Frank egy rejtélyes, démoni doboz birtokosa, amely azonban brutális halálát okozza. Hamarosan a férfi bátyja költözik be lakásába családjával. Frank szelleme hamarosan táplálkozni kezd Larry földre hullott véréből, a családot pedig démoni erők kerítik hatalmukba. Megindul a vérontás, amelytől csak úgy menekülhet meg a világ, ha Franket visszaküldik a démonok világába.
A Hellraiser az egyik legbetegebb - ha nem "a" legbetegebb - film, amit valaha láttam. Rendkívül nyomasztó, helyenként kimondottan félelmetes légkört épít fel a történet maga köré, és egy iszonyatos, bizarr fantáziavilágba vezeti be a nézőt, aki a vé... teljes kritika»
Na ez az igazi klasszikus, ami már 10 évesen megfogott a látványa miatt. Hihetetlen milyen jól átjön a komorság ez egy rendkívüli horrorfilm. A szereplők jól el vannak találva és szerintem az első 4 része kiemelkedően jó a műfajban egy szép történetv... több»
A Hellraiser filmeknek, jelenleg már a Tizedik része jelent meg 2018 év elején!
(respect the movies)A filmbeli Larry szerepében Andrew Robinson látható! Érdekesség a színésszel kapcsolatban, hogy három olyan horrorfilmben is szerepelt, ahol a gonosz karakterek idővel horrorikonok lettek (Gyerekjáték 3, Pumpkinhead 2 és a Hellraiser)!
(respect the movies)A filmet eredetileg Londonban forgatták, viszont a stúdió (New World) azt szerette volna, hogy a felvételeket Amerikában vegyék fel, hogy a film piacképesebb legyen!
(respect the movies)Clive Barker-nek ez a film volt a debütálása mint forgatókönyvíró, mint rendezőként! A Hellraiser előtt, két rövidfilmet készített!
(respect the movies)A filmbeli Juliát alakító színésznő (Clare Higgins) utálta a horrorfilmeket, mikor befejeződött a forgatás és sor került a film díszbemutatójára, 10 perc után elhagyta a termet, mert nem bírta tovább nézni a filmet!
(respect the movies)Clive Barker Pokolkeltő című kisregénye Magyarországon, 1997-ben jelent meg, a Szukits könyvkiadónak hála!
(respect the movies)Bár Barker felkérésére a Coil nevű industrial zenekar egy teljes albumnyi anyagot rögzített a filmhez, stúdió inkább Christopher Younggal íratta meg a zenét. A Coil később megjelentette ezeket a számokat, amelyek ma már ritkaságszámba mennek.
(Mavil)A kamera-beállások sokszor azért olyan furcsák, mivel egy igazi házban folyt a forgatás, és legtöbbször az operatőrök vagy egyáltalán nem tudtak mozogni, vagy csak oldalra tudtak lépni a szűkös hely miatt.
(Mavil)Amikor Frank fejjel lefele pörög véresen, az tulajdonképpen egy kamerateszt-jelenet volt, mely alatt Sean Chapman annyira elszédült, hogy percekig hányt tőle.
(Mavil)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »