Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
76%

Halloween H20 - Húsz évvel később (1998)

Halloween H20: 20 Years Later
Filmadatlap
 
21
Szereplők
6
Vélemények
8
Képek
2
Videók
 
sptt   2020. 08. 18.

legújabb vélemény

0

Tisztességesen összerakott horror. Nem ad túl sokat, a forgatókönyvírók nem erőltették meg magukat, ugyanakkor végig tartja a feszültséget, jó horrorhoz méltó módon lehet szorítani a moziszék karfáját. 7/10

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 18.

0

Michael ismét előbukkan a semmiből.Megtalálja csendesen,visszahúzódva élő nővérét,de közben folyik a vér.Nem ez a leglendületesebb,legjobb része a sorozatnak,de mindenképpen a horror kedvelőknek melegen ajánlott.Jamie Lee Curtis ismét hozzátett a fil... több»


 
moov18   2016. 02. 10.

1

Némileg sikerült lökést adni az egyébként már elfásult filmnek. Jól indult ugyan, végül teljesen leült a cselekmény. Unalmassá vált, vontatottá vált. Michael Myers olyan ebben a részben mintha csak természetfeletti tulajdonságokkal ruházták volna fel... több»

 
Márton   2018. 10. 30.

0
Jamie Lee Curtis nélkül nem az igazi a Halloween

Ha mondjuk úgy nézzük és értékeljük a H2at, a hetedik Halloween filmet, hogy figyelembe vesszük hogy milyenek voltak az eddigi folytatások, akkor egy egész jó és értékelhető epizóddal bővült a Halloween széria! Ha viszont kicsit mint önálló részként ... teljes kritika»

 
Owotonor   2019. 02. 03.

0

Azthiszem a kultikus eredeti I. rész után ez volt a kedvenc stílusú halloween részem, tetszett a könnyedebb felfogása az első részhez képest, már kezdéskor szimpatikus lett.

 
Vérfürdő   2016. 06. 27.

0

A Halloween 20 évvel később a franchise hetedik része, melyben a rajongók nagy örömére visszatér Jamie Lee Curtis, hogy ismét szembe szálljon őrült bátyjával, a fehér maszkos gyilkossal, Michael Myers-szel. Külön öröm, hogy nem csak ő, hanem egy mási... több»

Galéria (8)

Videók (2)

A film összbevétele 55 041 738 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet John Carpenter rendezte volna, de túl magas gázsit kért volna, így végül Steve Miner lett a befutó.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Josh Hartnett a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Janet Leigh a valóságban Jamie Lee Curtis édesanyja.

(rbernadett)
 

Ez a legrövidebb Halloween film a maga 86 percével.

(rbernadett)
 

A film ötlete Jamie Lee Curtis ötletén alapul, aki szeretett volna a film 20. évfordulójára forgatni egy filmet John Carpenterrel, azonban a rendező visszautasította a felkérést.

(rbernadett)
 

Abban a jelenetben, amikor Norma elmegy, egy autó előtt áll, ami a Psycho (1960) című filmből származik, ahogyan a zene is, ami a háttérben szól. Norma szerepét, az a Janet Leigh alakítja, aki Mariont játszotta a Psychoban. A rendszámtábla, NFB 418, szintén annak az autónak a rendszáma, amit Marion másodjára vásárol az említett filmben, és a 3 betű Norman Batesre utal.

(rbernadett)
 

A lányok szobájában a tévében a Sikoly 2. (1997) egy jelenete megy, visszautalván arra, hogy a Sikoly című filmben rengeteg utalás van a Halloween - A rémület éjszakája (1978)-ra. Moustapha Akkad elmondása szerint az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy amikor a filmet forgatták, a lányok eredetileg az Elbaltázott nászéjszakát (1993) nézték, de végül ezt lecserélték a Sikoly 2-re.

(rbernadett)