Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
82%

A texasi láncfűrészes mészárlás (1974)

The Texas Chain Saw Massacre
Filmadatlap
 
27
Szereplők
15
Vélemények
14
Képek
1
Videók
A texasi láncfűrészes mészárlás

Galéria (14)

Videók (1)

 
Tomi Tomi   2021. 09. 04.

legújabb vélemény

0
Az első láncfűrészes mészárlás

Tobe Hooper 1974-ben elkészítette a hillbilly-horrorfilmek egyik (ha nem a) legnagyobb klasszikusát, a város–vidék konfliktusára építő filmek mindenkori aduászát, a kultklasszikus, grindhouse Texasi láncfűrészes mészárlást. A film cselekményét azt hiszem, nem kell részletezni senkinek. A színészi játék a korához képest korrekt (egyébként könnyű azonosulni a főhőseinkkel, hiszen nem igazán derül ki, hogy ki kicsoda a múltját tekintve. Kapunk persze utalásokat, de mindez nincs a szánkba rágva), a rendezés pedig jó sodrású, és a suspense alkalmazása is tankönyvbe illő. Negatívumként a karakterek szájába adott, néhol bugyuta mondatokat tudnám csak kiemelni. Viszont a filmben hallható "zene" (ami vágóhídi hangokból, zörejekből áll össze), a suspense, a rendezés, a dokumentarista, realista stílusban megfogant látványvilág, a fullasztó, koszos légkör, valamint Bőrpofa emlékezetes tánca a láncfűrésszel az országút közepén, a lemenő Nap fényében mindenért kárpótol minket.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 14.

1

Kifejezetten szeretem Tobe Hoopert. Szerintem a műfaj zsenije... És a láncfűrészes mészárlás egy kiemelkedő film, korát megelőző technikai elemekkel rémisztget. A színészek nem tettek rám nagy benyomást, de maga az egész úgy nagyon egyben van.

 
Filmbarbár   2018. 12. 23.

0

Mai szemmel talán kicsit lassú a film, és mivel hozzászoktunk ahhoz, hogy ha bekapcsoljuk a tévét, akkor azonnal ömlik ránk a sok kegyetlenség, erőszak, vér, így a modern kor nézőjét talán már nem sokkolja annyira ez a produkció, viszont még mindig h... több»

 
Deku   2017. 09. 13.

0

Ezt a filmet kétes érzelmekkel fejeztem be ugyanis egyrészt nem volt rossz másrészt jó sem volt. Akkor ilyenkor mi van? Ez leginkább a közép szinten toporog így is egyszer érdemes megtekinteni.

 
BoBamburg   2018. 02. 02.

0

Ez a jó cucc, nem a démonok közt. Premium kategóriás horror, hozza a slasher és trash elemeket, mindent amit kell. Képi világ zseniális, történet is kellőképp nyomasztó. '70es évekbe amúgy is jöttek ki jó cuccok, de szerintem köröket ver egy halloween-re pl. (bocs Carpenter :( ).

 
ZozArt89   2019. 07. 17.

0

Nem tudtam már komolyan venni. Egyszerűen inkább volt vicces, mintsem feszültségkeltő. A mai ember kicsit komolyabb idegekkel bír ilyen téren, mint a film készítésének idejében. Azért szórakoztató.

 
vivikejencikelara   2016. 10. 23.

0

Nagyon "levert" ez a film. Kemény pszihopata hajlamokat boncolgat és ez nagyon mély hatással tud rám lenni. Állítólag ez egy igaz történetet boncol, ezért is olyan félelmetes. Nem egy átlagos gyilkolászós történet. Családtagokat is szépen bemutatja.

A film összbevétele 30 859 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmnek öt folytatása és egy remake-je készült el, továbbá a remake rendelkezik még egy előzményfilmmel is.

(Bogi87)
 

A filmet az erőszakos jelenetei miatt több országban is betiltották, így Ausztráliában és az Egyesült Királyságban is.

(Bogi87)
 

A filmet nagyon alacsony költségvetésből, 140 000 dollárból forgatták, de óriási hasznot hajtott, mivel több mint 30 millió dollárt hozott be az amerikai mozikban.

(Bogi87)
 

A történet hátterét, Leatherface karakterét Ed Gein sorozatgyilkos élete inspirálta ugyanúgy, mint Norman Bates vagy Hannibal Lecter karakterét.

(Bogi87)
 

Nicolas Winding Refn kedvenc filmje A texasi láncfűrészes mészárlás.

(Bogi87)