Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
28
Vélemények
7
Képek
5
Videók
 
dulkap   2015. 01. 22.

Akár gondolhatnám, hogy a filmben burjánzó értelmetlenség az erőszak értelmetlenségének a szimbóluma. De gyanítom, szimplán szar forgatókönyvről van szó. Annyira irritáló a család, hogy egyre gyakrabban drukkoltam annak, hogy inkább nyírják ki őket. Színészi játék gyenge, feszültség semmi, forgatókönyv összecsapott. A vége felé nem egyszer akartam már leállítani a filmet. A nézhetetlentől talán csak az menti meg, hogy nem hosszú és az alapötlet. Bár ez 'az egy éjszaka alatt mindenki gyilkolhat és az jó lesz az országnak' dolog is több sebből vérzik. Nem vagyok híve a csípőből Amerika ellenes hozzáállásnak, meg hogy ott mindenki hülye. De ez a film sajnos teljes mértékig ezt támasztja alá. Kezdve az éjszakától egészen a szereplők viselkedéséig.

 
Szilonka   2017. 10. 17.

Ethan Hawke volt az egyik ok amiért rászántam magam a filmre. Valahogy üresnek éreztem a sztorit. Valahogy nem volt valóságos az egész, ezért nem tudtam magam beleélni a sztoriba.


 
respect the movies   2018. 04. 10.

Szerintem egész jó film volt! Tetszett a film hangulata, bár hogyha még sötétebb és komorabbra készítették volna, akkor talán még jobban meg lettem volna elégedve (mert hát a film ötlete adta volna ezt a lehetőséget)! Számomra a karakterek kicsit felemásra sikeredtek, Ethan Hawke és Lena Headey karaktereik és az alakításaik egyértelműen igazán jók voltak, viszont a többi színészt kicsit "kevésnek" tartottam! Viszont egyértelműen a film legfőbb erénye számomra a történetében rejlett! Érdekesnek tartottam az ötletet, illetve a mondanivalóját is a filmnek! Továbbá sikerült a filmnek elég feszültnek és izgalmasnak is maradnia a befejezéséig, nem is nagyon találtam benne "üresjáratot" és végig le is tudta kötni a figyelmemet! Viszont ha már a filmet a horror kategóriába sorolják, akkor talán egy kicsit több erősebb jelenetre számítottam (amit viszont nem nagyon kapunk meg), ezért akik elsősorban majd a horrorelemeket keresik a filmben, azok kicsit csalódottak lesznek, mert ez a film sokkal inkább thriller mint horror, de megtekintése szerintem ajánlott!

 
Queenakasha   2018. 04. 08.

A halloween már önmagában remek alapot ad egy horrornak. Annyi ilyet láttam már, hogy tuti nem mernék részt venni ebben a játékban :) Úgy érzem, hogy bár volt benne pár rémisztő jelenet, ennél több semmi. A lehetőség meg volt de nem éltek vele.

 
MMcFly2015   2017. 03. 31.

A film témája szürreális igaz, de nagyon érdekes. A film még sem élt ezzel, pedig igazán feszültséggel teli alkotást ki lehetett volna hozni, ha egy megfelelő rendező kezébe adják az alaptörténetet. A filmben lévő hiradós bejátszások miatt megbotránkoztató és kegyetlen az egész, nem is a főhős család szemszögéből kapott sztori miatt. Szerintem itt az első óriási hiba, hogy egy ilyen ,,kinti eseményt" egy attól bujkáló nézőpontból próbálnak bemutatni. Ez így nagyon gyenge.
Csak, hogy tovább boncolgassuk innen: Ethan Hawke jó színész, de nagyon kevés volt, hogy megmentse ezt a 85 percet. A gyerek színész idegesítő, a főgonosz pedig egy amatőr színházi előadást ad kb... A szereplők döntései bugyuták, megmagyarázhatatlanok.
Nagyon kár ezért a filmmért, de úgy néz ki, láttak benne potenciált, mert trilógiává kovácsolták a Purge sztorit, aminek a többi része (ha nem is sokkal) de jobb lett.

 

A film nagyon alacsony költségvetésének is (3 millió dollár) köszönhetően, igencsak sikeresen teljesített a mozikasszáknál és közel 90 millió dollár bevételt hozott!

(respect the movies )
 

Ethan Hawke két év alatt két Blumhouse Pictures filmben is szerepelt! 2012-ben a Sinister-ben és 2013-ban A bűn éjszakája című filmekben!

(respect the movies )
 

James DeMonaconak a felesége adta az ötletet a filmhez.

(kázsé )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.