Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

Silent Night, Deadly Night (1984)

Silent Night, Deadly Night
Filmadatlap
 
16
Szereplők
4
Vélemények
5
Képek
Videók

Galéria (5)

 
Kóborló   2021. 12. 06.

legújabb vélemény

0
Télapó itt van, és van zsákjában egy balta

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mikulásnap alkalmából keresve sem lehet ideálisabb horrorfilmet találni, mint az 1984-es Silent Night, Deadly Night, amit a csendes éj, halálos éjre lehetett volna magyarra fordítani, ha megjelent volna kis hazánkban ez a kellemes kis slasher horrorf... teljes kritika»

 
BoBamburg   2019. 12. 24.

2

Kiváló választás a hideg decemberi estékre, főleg a horror szerelmeseinek. Feszes, nyers és erőszakos, történet nincs túlgondolva...magyarán: igazi 80-as évekbeli horror, ami magán viseli azokat a jegyeket, amik a mai nagy horrorokból sajnos kiveszett.

 
kristoftoth21   2019. 01. 16.

1
télapó újra értelmezve

Egy érdekes film karácsonyra ha szereted a horrort és eleged van a sok ostobaságból. A karácsonyi horror egyik kultfilmje, bár már kissé idejét múlt, de nézhető. 6/10

 
Péter Fazekas   2021. 12. 02.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Kissé beteg.

A film összbevétele 2 491 460 dollár volt (imdb.com).

 

Robert Brian Wilson alakítja a filmben Billy karakterét, és a színésznek ez volt az első szerepe.

(Kóborló )
 

A felvételeket 1983 márciusában és áprilisában rögzítették, emiatt látható a filmben az, hogy a hó sok helyen már elolvadt.

(Kóborló )
 

A film legtöbb felvételét a Utah állambeli Heber Cityben rögzítették.

(Kóborló )
 

A filmben látható IRA'S TOYS játékbolt egy utalás a film egyik producerére, Ira Barmakra.

(Kóborló )
 

A mozikba egy 79 perces változatát küldték a filmnek, hogy elkerüljék az X-es besorolást (ez Amerikában a legmagasabb korhatár besorolásnak felel meg). Végül, amikor kiakarták adni dvd-n a filmet, már a vágatlan változatban szerették volna bemutatásra szánni, csakhogy azon jelenetek, amiket kivágtak a mozikban bemutatott változatából, igencsak rossz minőségűek voltak már ez időben (ezt lehet is látni a végül kiadott vágatlan változatnál). A vágatlan változata végül 85 perces lett.

(Kóborló )
 
Nem egy kiemelkedő alkotás, de egyszer érdemes megnézni. Azért remélem, mindenki nagyon jó volt, mert ahogyan a filmben is láthatjuk, a rosszak akár baltát is kaphatnak az arcukba. Szóval, legyetek jók, ha tudtok. :) több»