Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
80

Mélyvörös (1975)

Profondo rosso
Filmadatlap
 
27
Szereplők
4
Vélemények
80
Képek
Videók
Mélyvörös
 
dailyfilmsan   2018. 10. 21.

legújabb vélemény

Majdnem hogy hibátlan, izgalma és szövevényes horror. Nem készít ki annyira hogy ne tudj a képernyőre nézni, sőt ötletesen próbál a feszültségre alapozni. A maszkírozások a korhoz képest nekem nagyon bejöttek. Egyetlen dolog amibe bele lehet kötni a vér színe volt.

 
respect the movies   2018. 03. 02.

Szerintem ez egy szinte hibátlan film volt és a Giallo filmeken belül, ha nem is a legjobb de mindenképp ott a helye a legjobbak közt! Lehetne kötekedni a filmmel, de minek tenném mert kategóriáján belül tényleg az egyik legjobb és a hibáit is inkább elsősorban a kora miatt lehetne mondani! Egy több mint 40 évvel!! ezelőtt készült filmnél ezek teljes mértékben elfelejthetőek! Itt elsősorban nem is a technikai megoldásait mondanám, hanem sokkal inkább a színészi alakításokat, de az adott korszaknak ezek tökéletesen megfelelőek voltak! A film története nagyon jó, szinte már az első percektől képes mint történetileg mint hangulatilag egy olyan feszes és félelmetes légkört kialakítania a filmnek, ami egyedülálló volt számomra! A technikai megoldásai is nagyon tetszettek nekem, egy másodpercig sem érzékeltem hogy ezt meg kéne szólni a filmnél, mert tényleg csak értékelni lehet azt, amit e téren megalkottak a készítők! A kamerabeállításai (amit már jól megszokhatunk egy Argento filmnél) szintén csak dicsérni lehet! A zene is nagyon jó volt (ismét a Goblin formáció volt a felelős e téren) de még pluszban sikerült hangulatban is rátennie a filmre! A színészek nagyon jól adták vissza a karaktereiket, és még sikerült a filmnek egyfajta karakterfejlődést is bemutatnia (ami azért annyira nem jellemző Argento karaktereire más filmjeinél)! Tehát mindenképp egy zseniális alkotással volt dolgunk és talán az egyik legjobb Argento film számomra is!


 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 25.

Persze természetes, hogy negyven évvel ezelőtt a színészek máshogy játszottak, és mimikáztak a színpadon, és a filmvásznon egyaránt. Ezt figyelembe véve értékeltem a látottakat. A zene kifejezetten tetszett, és Dario Argento mesteri rendező. Feszültséget sugároz a film, de azért már kissé eljárt felette az idő. Tetszett.

 
Menyét Ibolya   2015. 08. 03.

Argento legjobbja, meg alapvetően az egyik legzsírabb giallo.

 

A film Magyarországon két címmel is megjelent, az egyik a Mélyvörös a másik pedig a Gonoszság Áldozatai volt!

(respect the movies)
 

A filmet 1974 szeptember 09-én kezdték el forgatni és 10 héten keresztül készítették!

(respect the movies)
 

A film legtöbb jelenete Rómában játszódik, de a filmet Torinóban forgatták le!

(respect the movies)
 

A film forgatókönyve eredetileg közel 500 oldalból állt!! Amikor Argento apja Salvatore és testvére Claudio ezt elolvasták, megdöbbentek a hosszán és kérték a rendezőt hogy csökkentse a forgatókönyv terjedelmét, így lett végül 321 oldal!

(respect the movies)
 

A filmben amikor a kamera a gyilkos fekete bőrkesztyűjét veszi, Dario Argento a rendező keze volt a kesztyűben!

(respect the movies)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

Daria Nicolodi 1974–1985 között a rendező, Dario Argento párja volt, a Deep Red forgatásán ismerték meg egymást. Daria még négy Dario Argento által rendezett filmben is szerepelt azóta. 1975-ben közös lányuk is megszületett Asia Argento (xXx (2002), Holtak földje (2005)), aki szintész színésznő lett, mint édesanyja.

(Joeker)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.