Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
55%

Bőrpofa: Texasi láncfűrészes mészárlás III. (1990)

Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III
Filmadatlap
 
18
Szereplők
6
Vélemények
2
Képek
Videók

Galéria (2)

 
Tomi Tomi   2021. 09. 04.

legújabb vélemény

0
Méltó folytatás

Immár Tobe Hooper nélkül folytatódik a láncfűrészes mészáros vérgőzős, adrenalindús kalandja. Tobe átadta a stafétabotot Jeff Burrnek, az ügyes kezű B-filmes rendezőnek, akinek filmográfiája nagy részét főként horrorfilm-folytatások teszik ki, valamint a New Line Cinemának, akik már a sírját is megásták előre sikerszériájuk főhősének, a pengeujjú Freddy Kruegernek, és a zöldhasúak szagának emlékéből merítkezve naivan azt hitték, hogy a láncfűrészes filmekkel egy újabb sikeres szériát fognak majd elkönyvelni maguknak, és egy újabb pontot szereznek a sikerkönyvükbe. Na de! Kezdjük a pozitívumokkal: a család újra groteszk és abszurd karakterekből áll, a velük kapcsolatos komikus jelenetekből tisztán láthatóan próbáltak visszavenni. Bőrpofa ismét méltó a nevéhez, és hatalmas piros pont a készítőknek azért, mert beemeltek egy gyereket a filmbe (aki egyébként a kisujjából rázza ki a karakterét). Ja, és távolról sem nevezném idegesítőnek, minden iróniát félretéve. Összességében a legnagyobb negatívumként az antipatikus főszereplőinket mondanám, de azok közül is a Ryant játszó William Buttlert, valamint a fináléban elhangzó, arckaparó, humorosnak szánt beszólásokat. Korrekt folytatás, szerintem az első rész után, a második részt kihagyva, nyugodtan lehet ezzel folytatni a szériát.

 
BoBamburg   2018. 02. 12.

1

Hááát..Azért a második rész is jóval gyengébb volt mint az első, így ennek már más ledülettel álltam neki, így relatív azt kaptam amit sejtettem. Egy nem túl átgondolt, gagyi trash horrort. Egyszer elmegy, de megvan az emberbe az a bizonyos "hát ezért kár volt" érzés :(

 
Filmbarbár   2018. 12. 23.

0

Unalmas, gyenge utánérzése az első résznek, ugyancsak sablonokból összedobálva (eltévedő utazók, kínzások, családi perpatvarok stb.). A figurák megint csak változtak az első, illetve a második részhez képest, már követhetetlen, hogy ki kicsoda, hogya... több»

 
Syracuse   2015. 05. 14.

0

Leatherface karkatere itt változik először egyfajta áldozattá, a társadalom és családja áldozatává, ha jól emlékszem. És nagyjából ki is fogytam a pozitívumokból.

 
moov18   2016. 02. 07.

0

Az egész film már-már komikus jellegű, komolyan vehetetlen, hatástalan. Persze lehet hivatkozni arra, hogy 1990-ben készült, nyilvánvalóan elmaradott a kor mai filmjéhez. Képi világa, zenéje, történetmesélése szempontjából igencsak soványra sikerült.... több»

 
somi   2015. 11. 22.

0

Leatherface karkatere itt változik először egyfajta áldozattá, a társadalom és családja áldozatává, ha jól emlékszem. És nagyjából ki is fogytam a pozitívumokból.

A film összbevétele 5 765 562 dollár volt (imdb.com).

 

Noha a történet szerint a helyszín a síkvidéki Texas, a filmben gyakran láthatóak a háttérben a kaliforniai hegyek.

(Filmbarbár )
 

A stúdió a rendező tudta nélkül új befejezést forgattatott le a filmhez, és Jeff Burr nagyon meglepődött, amikor a moziban végignézte a filmet.

(Filmbarbár )
 

Az egyik jelenetben Ken Foree véletlenül eltörte Viggo Mortensen bordáját, és ezt a jelenetet benne is hagyták a filmben.

(Filmbarbár )
 

A rendező Gunnar Hansent szerette volna látni Bőrpofa szerepében, de nem tudtak megegyezni az anyagiakban.

(Filmbarbár )
 

A New Line stúdió megvásárolta a sorozat jogait, azt remélve, hogy siker esetén felválthatják vele a befejezni tervezett Rémálom az Elm utcában sorozatot. A film azonban nem lett kasszasiker, így a stúdió reményei sem teljesültek.

(Filmbarbár )