Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
81%

A texasi láncfűrészes mészárlás (1974)

The Texas Chain Saw Massacre
Filmadatlap
 
27
Szereplők
14
Vélemények
14
Képek
1
Videók
A texasi láncfűrészes mészárlás
 
Norbert386268   2021. 02. 23.

legújabb vélemény

0
Felpördül a láncfűrész

Ahogy például az 1980-as Friday 13 esetében is, ez a film sokkal nagyobb hatással bír a műfajra, mint amilyen trash minőséget valójában képvisel. Igaz, legalább a nézhető fajtából.

 
Filmbarbár   2018. 12. 23.

0

Mai szemmel talán kicsit lassú a film, és mivel hozzászoktunk ahhoz, hogy ha bekapcsoljuk a tévét, akkor azonnal ömlik ránk a sok kegyetlenség, erőszak, vér, így a modern kor nézőjét talán már nem sokkolja annyira ez a produkció, viszont még mindig h... több»


 
Deku   2017. 09. 13.

0

Ezt a filmet kétes érzelmekkel fejeztem be ugyanis egyrészt nem volt rossz másrészt jó sem volt. Akkor ilyenkor mi van? Ez leginkább a közép szinten toporog így is egyszer érdemes megtekinteni.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 14.

0

Kifejezetten szeretem Tobe Hoopert. Szerintem a műfaj zsenije... És a láncfűrészes mészárlás egy kiemelkedő film, korát megelőző technikai elemekkel rémisztget. A színészek nem tettek rám nagy benyomást, de maga az egész úgy nagyon egyben van.

 
BoBamburg   2018. 02. 02.

0

Ez a jó cucc, nem a démonok közt. Premium kategóriás horror, hozza a slasher és trash elemeket, mindent amit kell. Képi világ zseniális, történet is kellőképp nyomasztó. '70es évekbe amúgy is jöttek ki jó cuccok, de szerintem köröket ver egy halloween-re pl. (bocs Carpenter :( ).

 
ZozArt89   2019. 07. 17.

0

Nem tudtam már komolyan venni. Egyszerűen inkább volt vicces, mintsem feszültségkeltő. A mai ember kicsit komolyabb idegekkel bír ilyen téren, mint a film készítésének idejében. Azért szórakoztató.

 
gyorfigyuri10   2018. 10. 04.

0

Az miatt is lehet félelmetes, mert ugye igaz történeten alapul. Sok hiba van benne, és igazából nem sok félelmi hatást hozott ki belőlem, de átlagon felüli alkotás. Egyszer mindenképp látnia kell mindenkinek.

Galéria (14)

Videók (1)

A film összbevétele 30 859 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmnek öt folytatása és egy remake-je készült el, továbbá a remake rendelkezik még egy előzményfilmmel is.

(Bogi87)
 

A filmet az erőszakos jelenetei miatt több országban is betiltották, így Ausztráliában és az Egyesült Királyságban is.

(Bogi87)
 

A filmet nagyon alacsony költségvetésből, 140 000 dollárból forgatták, de óriási hasznot hajtott, mivel több mint 30 millió dollárt hozott be az amerikai mozikban.

(Bogi87)
 

A történet hátterét, Leatherface karakterét Ed Gein sorozatgyilkos élete inspirálta ugyanúgy, mint Norman Bates vagy Hannibal Lecter karakterét.

(Bogi87)
 

Nicolas Winding Refn kedvenc filmje A texasi láncfűrészes mészárlás.

(Bogi87)
 

A film szerepel a Steven Jay által szerkesztett, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

A ház, melyben a film egy rész játszódik ma étteremként funkcionál, míg az emeleten tárlatot üzemeltet a tulajdonos.

(Zsofi821)
 

John Larroquette-et állítólag a narrációért egy marihuánás cigarettával fizették ki.

(kázsé)
 

A vacsorajelenetben, mikor Bőrpofa megvágja Sally ujját, ténylegesen megvágják Marilyn Burnst, mivel nem tudták elérni, hogy művér a kés pengéje mögül jöjjön elő.

(kázsé)
 

A filmben látható emberi csontváz igazi. Igazi emberi csontvázat sokkal olcsóbb volt beszerezni, mint egy műanyagot.

(kázsé)