Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Mélyvörös (1975)

Profondo rosso
Filmadatlap
 
27
Szereplők
5
Vélemények
80
Képek
1
Videók
Mélyvörös

Galéria (80)

Videók (1)

 
Kóborló   2021. 02. 17.

legújabb vélemény

1
Az egyik legjobb giallo

Kimondottan kedvelem az úgynevezett eurohorrorokat (főleg a 70-es és 90-es évek közt készülteket, ezen belül az Olaszországból származókat). Voltak is eme korszaknak és országnak fantasztikus képviselői, úgy mint Fulci, Mario és Lamberto Bava, Soavi,... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 25.

0

Persze természetes, hogy negyven évvel ezelőtt a színészek máshogy játszottak, és mimikáztak a színpadon és a filmvásznon egyaránt. Ezt figyelembe véve értékeltem a látottakat. A zene kifejezetten tetszett, és Dario Argento mesteri rendező. Feszültséget sugároz a film, de azért már kissé eljárt felette az idő. Tetszett.

 
dailyfilmsan   2018. 10. 21.

0

Majdnem hogy hibátlan, izgalma és szövevényes horror. Nem készít ki annyira hogy ne tudj a képernyőre nézni, sőt ötletesen próbál a feszültségre alapozni. A maszkírozások a korhoz képest nekem nagyon bejöttek. Egyetlen dolog amibe bele lehet kötni a vér színe volt.

 
respect the movies   2018. 03. 02.

0

Szerintem ez egy szinte hibátlan film volt és a Giallo filmeken belül, ha nem is a legjobb de mindenképp ott a helye a legjobbak közt! Lehetne kötekedni a filmmel, de minek tenném mert kategóriáján belül tényleg az egyik legjobb és a hibáit is inkább... több»

 
Menyét Ibolya   2015. 08. 03.

0

Argento legjobbja, meg alapvetően az egyik legzsírabb giallo.

 

Dario Argento ebben a filmben dolgozott először együtt az olasz származású progresszív rockbandával, a Goblinnal, akik később Argento számos filmjéhez szolgáltatták a zenei betéteket.

(Kóborló )
 

A film producere Salvatore Argento (1914–1987), Dario Argento édesapja volt, aki többször is ellátta a produceri feladatokat fia filmjeinél.

(Kóborló )
 

Az eredeti olasz változat 127 perces volt, de a világ szinte minden országában csak egy erősen megvágott változat került bemutatásra, ami körülbelül 20-25 perccel rövidebb volt az eredetinél.

(Kóborló )
 

A filmbéli Marcus szerepére Argento eredetileg Lino Capolicchiot választotta ki, viszont a színész még a forgatások elkezdése előtt autóbalesetet szenvedett, így nem tudta vállalni a szerepet.

(Kóborló )
 

A film eredeti forgatókönyvének címe La tigre dai denti a sciabola volt, de ezt végül Argento megváltoztatta. Erre azért volt szükség, mert egyre több olyan film készült abban az időben, aminek a címében valamilyen állat is szerepelt.

(Kóborló )