Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
52%

Bőrpofa: Texasi láncfűrészes mészárlás III. (1990)

Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III
Filmadatlap
 
18
Szereplők
5
Vélemények
2
Képek
Videók
 
Filmbarbár   2018. 12. 23.

legújabb vélemény

0

Unalmas, gyenge utánérzése az első résznek, ugyancsak sablonokból összedobálva (eltévedő utazók, kínzások, családi perpatvarok stb.). A figurák megint csak változtak az első, illetve a második részhez képest, már követhetetlen, hogy ki kicsoda, hogya... több»

 
BoBamburg   2018. 02. 12.

0

Hááát..Azért a második rész is jóval gyengébb volt mint az első, így ennek már más ledülettel álltam neki, így relatív azt kaptam amit sejtettem. Egy nem túl átgondolt, gagyi trash horrort. Egyszer elmegy, de megvan az emberbe az a bizonyos "hát ezért kár volt" érzés :(


 
Syracuse   2015. 05. 14.

0

Leatherface karkatere itt változik először egyfajta áldozattá, a társadalom és családja áldozatává, ha jól emlékszem. És nagyjából ki is fogytam a pozitívumokból.

 
moov18   2016. 02. 07.

0

Az egész film már-már komikus jellegű, komolyan vehetetlen, hatástalan. Persze lehet hivatkozni arra, hogy 1990-ben készült, nyilvánvalóan elmaradott a kor mai filmjéhez. Képi világa, zenéje, történetmesélése szempontjából igencsak soványra sikerült.... több»

 
somi   2015. 11. 22.

0

Leatherface karkatere itt változik először egyfajta áldozattá, a társadalom és családja áldozatává, ha jól emlékszem. És nagyjából ki is fogytam a pozitívumokból.

Galéria (2)

A film összbevétele 5 765 562 dollár volt (imdb.com).

 

Noha a történet szerint a helyszín a síkvidéki Texas, a filmben gyakran láthatóak a háttérben a kaliforniai hegyek.

(Filmbarbár )
 

A stúdió a rendező tudta nélkül új befejezést forgattatott le a filmhez, és Jeff Burr nagyon meglepődött, amikor a moziban végignézte a filmet.

(Filmbarbár )
 

Az egyik jelenetben Ken Foree véletlenül eltörte Viggo Mortensen bordáját, és ezt a jelenetet benne is hagyták a filmben.

(Filmbarbár )
 

A rendező Gunnar Hansent szerette volna látni Bőrpofa szerepében, de nem tudtak megegyezni az anyagiakban.

(Filmbarbár )
 

A New Line stúdió megvásárolta a sorozat jogait, azt remélve, hogy siker esetén felválthatják vele a befejezni tervezett Rémálom az Elm utcában sorozatot. A film azonban nem lett kasszasiker, így a stúdió reményei sem teljesültek.

(Filmbarbár )
 

A kellékes tervezte a króm láncfűrészeket a filmhez, amelyekért egyenként 3000 dollárt kapott.

(Filmbarbár )
 

A rendező Texasban akarta leforgatni a filmet, de a stúdió elutasította ezt, mivel Kaliforniában már felépítették a forgatás helyszínéül szolgáló házat.

(Filmbarbár )
 

A filmet összesen 11 alkalommal terjesztették be az MPAA elé, és minden esetben egyre több jelenetet vágattak ki a történetből.

(Filmbarbár )
 

A filmben terveztek egy "leleplezős" jelenetet, amelyben megmutatták volna Bőrpofa torz arcát. A stúdió azonban jegelte az ötletet, mert egy következő folytatásban akarták felhasználni ezt az elképzelést, de az a rész sosem készült el, s csak a 2003-as remake-ben volt látható egy ilyen jelenet.

(Filmbarbár )
 

A film trailere már akkor készen volt, mielőtt egyáltalán rendezőt szerződtettek volna a filmhez, és mielőtt elkezdődött volna a forgatás.

(Filmbarbár )