Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
82
Filmadatlap
 
27
Szereplők
14
Vélemények
6
Képek
1
Videók
Hellraiser
 
NGN   2020. 01. 17.

legújabb vélemény

Igazi horror-klasszikus, amiről nem is nagyon lehet rosszat írni. Ez az első rész a legjobb, minden téren félelmetes és bizarr kellőképpen.

 
Filmbarbár   2019. 06. 06.

a nap véleménye

Gyomorforgató történetek

A Hellraiser az egyik legbetegebb - ha nem "a" legbetegebb - film, amit valaha láttam. Rendkívül nyomasztó, helyenként kimondottan félelmetes légkört épít fel a történet maga köré, és egy iszonyatos, bizarr fantáziavilágba vezeti be a nézőt, aki a végén mintha egy soha véget nem érő rémálomból ébredne fel. A sztori értelmezésem szerint szólhat az emberi természetről - amelynek egyaránt része az erőszakra való hajlam és a kéjvágy -, a felnőtté válás tortúráiról (ha a főszereplő lányka szemszögéből nézzük az eseményeket), vagy éppen egy rémisztő szerelmi háromszögről is, amely számomra picit a macbethi hangulatot idézte, de akár a pokolról szóló metafizikai fejtegetésként is felfogható. A film... több»


 
sabnock666   2018. 03. 15.

Kemény, nyers és néhol durva horror. Csak az nézze,akinek rendben van az idegrendszere. Barker jól megcsinálta, és sok hívet szerzett magának vele!

 
NorbiP   2017. 03. 10.

Nagy Clive Barker fan vagyok, olvastam több könyvét, pl. ezt is. Nagyon tetszett a filmbe, hogy hasonló érzéseket váltott ki, mint a maga a könyv. Nagyon jó, hogy maga Barker rendezte, mivel nagyon jól meg tudta valósítani a saját stílusát, írott szöveg helyett a képernyőn.

 
esfworld   2016. 01. 13.

Na ez az igazi klasszikus, ami már 10 évesen megfogott a látványa miatt. Hihetetlen milyen jól átjön a komorság ez egy rendkívüli horrorfilm. A szereplők jól el vannak találva és szerintem az első 4 része kiemelkedően jó a műfajban egy szép történetvezetés kerekedik ki. Azon a véleményen vagyok, hogy ebből kellene már egy reboot, de nem Rémálom az Elm utcában féle.

A film összbevétele 14 564 027 dollár volt (imdb.com).

 

A Hellraiser filmeknek, jelenleg már a Tizedik része jelent meg 2018 év elején!

(respect the movies)
 

A filmbeli Larry szerepében Andrew Robinson látható! Érdekesség a színésszel kapcsolatban, hogy három olyan horrorfilmben is szerepelt, ahol a gonosz karakterek idővel horrorikonok lettek (Gyerekjáték 3, Pumpkinhead 2 és a Hellraiser)!

(respect the movies)
 

Magyarországon a VHS-korszakban a filmet, Kísértetház címen adták ki!

(respect the movies)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.