A Penge egy 1998-as amerikai szuperhős film, amit Stephen Norrington rendezett és David S. Goyer írt, és most megérkezett a Netflixre.

A történet a Marvel Comics azonos nevű szuperhősén alapul, a Penge-franchise első része. A filmben Wesley Snipesé a főszerep, mellette Stephen Dorff, Kris Kristofferson és N'Bushe Wright láthatók. A Penge olyan ember, aki a vámpírok erejével rendelkezik, de a vámpírok ellen harcol.

A Penge korának első, baljós hangvételű szuperhős filmjének számított, ezzel együtt pedig a Marvel első sikerének is. A Penge nyomán kaptak szárnyra a későbbi szuperhős karakterek., képregény-adaptációk. Az eredeti filmet két folytatás követte: a Penge 2 és a Penge: Szentháromság (2004), mindkettőt Goyer írta, az utóbbi filmnél pedig a rendezői székbe is beleült.

Egy Penge nevű hibrid vámpír bosszúvágytól hajtva söpör végig a vámpírok alvilág, éjszakai klubokban és New York sötét utcáik. Bosszút esküdött azok ellen, akik megölték az anyját születésekor, a fegyvergyártó Abraham Whistler segítségével. Amikor a Penge találkozik egy hematológussal, akit az egyik esküdt ellensége harapott meg, magához viszi a rejtekhelyére, és ott találkozik a barátjával, aki ad neki egy antibiotikumot, amely csökkenti a vámpír vér terjedését a testében. A Penge szabadon engedi őt, de hamar rájön, hogy nincs biztonságban, és hogy segíthet neki egy olyan gyógyszer létrehozásával, amely meggyógyíthatja a vérszomj betegségét. Együtt elindulnak egy küldetésre, hogy megállítsák a neurotikus vérszomjas Deacon Frostot, egy vámpírrá vált embert, hogy ne hívja elő La Magra gonosz szellemét, egy Vérvárat, amely ellepi New Yorkot, és végül az egész világot a vámpír szellemek seregével.

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a mafabos oldalán található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

80 Penge  (1998)

akció | horror | sci-fi

Penge, a különleges képességekkel megáldott félig ember, félig vámpír gyerekkora óta egy barátjával karöltve irtja a vámpírokat. Miután a férfi megmenti a bájos doktornő,... több»