Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Hellraiser (1987)

Hellraiser
Filmadatlap
 
26
Szereplők
15
Vélemények
6
Képek
2
Videók

Galéria (6)

Videók (2)

 
F79   2022. 03. 18.

legújabb vélemény

5
Pokoli gyönyörök az érzékelés határain túl

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Clive Barker neve garancia arra, hogy egy emlékezetes látogatást fogunk tenni a pokolban, ahol ő már rutinos idegenvezetőnek számít. Regényei olyan misztikus világokba kalauzolnak, amelyek örökre az emlékezetünkbe vésődnek. A "Vérkönyvek" szerzője mi... teljes kritika»

 
Filmbarbár   2019. 06. 06.

a nap véleménye

1
Gyomorforgató történetek

A Hellraiser az egyik legbetegebb - ha nem "a" legbetegebb - film, amit valaha láttam. Rendkívül nyomasztó, helyenként kimondottan félelmetes légkört épít fel a történet maga köré, és egy iszonyatos, bizarr fantáziavilágba vezeti be a nézőt, aki a vé... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

1

Kemény, nyers és néhol durva horror. Csak az nézze,akinek rendben van az idegrendszere. Barker jól megcsinálta, és sok hívet szerzett magának vele!

 
Vesco   2021. 10. 12.

1

Igazi műfaj- és stílusegyveleg a film. Dark fantasy jegyekkel megspékelt, testhorrorba oltott, szado-mazo szerelmi sztori egy már eleve instabil család széteséséről. Tetszett, hogy bár a kenobiták szolgáltatják "a gyönyört és a kínt", mégsem ők a fil... több»

 
NorbiP   2017. 03. 10.

1

Nagy Clive Barker fan vagyok, olvastam több könyvét, pl. ezt is. Nagyon tetszett a filmbe, hogy hasonló érzéseket váltott ki, mint a maga a könyv. Nagyon jó, hogy maga Barker rendezte, mivel nagyon jól meg tudta valósítani a saját stílusát, írott szöveg helyett a képernyőn.

 
esfworld   2016. 01. 13.

1

Na ez az igazi klasszikus, ami már 10 évesen megfogott a látványa miatt. Hihetetlen milyen jól átjön a komorság ez egy rendkívüli horrorfilm. A szereplők jól el vannak találva és szerintem az első 4 része kiemelkedően jó a műfajban egy szép történetv... több»

 
postaslaszlo8   2016. 06. 23.

1

Ez egy zseniális horror, akinek nem tetszik, az szerintem nem érti a lényegét. Elég elgondolkodtató, és van mondanivalója, tehát csak akkor állj neki, ha szereted az ilyesmit, de ha szereted, akkor mindenképpen nézd meg.

A film összbevétele 14 564 027 dollár volt (imdb.com).

 

A Hellraiser filmeknek, jelenleg már a Tizedik része jelent meg 2018 év elején!

(respect the movies)
 

A filmbeli Larry szerepében Andrew Robinson látható! Érdekesség a színésszel kapcsolatban, hogy három olyan horrorfilmben is szerepelt, ahol a gonosz karakterek idővel horrorikonok lettek (Gyerekjáték 3, Pumpkinhead 2 és a Hellraiser)!

(respect the movies)
 

Magyarországon a VHS-korszakban a filmet, Kísértetház címen adták ki!

(respect the movies)
 

A filmet eredetileg Londonban forgatták, viszont a stúdió (New World) azt szerette volna, hogy a felvételeket Amerikában vegyék fel, hogy a film piacképesebb legyen!

(respect the movies)
 

Clive Barker-nek ez a film volt a debütálása mint forgatókönyvíró, mint rendezőként! A Hellraiser előtt, két rövidfilmet készített!

(respect the movies)