Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
64%

A bűn éjszakája (2013)

The Purge
Filmadatlap
 
27
Szereplők
31
Vélemények
18
Képek
6
Videók

Galéria (18)

Videók (6)

 
Di Canio   2021. 09. 22.

legújabb vélemény

1

Jó ötlet a története, de nem gondoltam, hogy az egész film egy házban játszódik. Ehhez képest elég mozgalmas, de a bújócskázós, kergetőzős lövöldözések lehetnének valóságosabbak is, ettől eltekintve jó film.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 30.

1

Pedig az alapötlet szuper, és mégis mikor vége lett a filmnek, azonnal tudtam,hogy soha többet nem nézem meg. Ethan Hawke tette a dolgát, és a többi színész sem rossz ,de így is csak egy erős közepes film. Brutális, és kissé lapos...

 
dulkap   2015. 01. 22.

0

Akár gondolhatnám, hogy a filmben burjánzó értelmetlenség az erőszak értelmetlenségének a szimbóluma. De gyanítom, szimplán szar forgatókönyvről van szó. Annyira irritáló a család, hogy egyre gyakrabban drukkoltam annak, hogy inkább nyírják ki őket. ... több»

 
Szilonka   2017. 10. 17.

0

Ethan Hawke volt az egyik ok amiért rászántam magam a filmre. Valahogy üresnek éreztem a sztorit. Valahogy nem volt valóságos az egész, ezért nem tudtam magam beleélni a sztoriba.

 
harnas1207   2018. 11. 28.

0

Szerintem a film sztorija nagyon ötletes, de többet is ki lehetett volna hozni belőle. Az például kimondottan irritáló volt, hogy belevitték a rituálés kivégzést, A folytatások között van jobban megoldott rész is.

 
respect the movies   2018. 04. 10.

0

Szerintem egész jó film volt! Tetszett a film hangulata, bár hogyha még sötétebb és komorabbra készítették volna, akkor talán még jobban meg lettem volna elégedve (mert hát a film ötlete adta volna ezt a lehetőséget)! Számomra a karakterek kicsit fel... több»

 
MMcFly2015   2017. 03. 31.

0

A film témája szürreális igaz, de nagyon érdekes. A film még sem élt ezzel, pedig igazán feszültséggel teli alkotást ki lehetett volna hozni, ha egy megfelelő rendező kezébe adják az alaptörténetet. A filmben lévő hiradós bejátszások miatt megbotránk... több»

A film összbevétele 89 328 627 dollár volt (imdb.com).

 

A film nagyon alacsony költségvetésének is (3 millió dollár) köszönhetően igencsak sikeresen teljesített a mozikasszáknál, és közel 90 millió dollár bevételt hozott.

(respect the movies)
 

Ethan Hawke két év alatt két Blumhouse Pictures filmben is szerepelt. 2012-ben a Sinisterben, 2013-ban A bűn éjszakájában.

(respect the movies)
 

James DeMonaconak a felesége adta az ötletet a filmhez.

(kázsé)
 

A film alapján egy hatalmas horror panoptikum is készült Los Angelesben.

(kázsé)
 

Több mint száz maszkot készítettek a filmhez.

(kázsé)