Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
70
Filmadatlap
 
36
Szereplők
23
Vélemények
18
Képek
18
Videók
Halloween
 
MMcFly2015   2018. 10. 27.
A Halloween ezúttal sem támadt fel hamvaiból

Végre eljutottunk arra a szintre, mikor egy klasszikus horror ikont, legalább olyan színvonalasan láthatunk újra, mint akkoriban, mikor elindult... és olyan minőségben, ami miatt 30-40 év után is fent maradt a műfajban a neve. Ritkaság ez, mert akár Freddy, akár Jason, de jelen esetben Michael Myers neve szóba kerül, az a rengeteg (okkal leértékelt) újragondolás, folytatás és a többi gyalázat jut eszembe, amit műveltek évtizedeken át. Végre jött 2018-ra a Halloween, ami remélem utat mutat a horror feldolgozásoknak. Szembe mert menni a trenddel, és ,,kivágta a kukába" az összes eredeti '78-as klasszikus után készült, szétbarmolt folytatásokat, majd megszületett (a számomra) IGAZI második rész... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 11. 07.
Friss hang egy megfáradt franchiseban az új Halloween

Az 1978-ban bemutatott Halloween az évek során kapott sok-sok folytatást és egy 2007-es remake-et (amelyhez szintén tartozik egy második rész), a negyvenedik évfordulóra pedig megajándékozta a nézőket/rajongókat egy újabb mozival. Itt van tehát a tizenegyedik Halloween film, amely elsőre még nem hallatszik annyira izgalmasnak. Csakhogy Michael Myers 2018-as kalandja úgy aposztrofálja magát, mint a legelső film közvetlen második része. Folytatásként pedig azt mondhatjuk rá, hogy egész korrekt munka a maga gyermekbetegségeivel együtt is. A történet fonalát négy évtizeddel az 1978-as haddonfieldi események után vesszük fel: Michael Myers egy elmegyógyintézetben tengeti napjait, míg Laurie Strod... több»


 
Syracuse   2018. 10. 26.

Aki látta az eredeti szériát, annak hatalmas nosztalgiázás a film. Egyébként egy remek horror lett, retro stílusban. Vér az folyik bőven, van jump scare is, ellenben nincs az a 21. századi tipikus csöcsparádé és idióta karakterek.

 
BoBamburg   2019. 05. 01.
Tényleg kell ennyi halloween film?

Sosem voltam oda a Halloween szériáért, ezért egész sokáig halogattam eme rész megtekintését. Hogy őszinte legyek, bizakodva kezdtem bele, de bármennyire is szerettem volna élvezni a filmet, csak nem sikerült. Jamie Lee Curtis hihetetlenül idegesítő volt, lényegében végig Michael Myersnek drukkoltam, hogy nyírja már ki. Illetve drukkoltam volna, ha nem lett volna tök unalmas a film, és nem azt nézegettem volna a második felében végig, hogy mikor lesz már vége.

 
rainman   2019. 02. 27.

Szögezzük le: ennek a filmnek nem lett volna szabad elkészülnie! Egyszerűen semmi nem indokolta. A végeredmény pláne nem. Ugyanazokkal a klisékkel játszik, mint az összes többi hasonszőrű horror a nyolcvanas években; a szereplők irracionális cselekedetei, a gonosz jelenléte mindenhol, valószerűtlen/hihetetlen történések stb. Mindamellett hogy klisés, még fárasztó is a folyamatos magyarázkodás Michael-t és a sztorit illetően. Persze valahol szükségszerű volt, mert a mai tinédzsereknek fogalmuk sincs Michael Myers-ről és a Halloween filmekről. Az a baj, hogy egyszerre próbálták meg eladni nekik és a klasszikus történetet ismerőknek/rajongóknak. Egy negyvenéves sztorit felmelegíteni csak akkor van értelme, ha az beivódott a köztudatba (lásd: Star Wars), ellenkező esetben valaki csalódni fog! Ez esetben például azok, akik a 78-as eredetit szerették/ismerték. Két szerethető momentumot azért feltudok hozni az új filmből, az egyik Laurie karaktere. Jó Jamie Lee Curtis-t újra a karakterében látni (még ha kissé vérszegényre is sikeredett). A másik, és ez az igazi aduásza a filmnek, a filmzene, újfent John Carpenter előadásában! Vérbeli Halloween muzsika új, modern köntösben, kiváló minden taktusa! A nosztalgia az egyetlen oka, hogy nem húzom le jobban a filmet. De azt kell mondjam, hogy ezerszer is inkább az eredeti, mint ez!

 
Kapunk popkulturális kikacsintásokat, utalásokat és beszólást a korábbi Halloween-filmekre, szóval az összképet vehetjük 1:1-nek. Az áldozatokért ugyanakkor továbbra sem lehet aggódni, pedig látszik a törekvés azzal, hogy az atmoszférát sikerült megteremteni a kellő feszültségkeltéshez. Mondhatni a hangulat hidegrázósan a régi, nosztalgikus, de semmiképpen se reked meg az első rész dicsőségében, a saját jogán is erős darab lehetne.

A végeredmény ennek megfelelően egy klasszikus értelemben vett igazi horror, melyre nyugodtan be lehet ülni, senki se fog elégedetlenül távozni. Sajnos rég volt már ilyen is. több»
 
Össszességében egy percig nem unatkoztam, remek volt Michael-t újra akcióban látni, volt néhány remekül elkapott pillanat és hentelés, de én azért többre számítottam. Félreértés ne essék, nem rossz film az új Halloween, teljesen korrekt alkotás, ami a slasher szubzsánerén belül még mindig egy hajszálnyival átlag feletti teljesítményt hoz, de ez azért lehetett volna jobb is. Főleg, ha a nagy elődhöz hasonlítom. több»
 
Úgy gondolom, hogy Green és McBride sikerrel pumpált friss vért a széria szikkadt vénáiba. A végeredmény pedig a klasszikushoz hasonlóan egy egyszerű, de hatásos és kifejezetten jó film lett. több»
 

Maga a film forgatását 2018. január 13-án kezdték el és mindössze 28 nap alatt felvették az összes szükséges jelenetet a filmhez!

(Márton)
 

A Halloweent gyártó Blumhouse ezzel a filmmel lépte át a 4 milliárd dolláros összbevételt.

(hp)
 

Ez az ötödik Halloween-film, amiben feltűnik Jamie Lee Curtis (Halloween, Halloween II, Halloween: H20, Halloween: Feltámadás és a mostani). Bár az 1982-es Halloween III-ban nem láthattuk, a filmben az ő hangján szólalt meg a telefonos operátor.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.