Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
81
Filmadatlap
 
28
Szereplők
13
Vélemények
14
Képek
1
Videók
A texasi láncfűrészes mészárlás
 
ZozArt89   2019. 07. 17.

legújabb vélemény

Nem tudtam már komolyan venni. Egyszerűen inkább volt vicces mintsem feszültségkeltő. A mai ember kicsit komolyabb idegekkel bír ilyen téren mint a film készítésének idejében. Azért szórakoztató.

 
Filmbarbár   2018. 12. 23.

Mai szemmel talán kicsit lassú a film, és mivel hozzászoktunk ahhoz, hogy ha bekapcsoljuk a tévét, akkor azonnal ömlik ránk a sok kegyetlenség, erőszak, vér, így a modern kor nézőjét talán már nem sokkolja annyira ez a produkció, viszont még mindig hatni tud az emberekre. A sztori eléggé lapos, bár nyilván kevés az olyan horror, ami shakespeare-i mélységű, ám itt érdekes annak az ábrázolása, hogy mit is jelenthet a családi összetartozás. És véleményem szerint a film akár a bezárkózó, túlságosan is vidékies, retardáltságba süllyedő amerikaiak kritikájaként is értelmezhető, noha nyilvánvalóan szélsőséges formában tárja elénk ezt a világot. A történet alapvetően itt is a kiszolgáltatottságra épül, fokozatosan erősödik a feszültség, a brutalitás, a szereplők rettegése, és az alkotók sok filmes sablont használtak fel. Ennek ellenére még ma is nézhető darab, és a sorozatnak ez az egyik minőségibb része, jóllehet kb. amatőrfilmes eszközökkel készült, ismeretlen szereplőkkel, alacsony költségvetésből. Egy erős közepest tudnék neki megszavazni, különösebben nem érintett meg, de nem is sorolnám a pocsék kategóriába.


 
Deku   2017. 09. 13.

Ezt a filmet kétes érzelmekkel fejeztem be ugyanis egyrészt nem volt rossz másrészt jó sem volt. Akkor ilyenkor mi van? Ez leginkább a közép szinten toporog így is egyszer érdemes megtekinteni.

 
sabnock666   2018. 12. 14.

Kifejezetten szeretem Tobe Hoopert. Szerintem a műfaj zsenije... És a láncfűrészes mészárlás egy kiemelkedő film...korát megelőző technikai elemekkel rémísztget ez a film. A színészek nem tettek rám nagy benyomást, de maga az egész úgy nagyon egyben van!!!

 
BoBamburg   2018. 02. 02.

Ez a jó cucc, nem a démonok közt. Premium kategóriás horror, hozza a slasher és trash elemeket, mindent amit kell. Képi világ zseniális, történet is kellőképp nyomasztó. '70es évekbe amúgy is jöttek ki jó cuccok, de szerintem köröket ver egy halloween-re pl. (bocs Carpenter :( ).

A film összbevétele 30 859 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

A filmnek öt folytatása és egy remake-je készült el, továbbá a remake rendelkezik még egy előzményfilmmel is.

(Bogi87)
 

A filmet az erőszakos jelenetei miatt több országban is betiltották, így Ausztráliában és az Egyesült Királyságban is.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.