Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

A vér öble (1971)

Reazione a catena
Filmadatlap
 
32
Szereplők
2
Vélemények
12
Képek
1
Videók

Galéria (12)

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2022. 04. 06.

legújabb vélemény

3
Mindenki él vagy meghal. Az idő eldönti.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ahogyan anno olvastam egy horrorblogon, hogy Bava meghonosította a horror műfaját Olaszországban... Tessék? Hogy mondták? Ha valamihez nem értünk, akkor miért erőlködünk, kedves hölgyek és urak? Na mindegy... Bava, korából adódóan már 1959-ben, Fredá... teljes kritika»

3
 
Filmbarbár   2019. 02. 03.

1
Rafinált és kegyetlen

Számomra eléggé unalmas volt a film, még akkor is, ha jó néhány vonása éppenséggel pozitívumként szolgálhat. A karakterek pl. viszonylag érdekesek és egyénítettek, a cselekmény bonyolult, hiszen a néző egy idő után már végképp nem tudja, ki kivel van... teljes kritika»

 

Laura Betti az egyik szereplő volt Bava Hentesbárd c. filmjében is. Olyan jól kijöttek egymással, hogy egy újabb együttműködés terve pattant ki a fejükből; ennek az eredménye lett A vér öble.

(Filmbarbár)
 

A felvételekhez faágakat állítottak fel, hogy úgy tűnjön, mintha igazi erdőben játszódna a film. Laura Betti szerint a trükk annyira ostobán hatott forgatás közben, hogy sokszor hisztérikusan felnevettek emiatt.

(Filmbarbár)
 

Dario Argentónak annyira tetszett a film, hogy egy mozigépész barátjával ellopattatott egy kópiát.

(Filmbarbár)
 

A forgatás bő egy hónap alatt (1971 januárjának közepétől február végéig) lezajlott.

(Filmbarbár)
 

A film premierje az 1971-es Avoriaz Film Festival-on volt.

(dulkap)
 
Mindent egybevetve, A vér öble egy mozgalmas, vérbő alkotás, még ha nem is hibátlan. Minden kiforratlansága ellenére Bava egy igazán szórakoztató és élvezhető filmet hozott össze, igaz, mindenki tetszését így sem fogja elnyerni. Elsősorban azoknak ajánlott, akik szeretik mind Bava munkásságát, mind a klasszikus olasz horrorokat és giallokat. Továbbá még a slasher filmek szerelmeseinek, már csak azért is, hogy lássák, honnan merítette alapjait a műfaj.
Értékelés: 6/10 több»