Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Halloween H20 - Húsz évvel később (1998)

Halloween H20: 20 Years Later
Filmadatlap
 
31
Szereplők
8
Vélemények
8
Képek
3
Videók

Galéria (8)

Videók (3)

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 08. 24.

legújabb vélemény

0
Egy újabb esély és a széria megmentője, Jamie Lee Curtisnek köszönhetően

A franchise 7. része, és talán a 1. rész után az egyik legelfogadhatóbb. Bár nem tették magasra a lécet, hiszen az első két rész után már elfogadhatatlanná és nevetségessé tették a Michael Myers nevet. Az első rész után 20 évvel sikerült Jamie Lee Curtist visszacsábítani, és egy újabb lehetőséget adni az egész szériának, és megmenteni, amit még meglehet. Ez hellyel-közzel sikerült is, hiszen egy normálisabb cselekménnyel és igazán impozáns jelenetsorokkal sikerült 98-ban megalkotnia eme alkotást. Laurie Strode visszatért, és újra szembe kell szállnia őrült bátyjával, de közben ott van még a kamasz fia, John, akit az akkor még fiatal Josh Hartnett alakít. Ötletes, és akkor még egészen izgalmas kis alkotásnak tudható be, valamint voltak benne frappáns megoldások is. Megpróbálták megmenteni, és valamelyest sikerült is, de nekem nagyon nem tetszett az a buta maszk, amit Myers kapott. Az egyik legbugyutább maszk volt a szériában, és hát nem igazán jött be. A 78-as maszkot követően akkor még mit sem sejtető 2018-as maszk volt, amire még azt lehet mondani, hogy kidolgozott és megtervezett. Erre a részre még bátran lehet mondani, hogy benne van a legjobb háromban a széria alapján, és akkortájt még elfogadható volt a 8. rész. De ehhez kellett Jamie Lee Curtis visszatérése.

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 18.

0

Michael ismét előbukkan a semmiből.Megtalálja csendesen,visszahúzódva élő nővérét,de közben folyik a vér.Nem ez a leglendületesebb,legjobb része a sorozatnak,de mindenképpen a horror kedvelőknek melegen ajánlott.Jamie Lee Curtis ismét hozzátett a fil... több»

 
sptt   2020. 08. 18.

0

Tisztességesen összerakott horror. Nem ad túl sokat, a forgatókönyvírók nem erőltették meg magukat, ugyanakkor végig tartja a feszültséget, jó horrorhoz méltó módon lehet szorítani a moziszék karfáját. 7/10

 
Márton   2018. 10. 30.

0
Jamie Lee Curtis nélkül nem az igazi a Halloween

Ha mondjuk úgy nézzük és értékeljük a H2at, a hetedik Halloween filmet, hogy figyelembe vesszük hogy milyenek voltak az eddigi folytatások, akkor egy egész jó és értékelhető epizóddal bővült a Halloween széria! Ha viszont kicsit mint önálló részként ... teljes kritika»

 
moov18   2016. 02. 10.

1

Némileg sikerült lökést adni az egyébként már elfásult filmnek. Jól indult ugyan, végül teljesen leült a cselekmény. Unalmassá vált, vontatottá vált. Michael Myers olyan ebben a részben mintha csak természetfeletti tulajdonságokkal ruházták volna fel... több»

 
Kósa Bence   2021. 07. 13.

0

Végre egy jó halloween film. 20 évvel a második rész cselekménye után járunk, Laurie álnéven él a fiával egy kaliforniai kisvárosban. Teljesen nem tette túl magát a gyilkosságokon, és a múlt elől nem menekülhet. Szerencsére ez a rész bőven odatehető az első és második rész mellé.

 
Owotonor   2019. 02. 03.

0

Azthiszem a kultikus eredeti I. rész után ez volt a kedvenc stílusú halloween részem, tetszett a könnyedebb felfogása az első részhez képest, már kezdéskor szimpatikus lett.

A film összbevétele 55 041 738 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet John Carpenter rendezte volna, de túl magas gázsit kért volna, így végül Steve Miner lett a befutó.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Josh Hartnett a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Janet Leigh a valóságban Jamie Lee Curtis édesanyja.

(rbernadett)
 

Ez a legrövidebb Halloween film a maga 86 percével.

(rbernadett)
 

A film ötlete Jamie Lee Curtis ötletén alapul, aki szeretett volna a film 20. évfordulójára forgatni egy filmet John Carpenterrel, azonban a rendező visszautasította a felkérést.

(rbernadett)