Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Hentesbárd (1970)

Il rosso segno della follia
Filmadatlap
 
29
Szereplők
2
Vélemények
1
Képek
1
Videók

Galéria (1)

Videók (1)

 
Kóborló   2020. 06. 04.

legújabb vélemény

0
Így születnek a sorozatgyilkosok

Mario Bava (1914–1980) filmrendező neve az egyik legismertebb volt a 60-as és 70-es évek olasz filmgyártásában, hisz eme úriember megszámlálhatatlan mennyiségben készítette a krimiket, a horrorfilmeket és az elsősorban leginkább Olaszországban elterj... teljes kritika»

 
Filmbarbár   2019. 07. 06.

a nap véleménye

1
Egy alulbecsült ritkaság

Mario Bava "lecsupaszított" magyar címmel ellátott alkotása egy furcsa, egyszerre nyomasztó és groteszk filmet takar, amely első látásra ugyan "horrornak"/giallónak tűnik, mindamellett sokkal többféle olvasata lehetséges. (Az eredeti cím talán titokz... teljes kritika»

 

Habár a jelenetek zömét már 1968 szeptemberében és októberében rögzítették, a keretek hamar kimerültek, és csak 1969 októberére sikerült annyi pénzt előteremteni, hogy a felvételeket befejezzék.

(Filmbarbár )
 

A férfi főszereplőt alakító Stephen Forsyth úgy emlékezett vissza, hogy a rendező, Mario Bava nem adott neki egyértelmű utasításokat a forgatás során.

(Filmbarbár )
 

A filmet elkészülte után egy évig nem mutatták be, s később is nagyrészt ignorálták mind a kritikusok, mind a közönség.

(Filmbarbár )
 

Ez volt a filmbéli John Harringtont alakító színész, Stephen Forsyth utolsó filmje.

(Kóborló )
 

Laura Betti (1927–2004), olasz színésznő volt az utolsó, aki csatlakozott a film szereplőihez. A film rendezője, Mario Bava annyira megörült neki, hogy kész volt átírni a kész forgatókönyvet, hogy szerepeltesse a színésznőt a filmjében.

(Kóborló )