Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

A megtisztulás éjszakája: Anarchia (2014)

The Purge: Anarchy
Filmadatlap
 
29
Szereplők
23
Vélemények
23
Képek
4
Videók

Galéria (23)

Kiele Sanchez
Zach Gilford
Carmen Ejogo
Jack Conley
Carmen Ejogo
Frank Grillo
Jack Conley
Zach Gilford
Carmen Ejogo
Frank Grillo
Kiele Sanchez
Kiele Sanchez
Zach Gilford
Frank Grillo
Carmen Ejogo
Kiele Sanchez
Zach Gilford
Carmen Ejogo
Frank Grillo

Videók (4)

 
Di Canio   2021. 09. 23.

legújabb vélemény

0

Az első rész után ez végre olyan, amilyennek lennie kellett volna az elejétől. Semmi unalom, végig pörög a film, a történet is jó.

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

0

A sztori csillagos ötös, a kivitelezés pedig gyenge, többet lehetett volna kihozni ebből a horrorból. Nem rossz film, csak mintha hiányérzetem lenne ezzel kapcsolatban.Nézhető.

 
Deku   2017. 10. 14.

0

Ez a film valami igazán frenetikus lett és emiatt nagyon szerettem is. Gyakorlatilag beszippantja a nézőt és emellett bőven van tartalma is amire érdemes mindenkinek odafigyelni hisz tanulságos.

 
harnas1207   2018. 11. 28.

0

Sokkal látványosabb és izgalmasabb volt, mint az első rész. Az események is pörgősebbek voltak. Kicsit Mad Max beütése van a filmnek.

 
hsanya182   2015. 05. 06.

1

Maga az események nem olyan érdekesek, nem teremtett olyan nagy feszültséget bennem, inkább az unalom tevékenykedett, nem kötött le oly mértékben... De elgondolkodtató, van benne pár meglepetés. Aki vérre, brutalitásra vágyik, lehet itt ki tudja élv... több»

 
andor50   2016. 04. 19.

0

Az alapkoncepció borzasztóan ötletes és jól kitalált, de nem sikerült teljesen kiaknázni a lehetőségeket. És sajnos emiatt kb ilyen B kategóriás horror jött létre, holott nagyon érdekes társadalmi kérdéseket lehetne a filmben taglalni. Ez a második rész gyengébbre sikeredett mint az első.

 
macskulare   2015. 06. 10.

1

Ez a film folytatás, a mostanában dívatos amerikai,"társadalmi kórképet torz tükrön való bemutatásának. Persze a maga rém felszinességével vigyázz arra, hogy egy percig se gondolkodjon-el, maga a mondanivalón a néző. Mert azok bizony nincsneki. Ez is... több»

A film összbevétele 111 928 365 dollár volt (imdb.com).

 

A film költségvetése még mindig elég alacsony volt, közel 9 millió dollárból készülhetett el, és Amerikában közel 72 millió dollárt hozott össze, ami nagyban befolyásolta a készítőket és a gyártó stúdiót, hogy érdemes folytatni a Megtisztulás éjszakája című filmeket.

(respect the movies)
 

Az egyik bandita A holló (1994) című filmből ismerős jelmezt visel.

(ps)
 

A film 2023-ban játszódik. Hajnalban bejelentik, hogy legközelebb 364 nap múlva lesz újra Megtisztulás éjszakája. Csakhogy 2024 szökőév, így valójában 365 nap fog eltelni.

(ps)
 

Zach Gilford és Kiele Sanchez egy házaspárt alakít a filmben. A két színész a való életben is egy párt alkot.

(ps)
 

Edwin Hodge az egyetlen színész, aki a film első részében is szerepelt.

(ps)