Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
84

Széttörve

(Split)
 
MMcFly2015  2017. 01. 23. 01:50

Nem akció dús a film, de amit James McAvoy alakít az lenyűgöző! Neki hála végig jelen van a filmen a feszültség, néhol tudunk röhögni is rajta, és borzongani. Zseniális az alakítása, ezt mindenképpen ki kell emelni. A téma tetszett, de az előzetes láttán tartottam attól, hogy ,,természetfeletti" átalakulást is belekevernek a filmbe, ami sajnos beigazolódott. Így azt kell mondanom, hogy az utolsó 20-25 perc nem úgy zárta le a filmet, ahogy szerettem volna. De mégis egy rossz szót nem szólhatok, mert M. Night Shyamalan olyan elvont thrillert tett le az asztalra amit már rég láttunk. Mindenképpen látni kell, minimális csalódás ért, de összességében elégedett vagyok a végeredménnyel, ami főként a főszereplő nevéhez fűződik.

 
JamesBont  2017. 01. 20. 23:21

Megdöbbentő volt ez a film. A főszereplőt csak dicsérni tudom. Sajnos a film néhol veszt a hangulatából, és a több személyiséget is megismertem volna a 24- ből. A rendező visszatért, a már jól kipróbált elemekhez, de mégsem tudok egy hasonló filmet sem felhozni. Nagyon meglepő, hátborzongató film.

 
Acropolis  2017. 03. 01. 10:21

Számomra csalódás volt a film. Erőltetettnek éreztem. Kategóriájában nem állja meg a helyét. A színészek teljesítménye sem győzött meg. Moziban láttam, de jobban jártam volna ha másik filmet választok.

 
tilino  2017. 02. 06. 00:09

Sok reményt fűztem a filmhez de sajnos hiába. Ott vesztettem el a reményemet arra hogy egy jó thrillert nézzek, amikor jött a szörnyes jelenet. Elvesztette a film teljes mértékben a hitelességét.

 
ArpiHajdu és Réci  2017. 01. 26. 00:03

M. Night Shyamalan beleásta magát a pszichológia és a széttöredezett személyiségek ingoványos területére, s a végeredmény szempontjából az az érzésem, hogy nem tudott jól kijönni belőle.

Lehetséges, hogy túl nagy elvárásokkal ültem be a moziba, mert az első vélemények és a trailer alapján egy ütős, komoly, s talán katarzist okozó alkotást vártam. Mivel ezt nem kaptam meg, kicsit csalódottan távoztam.

Ami pozitívum: James McAvoy játéka, bár hozzáteszem, ez egy rendkívül hálás szerep abból a szempontból, hogy a filmben megjelenő személyiségek nagyon eltúlzott tulajdonságokkal rendelkeztek. Mindezek mellett természetesen jól tudott működni főszereplőként, de nálam továbbra is a Mocsokban nyújtott alakítása jött be a legjobban. Tetszett ez a többszintű cselekményvezetés, nem redukálódott le egy helyszínre az egész sztori, nézőként jobban meg tudtuk ismerni a főszereplőnek a hátterét, sőt, a flashbackes részeknek is megvan a maguk jelentősége. És ami még az előnyére válik az a téma, amelyből valami nagyot lehetett volna kihozni (csakhogy a gond az, hogy ez nem történt meg).

Ami a legkevésbé tetszett az egészben az a bizonyos 24. személysiég, amelyel nem az a gondom, hogy elrugaszkodik a valóságtól (merthát hogy lehetne elvárni ezt egy 24 személyiségre bomlott egyéntől), hanem ahogy az kivitelezésre került. Talán az egész történetben ez volt a leggyengébb rész, holott az előzetesek alapján ettől lehetett volna a legtöbbet várni. Ezt csak tetőzi az a része a dolognak, hogy ebbe az alapvetően pszichológiai alapú jelenségbe bekerül még egy (s szerintem oda nem illő) aspektus is, amely tovább rontja az összképet SPOILER vallási fanatizmus plusz a szuper EGO olyannyira szuper, hogy szét tud feszíteni egy rácsot és képes a falon mászni...na ne már...SPOILER. Ami pedig a foglyul ejtett kislányokat illeti: túl hamar rá lehet jönni, hogy kinek van esély túlélni, s kinek lesz szomorú vége. Az a bizonyos csavar pedig szerintem mégsem akkora, mint azt előzetesen vártam.

Az összkép alapján semmiképp sem tudom jóra értékelni a filmet, hiába az érdekes téma és a jó alakítások, ugyanakkor épp ezek miatt átlagosnak sem mondanám (ha lehet 3,5-et adnék az 5-ből, de azt itt nem lehet).

Jessica Sula
Haley Lu Richardson
Anya Taylor-Joy
James McAvoy
James McAvoy
James McAvoy
James McAvoy
Anya Taylor-Joy
James McAvoy
James McAvoy
James McAvoy
M. Night Shyamalan
M. Night Shyamalan
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
M. Night Shyamalan
James McAvoy
M. Night Shyamalan
James McAvoy
M. Night Shyamalan
Betty Buckley
M. Night Shyamalan
James McAvoy
James McAvoy
Anya Taylor-Joy
James McAvoy
James McAvoy
M. Night Shyamalan
James McAvoy
M. Night Shyamalan
Anya Taylor-Joy
James McAvoy
Anya Taylor-Joy
M. Night Shyamalan
James McAvoy
Betty Buckley
James McAvoy
Betty Buckley
James McAvoy
Anya Taylor-Joy
James McAvoy
Smoking Barrels: Széttörve
Kicsit az volt az érzésem, hogy a rendező a saját művészi egóját nem tudta félretenni, muszáj volt, valami teljesen elborult marhasággal rányomnia a védjegyét az amúgy színvonalas filmre. James McAvoy parádézása miatt viszont megéri megnézni.
5/10
Hessteg: Széttörve
A Széttörve egy remek mintapéldája annak, hogy hogy kell egy comeback-et kivitelezni Hollywoodban, mert M. Night Shyamalanra megint érdemes odafigyelni. (8/10)
Movieaddicts: Széttörve
A film ugyan nem közelíti meg a Hatodik érzék szintjét, de Shyamalannak sikerült ismét egy kifejezetten nézhető, jó filmet összehoznia, és ez valljuk be, már önmagában is siker. Csak így tovább ezen az úton! 7,5/10
 

M. Night Shyamalan az operatőri pozícióra Mike Gioukakis-t nevezte ki, aki a Valami követ című horrorfilmben nyújtott munkájával győzte meg a rendezőt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

M. Night Shyamalan azt nyilatkozta, hogy a jövőben szeretne készíteni egy filmet, amely ötvözi A sebezhetetlen és a Széttörve című filmjeinek történetét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film rendezője, M. Night Shyamalan feltűnik a filmben.Fletcher doktornő lakásának a biztonsági őrét, Jai-t alakítja, akivel közösen nézik vissza a Denis-ről készült biztonsági felvételeket.

(ArpiHajdu és Réci)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.