Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Ne zaklasd a kiskacsát! (1972)

Non si sevizia un paperino
Filmadatlap
 
17
Szereplők
4
Vélemények
3
Képek
Videók

Galéria (3)

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 21.

legújabb vélemény

1

Fulci és a giallo. Összeillenek és elválaszthatatlanok. Egy kifejezetten jó és erős film. Bár vannak benne hullámhegyek és -völgyek, de ez még itt a giallo aranykora. A mester kicsi fricskát ad a társadalomnak és persze az egyháznak is. Aki szereti az italohorrort és a giallót kis misztikummal átitatva, az ki ne hagyja!

1
 
Kóborló   2020. 09. 07.

1
Mindenki romlott

Mikor meglátom Lucio Fulci (1927–1996) nevét, mindig kíváncsi leszek az adott filmre, hisz elévülhetetlen érdemeket szerzett, hogy igazán magas szintre emelje az úgynevezett eurohorrort. Persze rajta kívül is vannak/voltak még igazi mesterek (Argento... teljes kritika»

 
Berto49   2018. 09. 09.

0

Néhány évvel ezelőtt láttam ezt a filmet, amely egyesek szerint a giallo műfajának egyik gyöngyszeme. Én pedig ekkor kezdtem abban kételkedni, hogy ez a műfaji zsáner valaha is a kedvencemmé válhat. Igaz, van egy-két kivétel ami erősíti a szabályt (e... több»

 
Fiatalság kirobbanó ereje   2016. 11. 17.

0

Nagyszerű film, nagyszerű színészekkel, a helyszínek valami elképesztőek, sok kedvenc karakterem van, nem is sorolom fel most, habár néha-néha feltűnik egy két unalmasabb jelenet, de a sok poénos megszólalás kárpótol.

 

A film jeleneteit az olaszországi Foggia tartományban vették fel.

(Kóborló )
 

A film rendezőjének, Lucio Fulcinak (1927–1996) meg kellett jelennie az olasz bíróságon az egyik jelenet miatt.

(Kóborló )
 

Amerikában egészen a 2000-ig a film semmilyen formátumban nem volt elérhető. Majd végül az Anchor Bay kiadó megszerezte a forgalmazási jogait, és 2000-ben ki is adták DVD-n.

(Kóborló )
 

A film több európai országban feketelistás volt a katolikus egyház ábrázolása miatt.

(Kóborló )
 

A film rendezője, Lucio Fulci (1927–1996) több interjúban is kijelentette, hogy ezt a filmjét tartja a legszemélyesebbnek.

(Kóborló )