Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
73%

Halloween (2018)

Halloween
Filmadatlap
 
36
Szereplők
26
Vélemények
18
Képek
18
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 16.

legújabb vélemény

0

Michael ismét visszatért.Jamie Lee Curtis pedig jó testvérhez méltóan fogadja,minden eszközzel meg akarja semmisíteni.Egy betonkemény,és feszes horror,aminek a története rém egyszerű,de a kivitelezése most is jól sikerült.A zene is mindent visz már megint.Jöhet a folytatás.

 
rainman   2019. 02. 27.

a nap véleménye

0

Szögezzük le: ennek a filmnek nem lett volna szabad elkészülnie! Egyszerűen semmi nem indokolta. A végeredmény pláne nem. Ugyanazokkal a klisékkel játszik, mint az összes többi hasonszőrű horror a nyolcvanas években; a szereplők irracionális cseleked... több»


 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 12. 07.

a nap véleménye

2
A Halloween visszatért!

A napokban néztem meg az összes részt (1978,1981,1982,1988,1989,1995,1998,2002) és moziban ezt a művet. ( Rob filmjét direkt nem vettem bele ebbe a leírásba ). Véleményem szerint a 78 és a 81-es alkotások után, nagy mértékben romlott a további részek... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 11. 07.

a nap véleménye

1
Friss hang egy megfáradt franchiseban az új Halloween

Az 1978-ban bemutatott Halloween az évek során kapott sok-sok folytatást és egy 2007-es remake-et (amelyhez szintén tartozik egy második rész), a negyvenedik évfordulóra pedig megajándékozta a nézőket/rajongókat egy újabb mozival. Itt van tehát a tiz... teljes kritika»

 
MMcFly2015   2018. 10. 27.

3
A Halloween ezúttal sem támadt fel hamvaiból

Végre eljutottunk arra a szintre, mikor egy klasszikus horror ikont, legalább olyan színvonalasan láthatunk újra, mint akkoriban, mikor elindult... és olyan minőségben, ami miatt 30-40 év után is fent maradt a műfajban a neve. Ritkaság ez, mert akár ... teljes kritika»

 
HETEDIK   2018. 10. 27.

0

Van egy-két brutálisabb rész, mint mikor Myers széttapossa a doki fejét, de ezen kívül egy teljesen átlagos hentelős horror. Nekem a Halloween sorozat sose volt kedvencem, az első résztől sem dobtam hátast, a többi meg még azt is alulmúlta. Nemes egy... több»

 
harnas1207   2019. 04. 01.

1
Ijesztőbb a maszk, mint a gyilkos

Szerettem volna azt hinni, hogy egy régi klasszikus felújított verziója igazi átütő erővel rendelkezik majd. Bár az előző filmek közül csak egyet láttam, mégis úgy éreztem, nem szabad leírni Michael Myers karakterét. Sokan egy lapon említik Freddyvel... teljes kritika»

Galéria (18)

Videók (18)

A film összbevétele 255 485 178 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 112 551 056 forintot termelt. A hazai mozik összesen 104 193 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Maga a film forgatását 2018. január 13-án kezdték el és mindössze 28 nap alatt felvették az összes szükséges jelenetet a filmhez!

(Márton)
 

A Halloweent gyártó Blumhouse ezzel a filmmel lépte át a 4 milliárd dolláros összbevételt.

(hp )
 

Ez az ötödik Halloween-film, amiben feltűnik Jamie Lee Curtis (Halloween, Halloween II, Halloween: H20, Halloween: Feltámadás és a mostani). Bár az 1982-es Halloween III-ban nem láthattuk, a filmben az ő hangján szólalt meg a telefonos operátor.

(hp )
 

Állítólag Jake Gyllenhaal győzte meg Jamie Lee Curtist, hogy vállalja el Laurie Strode szerepét. Gyllenhaal és Curtis családja évtizedek óta jó kapcsolatot ápol egymással.

(hp )
 

Bár a színészek szerződése és a forgatókönyvírók elmondásai más sugallnak, John Carpenter szerint ez lesz az utolsó Halloween-film.

(hp )
 

Jamie Lee Curtis 2017. szeptember 15-én a Twitteren jelentette be, hogy 40 év után ismét eljátssza Laurie Strode szerepét az új Halloween-film kapcsán.

(hp )
 

A film az 1978-as kultikus Halloween 40. évfordulóján került a mozikba.

(hp )
 

A film munkálataiból az eredeti Halloween-mozi ikonikus rendezője, John Carpenter is kivette a részét producerként.

(hp )
 

A film az 1978-as Halloween történetének egyenes folytatása.

(hp )
 

A film forgatása 2018. január 13-án kezdődött meg Charlestonban, Dél-Karolinában. A munkálatok feburár 19-én értek véget, azonban az alkotók az első tesztvetítések után úgy döntöttek, hogy júniusban újraforgatják a zárójelenetet.

(hp )
 
Kapunk popkulturális kikacsintásokat, utalásokat és beszólást a korábbi Halloween-filmekre, szóval az összképet vehetjük 1:1-nek. Az áldozatokért ugyanakkor továbbra sem lehet aggódni, pedig látszik a törekvés azzal, hogy az atmoszférát sikerült megteremteni a kellő feszültségkeltéshez. Mondhatni a hangulat hidegrázósan a régi, nosztalgikus, de semmiképpen se reked meg az első rész dicsőségében, a saját jogán is erős darab lehetne.

A végeredmény ennek megfelelően egy klasszikus értelemben vett igazi horror, melyre nyugodtan be lehet ülni, senki se fog elégedetlenül távozni. Sajnos rég volt már ilyen is. több»
 
Össszességében egy percig nem unatkoztam, remek volt Michael-t újra akcióban látni, volt néhány remekül elkapott pillanat és hentelés, de én azért többre számítottam. Félreértés ne essék, nem rossz film az új Halloween, teljesen korrekt alkotás, ami a slasher szubzsánerén belül még mindig egy hajszálnyival átlag feletti teljesítményt hoz, de ez azért lehetett volna jobb is. Főleg, ha a nagy elődhöz hasonlítom. több»
 
Úgy gondolom, hogy Green és McBride sikerrel pumpált friss vért a széria szikkadt vénáiba. A végeredmény pedig a klasszikushoz hasonlóan egy egyszerű, de hatásos és kifejezetten jó film lett. több»