Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
69
Filmadatlap
 
36
Szereplők
24
Vélemények
18
Képek
19
Videók
Halloween
 
MMcFly2015   2018. 10. 27.
A Halloween ezúttal sem támadt fel hamvaiból

Végre eljutottunk arra a szintre, mikor egy klasszikus horror ikont, legalább olyan színvonalasan láthatunk újra, mint akkoriban, mikor elindult... és olyan minőségben, ami miatt 30-40 év után is fent maradt a műfajban a neve. Ritkaság ez, mert akár Freddy, akár Jason, de jelen esetben Michael Myers neve szóba kerül, az a rengeteg (okkal leértékelt) újragondolás, folytatás és a többi gyalázat jut eszembe, amit műveltek évtizedeken át. Végre jött 2018-ra a Halloween, ami remélem utat mutat a horror feldolgozásoknak. Szembe mert menni a trenddel, és ,,kivágta a kukába" az összes eredeti '78-as klasszikus után készült, szétbarmolt folytatásokat, majd megszületett (a számomra) IGAZI második rész... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 12. 07.
A Halloween visszatért!

A napokban néztem meg az összes részt (1978,1981,1982,1988,1989,1995,1998,2002) és moziban ezt a művet. ( Rob filmjét direkt nem vettem bele ebbe a leírásba ). Véleményem szerint a 78 és a 81-es alkotások után, nagy mértékben romlott a további részek színvonala és őszintén be kell vallanom, sokszor nem igazán tudtam, hova tenni az adott részek cselekményét, vagy éppen megkérdeztem magamtól ez miért kellett bele vagy azt, hogyan is gondolták. Mindegy is, a múlt már elmúlt és végre eljött ez az év amikor is kiderült, hogy 40 év után hol is tart a horror műfaja és mit lehet kezdeni egy nívós karakterrel. A film napján kíváncsian vártam már még is mi sült ki ebből az egészből, hogy esetleg megin... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2018. 11. 07.
Friss hang egy megfáradt franchiseban az új Halloween

Az 1978-ban bemutatott Halloween az évek során kapott sok-sok folytatást és egy 2007-es remake-et (amelyhez szintén tartozik egy második rész), a negyvenedik évfordulóra pedig megajándékozta a nézőket/rajongókat egy újabb mozival. Itt van tehát a tizenegyedik Halloween film, amely elsőre még nem hallatszik annyira izgalmasnak. Csakhogy Michael Myers 2018-as kalandja úgy aposztrofálja magát, mint a legelső film közvetlen második része. Folytatásként pedig azt mondhatjuk rá, hogy egész korrekt munka a maga gyermekbetegségeivel együtt is. A történet fonalát négy évtizeddel az 1978-as haddonfieldi események után vesszük fel: Michael Myers egy elmegyógyintézetben tengeti napjait, míg Laurie Strod... több»

 
harnas1207   2019. 04. 01.
Ijesztőbb a maszk, mint a gyilkos

Szerettem volna azt hinni, hogy egy régi klasszikus felújított verziója igazi átütő erővel rendelkezik majd. Bár az előző filmek közül csak egyet láttam, mégis úgy éreztem, nem szabad leírni Michael Myers karakterét. Sokan egy lapon említik Freddyvel vagy Jasonnal. A 2007 film nagyon nem fogott meg, és hamar elvette a kedvem a maszkos gyilkos filmjeitől, azonban a 2018-s verzióról csupa jó kritikát olvastam. Sokak szerint sablonos úgy indítani egy filmet, hogy már bőrlehúzással kezdesz, a lezárt sztorit x év múlva újra megbolygatod. De számomra ez most kivételesen jól jött. Kapunk egy kis ízelítőt az előzményekből, éppen eleget, hogy megértsük a történetet és, ha később megtetszene a sztori,... több»

 
HETEDIK   2018. 10. 27.

Van egy-két brutálisabb rész, mint mikor Myers széttapossa a doki fejét, de ezen kívül egy teljesen átlagos hentelős horror. Nekem a Halloween sorozat sose volt kedvencem, az első résztől sem dobtam hátast, a többi meg még azt is alulmúlta. Nemes egyszerűséggel azokat átugorva próbáltak csinálni egy úgynevezett második részt, több-kevesebb sikerrel. Pedig vártam, nagy hype volt körülötte, aztán már a kezdőjelenetnél ledöbbentem. Ahogy az a riporter faszi lóbálja az álarcot, majd ordibálja hogy - Szólalj meg Myers !, inkább volt röhejes mint félelmetes. A sztori még egy gyerek számára is előre kiszámítható, a késes hentelések is elég lightosak, azért 2018-ban 18-as karikánál sokkal több brutalitást várunk egy horrortól, a művér mennyisége ezt nem pótolja. Egyszeri kikapcsolódásra alkalmas, de sajnos semmi több nem lett ebből.

 
Kapunk popkulturális kikacsintásokat, utalásokat és beszólást a korábbi Halloween-filmekre, szóval az összképet vehetjük 1:1-nek. Az áldozatokért ugyanakkor továbbra sem lehet aggódni, pedig látszik a törekvés azzal, hogy az atmoszférát sikerült megteremteni a kellő feszültségkeltéshez. Mondhatni a hangulat hidegrázósan a régi, nosztalgikus, de semmiképpen se reked meg az első rész dicsőségében, a saját jogán is erős darab lehetne.

A végeredmény ennek megfelelően egy klasszikus értelemben vett igazi horror, melyre nyugodtan be lehet ülni, senki se fog elégedetlenül távozni. Sajnos rég volt már ilyen is. több»
 
Össszességében egy percig nem unatkoztam, remek volt Michael-t újra akcióban látni, volt néhány remekül elkapott pillanat és hentelés, de én azért többre számítottam. Félreértés ne essék, nem rossz film az új Halloween, teljesen korrekt alkotás, ami a slasher szubzsánerén belül még mindig egy hajszálnyival átlag feletti teljesítményt hoz, de ez azért lehetett volna jobb is. Főleg, ha a nagy elődhöz hasonlítom. több»
 
Úgy gondolom, hogy Green és McBride sikerrel pumpált friss vért a széria szikkadt vénáiba. A végeredmény pedig a klasszikushoz hasonlóan egy egyszerű, de hatásos és kifejezetten jó film lett. több»

A film összbevétele 255 485 178 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 112 551 056 forintot termelt. A hazai mozik összesen 104 193 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Maga a film forgatását 2018. január 13-án kezdték el és mindössze 28 nap alatt felvették az összes szükséges jelenetet a filmhez!

(Márton)
 

A Halloweent gyártó Blumhouse ezzel a filmmel lépte át a 4 milliárd dolláros összbevételt.

(hp)
 

Ez az ötödik Halloween-film, amiben feltűnik Jamie Lee Curtis (Halloween, Halloween II, Halloween: H20, Halloween: Feltámadás és a mostani). Bár az 1982-es Halloween III-ban nem láthattuk, a filmben az ő hangján szólalt meg a telefonos operátor.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.