Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
82%

Hellraiser (1987)

Hellraiser
Filmadatlap
 
26
Szereplők
13
Vélemények
6
Képek
1
Videók
 
Filmbarbár   2019. 06. 06.

legújabb vélemény a nap véleménye

0
Gyomorforgató történetek

A Hellraiser az egyik legbetegebb - ha nem "a" legbetegebb - film, amit valaha láttam. Rendkívül nyomasztó, helyenként kimondottan félelmetes légkört épít fel a történet maga köré, és egy iszonyatos, bizarr fantáziavilágba vezeti be a nézőt, aki a vé... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

1

Kemény, nyers és néhol durva horror. Csak az nézze,akinek rendben van az idegrendszere. Barker jól megcsinálta, és sok hívet szerzett magának vele!


 
NorbiP   2017. 03. 10.

1

Nagy Clive Barker fan vagyok, olvastam több könyvét, pl. ezt is. Nagyon tetszett a filmbe, hogy hasonló érzéseket váltott ki, mint a maga a könyv. Nagyon jó, hogy maga Barker rendezte, mivel nagyon jól meg tudta valósítani a saját stílusát, írott szöveg helyett a képernyőn.

 
esfworld   2016. 01. 13.

1

Na ez az igazi klasszikus, ami már 10 évesen megfogott a látványa miatt. Hihetetlen milyen jól átjön a komorság ez egy rendkívüli horrorfilm. A szereplők jól el vannak találva és szerintem az első 4 része kiemelkedően jó a műfajban egy szép történetv... több»

 
postaslaszlo8   2016. 06. 23.

1

Ez egy zseniális horror, akinek nem tetszik, az szerintem nem érti a lényegét. Elég elgondolkodtató, és van mondanivalója, tehát csak akkor állj neki, ha szereted az ilyesmit, de ha szereted, akkor mindenképpen nézd meg.

 
Mr. Zero   2015. 09. 01.

1

Elég jól átjött a film. A látvány egyedi és igazán jó hatást gyakorolt rám és szerintem még elég sok másik nézőre is. Nagyon élvezhető volt a végéig, ajánlani tudom. Egyszerűen imádtam!

 
zoleykrajcsi   2016. 10. 04.

1

A Pokolkeltő címen is ismertté vált film egy tökéletes alkotás, nálam kiérdemelte a maximális pontszámot. Igazi kultikus, ijesztgetős film, szuper az alaptörténet, viszont néha kissé gusztustalan.

Galéria (6)

Videók (1)

A film összbevétele 14 564 027 dollár volt (imdb.com).

 

A Hellraiser filmeknek, jelenleg már a Tizedik része jelent meg 2018 év elején!

(respect the movies)
 

A filmbeli Larry szerepében Andrew Robinson látható! Érdekesség a színésszel kapcsolatban, hogy három olyan horrorfilmben is szerepelt, ahol a gonosz karakterek idővel horrorikonok lettek (Gyerekjáték 3, Pumpkinhead 2 és a Hellraiser)!

(respect the movies)
 

Magyarországon a VHS-korszakban a filmet, Kísértetház címen adták ki!

(respect the movies)
 

A filmet eredetileg Londonban forgatták, viszont a stúdió (New World) azt szerette volna, hogy a felvételeket Amerikában vegyék fel, hogy a film piacképesebb legyen!

(respect the movies)
 

Clive Barker-nek ez a film volt a debütálása mint forgatókönyvíró, mint rendezőként! A Hellraiser előtt, két rövidfilmet készített!

(respect the movies)
 

A filmbeli Juliát alakító színésznő (Clare Higgins) utálta a horrorfilmeket, mikor befejeződött a forgatás és sor került a film díszbemutatójára, 10 perc után elhagyta a termet, mert nem bírta tovább nézni a filmet!

(respect the movies)
 

Clive Barker Pokolkeltő című kisregénye Magyarországon, 1997-ben jelent meg, a Szukits könyvkiadónak hála!

(respect the movies)
 

Bár Barker felkérésére a Coil nevű industrial zenekar egy teljes albumnyi anyagot rögzített a filmhez, stúdió inkább Christopher Younggal íratta meg a zenét. A Coil később megjelentette ezeket a számokat, amelyek ma már ritkaságszámba mennek.

(Mavil)
 

A kamera-beállások sokszor azért olyan furcsák, mivel egy igazi házban folyt a forgatás, és legtöbbször az operatőrök vagy egyáltalán nem tudtak mozogni, vagy csak oldalra tudtak lépni a szűkös hely miatt.

(Mavil)
 

Amikor Frank fejjel lefele pörög véresen, az tulajdonképpen egy kamerateszt-jelenet volt, mely alatt Sean Chapman annyira elszédült, hogy percekig hányt tőle.

(Mavil)