Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
82%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
13
Vélemények
14
Képek
1
Videók
A texasi láncfűrészes mészárlás
 
ZozArt89   2019. 07. 17.

legújabb vélemény

Nem tudtam már komolyan venni. Egyszerűen inkább volt vicces mintsem feszültségkeltő. A mai ember kicsit komolyabb idegekkel bír ilyen téren mint a film készítésének idejében. Azért szórakoztató.

 
Filmbarbár   2018. 12. 23.

Mai szemmel talán kicsit lassú a film, és mivel hozzászoktunk ahhoz, hogy ha bekapcsoljuk a tévét, akkor azonnal ömlik ránk a sok kegyetlenség, erőszak, vér, így a modern kor nézőjét talán már nem sokkolja annyira ez a produkció, viszont még mindig h... több»


 
Deku   2017. 09. 13.

Ezt a filmet kétes érzelmekkel fejeztem be ugyanis egyrészt nem volt rossz másrészt jó sem volt. Akkor ilyenkor mi van? Ez leginkább a közép szinten toporog így is egyszer érdemes megtekinteni.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 14.

Kifejezetten szeretem Tobe Hoopert. Szerintem a műfaj zsenije... És a láncfűrészes mészárlás egy kiemelkedő film...korát megelőző technikai elemekkel rémísztget ez a film. A színészek nem tettek rám nagy benyomást, de maga az egész úgy nagyon egyben van!!!

 
BoBamburg   2018. 02. 02.

Ez a jó cucc, nem a démonok közt. Premium kategóriás horror, hozza a slasher és trash elemeket, mindent amit kell. Képi világ zseniális, történet is kellőképp nyomasztó. '70es évekbe amúgy is jöttek ki jó cuccok, de szerintem köröket ver egy halloween-re pl. (bocs Carpenter :( ).

 
gyorfigyuri10   2018. 10. 04.

Az miatt is lehet félelmetes, mert ugye igaz történeten alapul. Sok hiba van benne, és igazából nem sok félelmi hatást hozott ki belőlem, de átlagon felüli alkotás. Egyszer mindenképp látnia kell mindenkinek.

 
vivikejencikelara   2016. 10. 23.

Nagyon "levert" ez a film. Kemény pszihopata hajlamokat boncolgat és ez nagyon mély hatással tud rám lenni. Állítólag ez egy igaz történetet boncol, ezért is olyan félelmetes. Nem egy átlagos gyilkolászós történet. Családtagokat is szépen bemutatja.

A film összbevétele 30 859 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

A filmnek öt folytatása és egy remake-je készült el, továbbá a remake rendelkezik még egy előzményfilmmel is.

(Bogi87)
 

A filmet az erőszakos jelenetei miatt több országban is betiltották, így Ausztráliában és az Egyesült Királyságban is.

(Bogi87)
 

A filmet nagyon alacsony költségvetésen rendezték, 140 000 dollárból forgatták, de óriási hasznot hajtott, mivel több, mint 30 millió dollárt hozott be az amerikai mozikban.

(Bogi87)
 

A történet hátterét, Leatherface karakterét Ed Gein sorozatgyilkos élete inspirálta ugyanúgy, mint Norman Bates vagy Hannibal Lecter karakterét.

(Bogi87)
 

Nicolas Winding Refn kedvenc filmje A texasi láncfűrészes mészárlás.

(Bogi87)
 

A film szerepel Steven Jay által szerkesztett, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

A ház, melyben a film egy rész játszódik ma étteremként funkcionál, míg az emeleten tárlatot üzemeltet a tulajdonos.

(Zsofi821)
 

John Larroquette-et állítólag a narrációért egy marihuánás cigarettával fizették ki.

(kázsé)
 

A vacsorajelenetben, mikor Bőrpofa megvágja Sally ujját, ténylegesen megvágják Marilyn Burnst, mivel nem tudták elérni, hogy művér a kés pengéje mögül jöjjön elő.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.