Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

A holtak napja (1985)

Day of the Dead
Filmadatlap
 
25
Szereplők
7
Vélemények
13
Képek
2
Videók
A holtak napja

Galéria (13)

Sherman Howard
Sherman Howard
Sherman Howard
Richard Liberty
Sherman Howard
Lori Cardille
Terry Alexander
Lori Cardille
Anthony Dileo Jr.

Videók (2)

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 12.

legújabb vélemény

2

Romero mester egyik,ha nem a legjobb mozija,ami már a megjelenésekor óriási visszhangot,akár pozitív,akár negatív irányút,kapott.Hozzátartozik a híres horror trilógiához,de szervesen mégsem kapcsolódik.Itt az apokalipszis,és Romero hangsúlyosan mutat... több»

1
 
Artemisia   2018. 06. 25.

4

Igazi, nyers, kemény horror, abból a durva, retró fajtából, amit csak a '80-as, 90-es években gyártottak. George A. Romeo hátborzongató hangulatot teremtett, szinte együtt érezzük a szereplőkkel az elbarikádozott, földalatti bunker fojtogató, klausz... több»

 
Kóborló   2019. 10. 18.

1
Mikor már remény sincs

George A. Romero 1968-ban, Az élőhalottak éjszakájával műfajteremtő alkotás tett le a filmes palettára (érdemes megemlíteni, hogy szinte aprópénzből gazdálkodták ki ama remekművet). Majd 1978-ban, A holtak hajnalával folytatta művének kiterjesztését,... teljes kritika»

 
TribeBubu   2015. 10. 07.

0

Egy vérbeli klasszikus zombifilm és George A. Romero legjobb alkotása. A rendezésben itt vált igazi mesterré (bár a korábbi művei sem utolsók.) Ami kiemelkedően mutatós a filmben, az a maszkok minősége. Ritkán látni ilyen kidolgozottságot. Azoknak,... több»

 
erahurka   2018. 08. 12.

0

Vannak jó pillanatai, szerintem kifejezetten érdekes lett volna a tanuló zombi szálat kicsit jobban kifejteni, de sajnos a végére csak egy sima menekülős film lesz. Többet ki lehetett volna hozni belőle.

 
Pumpu   2015. 09. 24.

0

Nekem ez az egyik kedvenc horrorfilmem. Olyan igazi, klasszikus, mai szemmel kicsit talán viccesen amatőr, de még mindig eredetibb elemekkel dolgozik, mint sok más, napjainkban megszülető horror.

 
kasztni   2015. 04. 10.

0

Erősen közepes zombihorror, gyengécske színészekkel. Nem egy nagy dobás, de a műfaj szerelmeseinek kötelező darab.

A film összbevétele 34 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben használt helikopter Bell 206B JetRanger III. típusú volt.

(Kóborló )
 

A film rendezője, George A. Romero is feltűnik a filmben az egyik zombi szerepében.

(Kóborló )
 

A filmnek a pletykák szerint 5 forgatókönyve készült. Romeronak folyamatosan csökkentenie kellett azok hosszát, hogy a film költségvetését alacsonyan tudják tartani.

(Kóborló )
 

John szerepére Tony Todd színészt is meghallgatták.

(Kóborló )
 

A könyv, amit a filmben Dr. Logan a zombinak ad, Stephen King Salem Lot című regénye volt. George A. Romero és Stephen King ekkor már évek óta jó barátságban voltak.

(Kóborló )