Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
75%

Penge 2 (2002)

Blade II
Filmadatlap
 
30
Szereplők
14
Vélemények
19
Képek
1
Videók
 
Ms. Akárki   2019. 06. 28.

legújabb vélemény

0

Norman Reedus már itt is nagy kedvenc volt. Ez a folytatás abból a szempontból volt jobb hogy több karakter és több kissebb történetszál futott össze a végső cselekményhez. Itt már szerelmi szál is egész elviselhető minőségben van jelen. Ez a vámpírm... több»

 
Deku   2017. 07. 25.

0

Az első részhez képest ez egy igazi nulla egy semmi, Weasley Snipes természetesen változatlan de a történet silány. Nagyon nem szimpatikus amit ide adtak. Véleményem szerint teljesen elszúrták.


 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

0

Kellett volna az újdonság, de nem igazán sikerült,Nézhető, pörgős, akció dús, de egyszer megnézzük, és nem arra gondolunk, hogy holnap is belelesek.

 
Norbert93   2019. 04. 28.

0

Igazi 00-ás évek eleji hentelős mozi. VHS-en agyonnéztük, mindenki ismerte a filmet. Nem egy mélységeiről vagy alakításairól híres mozi, de nem is ezért készült, és amiért készült, azt teljes mértékben hozza. Az új generációs vámpírok megjelenése azó... több»

 
Márton   2019. 02. 06.

0
Vámpírevolúció Marvel módra

Az 1998-ban bemutatott Penge első része mind pénzügyi szempontból (45 milliós költségvetésből hozták tető alá és több mint 130 millió dollárt fialt) mint pedig kritikailag is elég sikeres volt, ezért csupán az volt a kérdés, hogy mikor láthatjuk ked... teljes kritika»

 
ereln   2016. 04. 27.

0

Sokkal jobb lett, mint az 1. rész, brutálisan jó film. Örülök, hogy visszakapta a jogokat a Marvel, mert úgy gondolom nem sokára egy igazán jó véres Netflixes sorozatnak leszünk szemtanúi.

 
Timo93   2018. 09. 08.

0

A legjobb Penge film és a legbrutálisabb. A története elég jó a megvalósítás pláne, pörgős, véres, eseménydús. Mindig is úgy gondoltam, hogy részben innen jött az inspiráció a The Strain sorozathoz. A mutáns vámpírok nagyon hasonlóak a sorozat vámpírjaihoz. Remek akció film, megunhatatlan.

Galéria (19)

Wesley Snipes

Videók (1)

A film összbevétele 155 010 032 dollár volt (imdb.com).

 

A stúdió felkínálta a film rendezését az első részt is készítő Stephen Norrington-nak, de ő ezt visszautasította, mert a saját bevallásai alapján, más filmeket szeretett volna készíteni!

(Márton)
 

Verekedések közben CGI technológiát is alkalmaztak.

(HETEDIK )
 

Stan Lee itt sem cameozott.

(HETEDIK )
 

Snipes másodszorra szerepelt Penge szerepében.

(HETEDIK )
 

Donnie Yen volt az egyik vámpír.

(HETEDIK )
 

A forgatás során több baleset is történt.

(HETEDIK )
 

Wesley Snipes nem tudott jelen lenni a forgatás összes napján, ezért ahelyett, hogy vártak volna rá, a stáb egy másik színésszel leforgatta azokat a jeleneteket, melyekben nem látni Penge arcát.

(SódóGA)
 

A filmben több más képregényhősre is tesznek utalásokat, például Pokolfajzatra, a Fenegyerekre és Batmanre is.

(SódóGA)
 

Az egyik vámpírt játszó Donnie Yen harcművész, de ő volt a film koreográfusa is.

(SódóGA)
 

Az új vámpírfaj kinézetét a lengyel népmese-kincsből kölcsönözték, amelyben a vérszívóknak tüske jön ki a szájából, és azzal szívják a vért, nem pedig foggal, mint a balkán legendák szerint.

(SódóGA)
 
Pengét gondolom nem csak én őriztem meg jó emlékeztemben (felejtsük el a harmadik részt, az első kettő még ma is akármikor jöhet), ő egy sajátos westernhős, hallgatag, kőkeményen tolja az akciót, igazi magánzó, csak paripa helyett egy dögös járgánnyal rója az utcákat és osztja az igazságot, vagy valami olyasmit 7/10 több»