Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Halloween (2018)

Halloween
Filmadatlap
 
36
Szereplők
31
Vélemények
18
Képek
18
Videók

Galéria (18)

Videók (18)

 
BRANTON   2022. 10. 20.

legújabb vélemény a nap véleménye

1
Laurie, hogy vagy?

1978-ban John Carpenter gondolt egyet, megrendezte a Halloween című horror-thrillert. Carpenter nem kis név, ha horrorról van szó, hiszen ő rendezte például a méltán elismert és népszerű A dolog című mozit. Mai napig borzongató filmélmény, mely egy k... teljes kritika»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 12. 07.

a nap véleménye

2
A Halloween visszatért!

A napokban néztem meg az összes részt (1978,1981,1982,1988,1989,1995,1998,2002) és moziban ezt a művet. ( Rob filmjét direkt nem vettem bele ebbe a leírásba ). Véleményem szerint a 78 és a 81-es alkotások után, nagy mértékben romlott a további részek... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 11. 07.

a nap véleménye

1
Friss hang egy megfáradt franchiseban az új Halloween

Az 1978-ban bemutatott Halloween az évek során kapott sok-sok folytatást és egy 2007-es remake-et (amelyhez szintén tartozik egy második rész), a negyvenedik évfordulóra pedig megajándékozta a nézőket/rajongókat egy újabb mozival. Itt van tehát a tiz... teljes kritika»

 
MMcFly2015   2018. 10. 27.

3
A Halloween ezúttal sem támadt fel hamvaiból

Végre eljutottunk arra a szintre, mikor egy klasszikus horror ikont, legalább olyan színvonalasan láthatunk újra, mint akkoriban, mikor elindult... és olyan minőségben, ami miatt 30-40 év után is fent maradt a műfajban a neve. Ritkaság ez, mert akár ... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 16.

0

Michael ismét visszatért.Jamie Lee Curtis pedig jó testvérhez méltóan fogadja,minden eszközzel meg akarja semmisíteni.Egy betonkemény,és feszes horror,aminek a története rém egyszerű,de a kivitelezése most is jól sikerült.A zene is mindent visz már megint.Jöhet a folytatás.

 
harnas1207   2019. 04. 01.

1
Ijesztőbb a maszk, mint a gyilkos

Szerettem volna azt hinni, hogy egy régi klasszikus felújított verziója igazi átütő erővel rendelkezik majd. Bár az előző filmek közül csak egyet láttam, mégis úgy éreztem, nem szabad leírni Michael Myers karakterét. Sokan egy lapon említik Freddyvel... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2018. 10. 27.

0

Van egy-két brutálisabb rész, mint mikor Myers széttapossa a doki fejét, de ezen kívül egy teljesen átlagos hentelős horror. Nekem a Halloween sorozat sose volt kedvencem, az első résztől sem dobtam hátast, a többi meg még azt is alulmúlta. Nemes egy... több»

A film összbevétele 255 485 178 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 112 551 056 forintot termelt. A hazai mozik összesen 104 193 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben 17 ember hal meg.

(BRANTON)
 

Maga a film forgatását 2018. január 13-án kezdték el és mindössze 28 nap alatt felvették az összes szükséges jelenetet a filmhez!

(Márton)
 

A Halloweent gyártó Blumhouse ezzel a filmmel lépte át a 4 milliárd dolláros összbevételt.

(hp)
 

Ez az ötödik Halloween-film, amiben feltűnik Jamie Lee Curtis (Halloween, Halloween II, Halloween: H20, Halloween: Feltámadás és a mostani). Bár az 1982-es Halloween III-ban nem láthattuk, a filmben az ő hangján szólalt meg a telefonos operátor.

(hp)
 

Állítólag Jake Gyllenhaal győzte meg Jamie Lee Curtist, hogy vállalja el Laurie Strode szerepét. Gyllenhaal és Curtis családja évtizedek óta jó kapcsolatot ápol egymással.

(hp)
 
Négy évtized kellett, de végre meg érkezett a (szinte) egyetlen, méltó folytatás, mely történelmet ugyan már nem ír, ám a kifordított, kopottas William Shatner-álarcra sem hozz szégyent. több»
 
Kapunk popkulturális kikacsintásokat, utalásokat és beszólást a korábbi Halloween-filmekre, szóval az összképet vehetjük 1:1-nek. Az áldozatokért ugyanakkor továbbra sem lehet aggódni, pedig látszik a törekvés azzal, hogy az atmoszférát sikerült megteremteni a kellő feszültségkeltéshez. Mondhatni a hangulat hidegrázósan a régi, nosztalgikus, de semmiképpen se reked meg az első rész dicsőségében, a saját jogán is erős darab lehetne.

A végeredmény ennek megfelelően egy klasszikus értelemben vett igazi horror, melyre nyugodtan be lehet ülni, senki se fog elégedetlenül távozni. Sajnos rég volt már ilyen is. több»
 
Össszességében egy percig nem unatkoztam, remek volt Michael-t újra akcióban látni, volt néhány remekül elkapott pillanat és hentelés, de én azért többre számítottam. Félreértés ne essék, nem rossz film az új Halloween, teljesen korrekt alkotás, ami a slasher szubzsánerén belül még mindig egy hajszálnyival átlag feletti teljesítményt hoz, de ez azért lehetett volna jobb is. Főleg, ha a nagy elődhöz hasonlítom. több»