam nagyobbat, a végletekig bonyolított, túlságosan megcsavart sztoriban, vagy a homályos, színvesztett képi világban.

 
BThomi   2017. 04. 30.

Végre az első, és most már az utolsó olyan Kaptár film, ahol kiderült a mit miért, és hogyan. Természetesen azt a klasszikus hibát itt is elkövették, hogy a zombik, miért nem támadták meg soha egymást. Az biztos, hogy zombi történetből nem az utolsó volt.

 
Érdeklődő   2019. 01. 06.

Egy fokkal jobb, mint az előző rész.

Nehezen szántam rá magam, hogy megnézzem a sorozat eme részét. Az eddigiektől nem voltam elragadtatva, de ebben a részben kellemesen csalódtam. A történet az elejétől a végéig összeszedett volt és folyamatosan fenntartotta az érdeklődésemet. A film önmagában is megállta volna a helyét, hiszen aki nem látta a történet előző részeit, annak is érthető az a tartalom, amit a rendező elmesélni óhajtott.

 
Borsossy   2017. 05. 07.

Nem szoktam negatív kritikát írni, de most nem tudom megállni. A film számomra nagyrészt élvezhetetlen volt, 2 okból. 1: az akciójelenetek alkalmával másodpercenként 5x váltott képet a kamera. Egyszerűen nem lehet semmire sem ráfókuszálni. Mire az ember kivenné, hogy éppen mi van a képen, azalatt már 5x váltott a kamera. 2: ha véletlenül nem vált a kamera, akkor pedig remeg a kép, folyamatosan mozog. Nézhetetlen, élvezhetetlen. Ez az operatőri munka teljesen elrontotta a filmélményt. Csak azért nem kap 1 csillagot, mert a végén volt kb 3 mp egybefüggő, normális, nem remegő rész...No comment.

 
Attila   2017. 04. 30.

Ritka k@k@ film értelmetlen lövöldözések zombiaprítások hál istennek az utolsó rész! Az első két rész után már kifújt a film!

 
GuineaPigMan Nézhetetlen  2018. 10. 30.

Erre nem is lehet mit mondani. Iszonyú mértékben bugyuta az egész, a animációk ocsmányak, a színészi játék katasztrofális és a vágás valami szörnyű. Fájdalmasan rossz film, ami teljes mértékben nézhetetlen. Egy darab csillagot sem érdemel.

 
Jake   2017. 07. 01.

Méltó befejezése volt a sorozatnak ez a rész. Nekem egyik nagy kedvencem volt a film, ezért talán elfogult is vagyok vele szemben. Izgalmas, eseménydús és a sci-fi elemek fantasztikus egyvelege volt. Rajongóknak mindenképpen kötelező darab!

 
OrSi   2017. 01. 27.

Egy tökéletes befejezést kapott a sorozat! Ami kicsit fáj, hogy kevés ismert karakter tér vissza, de a látvány fantasztikus. Látszik, hogy az utómunkák több mint egy évet vettek igénybe. A hangulata a már megszokott volt, még egyszer utoljára felidézték a világot, remélem azért játékok továbbra is készülnek.

 
freeman   2020. 01. 11.

király film

 
Nik   2017. 01. 28.

Egy kicsit aggódva ültem be a moziba , nem tudva hogy mire számíthak, hiszen az utolsó két film nagy csalódás volt. Az elején kaptunk egy kis összefoglalót, hogy tisztán láthassunk, rengeteg új információt is volt, gondolom evvel akkarták ellensúlyozni a hiányosságait az elődöknek. A szereplők hozzák ami várható, bár kevés régi karakter tűnik fel. A hangulat már a jól ismert közeg. Egy szép, és tisztességes befejezést kapott a sorozat.

 
JamesBont   2017. 01. 26.

Jó volt, de számomra a végétt túlzottan nyitottan hagyták, nem lepédnék meg, ha készülne még egy rész az "utolsó" után. A hangulat jó volt, de a szereplők csak az elvárhatót nyújtották. De még így is jobb volt, mint az előző kettő. Akik szeretik a játékot, azoknak kötelező megnézni, de akik már kiábrándultak a sorozatból, azokat ez a film nem teszi újra rajongóvá.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.