Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
22
Vélemények
23
Képek
8
Videók
 
Deku   2017. 10. 14.

Ez a film valami igazán frenetikus lett és emiatt nagyon szerettem is. Gyakorlatilag beszippantja a nézőt és emellett bőven van tartalma is amire érdemes mindenkinek odafigyelni hisz tanulságos.

 
andor50   2016. 04. 19.

Az alapkoncepció borzasztóan ötletes és jól kitalált, de nem sikerült teljesen kiaknázni a lehetőségeket. És sajnos emiatt kb ilyen B kategóriás horror jött létre, holott nagyon érdekes társadalmi kérdéseket lehetne a filmben taglalni. Ez a második rész gyengébbre sikeredett mint az első.


 
hsanya182   2015. 05. 06.

Maga az események nem olyan érdekesek, nem teremtett olyan nagy feszültséget bennem, inkább az unalom tevékenykedett, nem kötött le oly mértékben... De elgondolkodtató, van benne pár meglepetés. Aki vérre, brutalitásra vágyik, lehet itt ki tudja élvezni. Fura egy film, egyszer megéri megnézni, mi lenne ha eljönne egy ilyen nap... :)

 
respect the movies   2018. 05. 08.

Szerintem nem volt egy rossz film, bár azért kicsit gyengébbnek éreztem mint az elődjét! Vagyis ezen pontosítanék egy kicsit, mert nem volt gyengébb, hanem kicsit másabb volt! Míg az első Megtisztulás éjszakája sokkal inkább próbálkozott a bezártság és a csapdába esés hangulatát megteremteni (és mindezt tette nem is rosszul) addig pont ez a fontos adalékanyag veszik el ebben a felvonásban! Persze a csapdába esés érzetét itt is megtartották, csak mivel javarészt itt már nem egy házban játszódnak az események, hanem egy város utcáin (tehát sokkal nagyobb területet ölel fel maga az egész történet) ezért kevésbé érzékelhetjük az előző filmben aránylag jól működő bezártságot! Helyette viszont kapunk sokkal de sokkal több akciót, amik igazán jól vannak kivitelezve (amúgy kivitelezés szempontjából nem lehet kötekedni a filmmel, mert tényleg jól összerakták a dolgokat a készítők)! Továbbá tetszett nekem az is hogy kicsivel több háttér történetet is kapunk a Megtisztulás éjszakájáról, de még azért vannak dolgok amiket nem értünk (gondolom ezeket majd a további részekben fogják kifejteni)! A karakterek legtöbbjével sem volt különösképpen gondom, viszont azt sem mondanám, hogy sikerült nekik annyira nagyon emlékezetesre megalkotni őket! Továbbá az is rendben volt a filmmel, hogy ebbe a részbe is sikerült egy kis társadalomkritikát is beleszőni (nem túl komolyat, de a filmnek pont megfelelő mennyiségben)! Összegezve egy korrekt folytatása lett az első részhez, viszont nagy kár, hogy izgalmak és feszültség terén talán egy kicsivel gyengébben szerepel mint az elődje!

 
harnas1207   2018. 11. 28.

Sokkal látványosabb és izgalmasabb volt, mint az első rész. Az események is pörgősebbek voltak. Kicsit Mad Max beütése van a filmnek.

Keith Stanfield
Keith Stanfield
Kiele Sanchez
Zach Gilford
Carmen Ejogo
Zoe Soul
Jack Conley
Zoe Soul
Carmen Ejogo
Frank Grillo
Jack Conley
Zoe Soul
Zach Gilford
Carmen Ejogo
Frank Grillo
Kiele Sanchez
Kiele Sanchez
Zach Gilford
Frank Grillo
Zoe Soul
Carmen Ejogo
Kiele Sanchez
Zach Gilford
Carmen Ejogo
Zoe Soul
Frank Grillo
 

A film költségvetése még mindig elég alacsony volt, közel 9 millió dollárból készülhetett el és Amerikában közel 72 millió dollárt hozott össze, ami nagyban befolyásolta a készítőket és a gyártó stúdiót hogy érdemes folytatni a Megtisztulás éjszakája című filmeket!

(respect the movies )
 

Az egyik bandita A holló (1994) című filmből ismerős jelmezt visel.

(ps )
 

A film 2023-ban játszódik. Hajnalban bejelentik, hogy legközelebb 364 nap múlva lesz újra Megtisztulás éjszakája. Csakhogy 2024 szökőév, így valójában 365 nap fog eltelni.

(ps )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.