Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
48

Bőrpofa: Texasi láncfűrészes mészárlás III. (1990)

Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III
Filmadatlap
 
18
Szereplők
5
Vélemények
2
Képek
Videók
 
Filmbarbár   2018. 12. 23.

Unalmas, gyenge utánérzése az első résznek, ugyancsak sablonokból összedobálva (eltévedő utazók, kínzások, családi perpatvarok stb.). A figurák megint csak változtak az első, illetve a második részhez képest, már követhetetlen, hogy ki kicsoda, hogyan is kerül Bőrpofa újabb és újabb családokba, ráadásul az idő előrehaladtával - 26 évvel vagyunk az első sztori leforgatása után - semmit sem öregszik. És amíg az első részre még rá lehetett fogni, hogy van mondanivalója, és hogy a jellemek pszichotikussága részben megmagyarázható, itt már inkább csak azért tébolyodottak, hogy valami történjen is a filmben, kiüresedett papírmasék, akiket öncélúan szerepeltetnek az alkotók. A 2. rész után valószínűleg csavarni akartak egyet a sztorin, és visszatértek a sötét hangulathoz, csak hát ez nem igazán jött össze. A végeredmény egy lapos, semmitmondó kaszabolós film, lassú bevezetéssel, siralmas cselekményszövéssel, még a tucatfilmek között is gyenge. Nem nagyon tudnám ajánlani senkinek, én is csak azért néztem meg, mert elhatároztam, hogy az összes részen végigrágom magam, de a sorozat nézése közben egyre inkább az az érzésem, hogy kár időt pocsékolni ezekre a filmekre, az első rész még elment, viszont a sorozat egyáltalán nem érdemli meg, hogy a nagy horrorok között szerepeljen, gyakorlatilag az első rész hírneve élteti még ezt az egészet.

 
BoBamburg   2018. 02. 12.

Hááát..Azért a második rész is jóval gyengébb volt mint az első, így ennek már más ledülettel álltam neki, így relatív azt kaptam amit sejtettem. Egy nem túl átgondolt, gagyi trash horrort. Egyszer elmegy, de megvan az emberbe az a bizonyos "hát ezért kár volt" érzés :(


 
Syracuse   2015. 05. 14.

Leatherface karkatere itt változik először egyfajta áldozattá, a társadalom és családja áldozatává, ha jól emlékszem. És nagyjából ki is fogytam a pozitívumokból.

 
moov18   2016. 02. 07.

Az egész film már-már komikus jellegű, komolyan vehetetlen, hatástalan. Persze lehet hivatkozni arra, hogy 1990-ben készült, nyilvánvalóan elmaradott a kor mai filmjéhez. Képi világa, zenéje, történetmesélése szempontjából igencsak soványra sikerült. Színészi játék erősen a padlót súrolja. A nyomasztó hangulat valahogy elkerült, akárcsak az izgalom, a feszültség, a félelem érzete. Ez egy mindenféle izgalmat messziről kerülő ZS-kategóriás trash film, melyben már vígjáték is keveredik. Leatherface új krómozott láncfűrészt kap, van benne ember felkoncolása, megy a szörnyülködés ezerrel, ettől függetlenül a brutalitás mértéke még így is szokatlanul kevés, nem illik bele a texasi filmek kronológiájába. Röviden: az izgalmat és feszültséget erősen hiányoltam, képi világa, látványa sem döbbentett le. Egysíkú volt, unalmas, felesleges. Nem pörögtek az események kellőképp, hiányzott belőle sok-sok összetevő ami erősen szükséges lett volna a hatás szempontjából. Inkább a villamosszék, minthogy újra megnézzem! Rémületesen rossz. Egy csillagot érdemlő.

 
somi   2015. 11. 22.

Leatherface karkatere itt változik először egyfajta áldozattá, a társadalom és családja áldozatává, ha jól emlékszem. És nagyjából ki is fogytam a pozitívumokból.

 

Noha a történet szerint a helyszín a síkvidéki Texas, a filmben gyakran láthatóak a háttérben a kaliforniai hegyek.

(Filmbarbár)
 

A stúdió a rendező tudta nélkül új befejezést forgattatott le a filmhez, és Jeff Burr nagyon meglepődött, amikor a moziban végignézte a filmet.

(Filmbarbár)
 

Az egyik jelenetben Ken Foree véletlenül eltörte Viggo Mortensen bordáját, és ezt a jelenetet benne is hagyták a filmben.

(Filmbarbár)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.