Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

A texasi láncfűrészes mészárlás (1974)

The Texas Chain Saw Massacre
Filmadatlap
 
27
Szereplők
16
Vélemények
14
Képek
1
Videók
A texasi láncfűrészes mészárlás

Galéria (14)

Videók (1)

 
elekm90   2021. 11. 15.

legújabb vélemény

0

Én értem a filmtörténeti jelentőségét, de mai szemmel nehezen élvezhető, és nem a horrorelemek miatt. A sokkfaktor kétségkívül jelen van, nagyon hirtelen történik egy éles váltás a cselekményben, a semmiből megy át véres horrorba, ami egy jó megoldás... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 14.

3

Kifejezetten szeretem Tobe Hoopert. Szerintem a műfaj zsenije... És a láncfűrészes mészárlás egy kiemelkedő film, korát megelőző technikai elemekkel rémisztget. A színészek nem tettek rám nagy benyomást, de maga az egész úgy nagyon egyben van.

 
Filmbarbár   2018. 12. 23.

0

Mai szemmel talán kicsit lassú a film, és mivel hozzászoktunk ahhoz, hogy ha bekapcsoljuk a tévét, akkor azonnal ömlik ránk a sok kegyetlenség, erőszak, vér, így a modern kor nézőjét talán már nem sokkolja annyira ez a produkció, viszont még mindig h... több»

 
Deku   2017. 09. 13.

0

Ezt a filmet kétes érzelmekkel fejeztem be ugyanis egyrészt nem volt rossz másrészt jó sem volt. Akkor ilyenkor mi van? Ez leginkább a közép szinten toporog így is egyszer érdemes megtekinteni.

 
BoBamburg   2018. 02. 02.

0

Ez a jó cucc, nem a démonok közt. Premium kategóriás horror, hozza a slasher és trash elemeket, mindent amit kell. Képi világ zseniális, történet is kellőképp nyomasztó. '70es évekbe amúgy is jöttek ki jó cuccok, de szerintem köröket ver egy halloween-re pl. (bocs Carpenter :( ).

 
ZozArt89   2019. 07. 17.

0

Nem tudtam már komolyan venni. Egyszerűen inkább volt vicces, mintsem feszültségkeltő. A mai ember kicsit komolyabb idegekkel bír ilyen téren, mint a film készítésének idejében. Azért szórakoztató.

 
vivikejencikelara   2016. 10. 23.

0

Nagyon "levert" ez a film. Kemény pszihopata hajlamokat boncolgat és ez nagyon mély hatással tud rám lenni. Állítólag ez egy igaz történetet boncol, ezért is olyan félelmetes. Nem egy átlagos gyilkolászós történet. Családtagokat is szépen bemutatja.

A film összbevétele 30 859 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmnek öt folytatása és egy remake-je készült el, továbbá a remake rendelkezik még egy előzményfilmmel is.

(Bogi87)
 

A filmet az erőszakos jelenetei miatt több országban is betiltották, így Ausztráliában és az Egyesült Királyságban is.

(Bogi87)
 

A filmet nagyon alacsony költségvetésből, 140 000 dollárból forgatták, de óriási hasznot hajtott, mivel több mint 30 millió dollárt hozott be az amerikai mozikban.

(Bogi87)
 

A történet hátterét, Leatherface karakterét Ed Gein sorozatgyilkos élete inspirálta ugyanúgy, mint Norman Bates vagy Hannibal Lecter karakterét.

(Bogi87)
 

Nicolas Winding Refn kedvenc filmje A texasi láncfűrészes mészárlás.

(Bogi87)