HBO Max: Mutatjuk, milyen sorozatokról és filmekről nem érdmes lemaradnod júliusban

Sorozatok terén régen várt évadok és egy különleges doksi sorozatokat is bemutatunk a szuperhősök háza tájáról. Jön a Superman és Lois 3. évada (07.11., a premier napján a teljes évad elérhető magyarul), a Harley Quinn 4. évada (07.27, a premier napján magyar felirattal 3 epizód érkezik, majd hetente 1 új rész) és egy különleges, 3 részes dokusorozat, a Superpowered – A DC sztori (07.20, a premier napján mindhárom rész elérhető), amely eddig nem látott módon mutatja be a DC univerzum tartós és befolyásos örökségét, lehetővé téve a rajongóknak, hogy újra felfedezzék a karakterek univerzumát, egyúttal felvázolja az ikonikus képregénygyártó cég eredetét, fejlődését és közel kilenc évtizedes kulturális hatását, amelyet a különféle művészeti ágakra gyakorolt.

A hónap kiemelt HBO premierje A kör bezárul (Full Circle, 07.13., hetente 2 epizód érkezik), Steven Soderbergh új sorozata, amelyben többek között Claire Danes, Zazie Beetz, Timothy Olyphant és Dennis Quaid is feltűnik. Továbbá jön egy egy megtörtént esetet feldolgozó minisorozat, a Hétköznapi vámpírok - A sorozat 5. évada (What we do in the shadows, 07.18), a Nolly (07.09) Helena Bonham Carter főszereplésével, a Frannie Langton vallomásai (The Confessions of Frannie Langton, 07.02), amelyben egy jamaikai szobalányt gyilkossággal vádolnak meg, a Hollington Drive (07.16) című krimi minisorozat, amely egy 10 éves gyerek eltűnésével foglalkozik, a nagysikerű Csodatévők (Miracle Workers, 07.11) antológia sorozat következő évada, amely a posztapokaliptikus jövőben játszódik. Továbbá érkezik még a Rappelj az életedért! (Rap Battlefield / Días de gallos, 07.06), az Időzóna (Time Zone, 07.14) című reality game show, a Te és én (You and Me, 07.27) című romantikus dráma sorozat és a John Wilson tanácsai (How to do with John Wilson, 07.29) 3., egyben utolsó évada.

Dokumentum sorozatok terén is érkezik néhány ígéretes alkotás. Shaun White: Az utolsó deszkázás (Shaun White: The Last Run, 07.06) című 4 részes sorozat háromszoros aranyérmes Shaun White harcát mutatja be a 2022-es téli olimpián való utolsó szerepléséért. A másik kiemelt sport doksi a Golden Boy (07.25),  amely az egyik legsikeresebb boxszoló, Oscar de la Hoya karrierjét és személyes küzdelmeit mutatja be. Érkezik még a háromrészes Milliomos kerestetik (Wanted: Millionaire, 07.07),  amely egy közel 5 millió eurós elveszett lottószelvény tulajdonosa után folytattott közel 10 éves nyomozás történetét mutatja be, illeve jön még az Utolsó hívás (Last Call, 07.10) című true crime doksi, amiben egy New Yorkban tevékenykedő sorozatgyilkost mutatnak meg. 

Filmek terén is igazi ínyenségekkel készülünk! Magyar filmek közül érkezik a Szilágyi Fanni fantasztikus filmje, a fesztivál és közönségkedvenc a Veszélyes lehet a fagyi (07.09), amelyben Stork Natasa, Patkós Márton, Szabó Máté és Bódi Magdi alakítják a főbb szerepeket. Érkezik még Kárpáti György Mór megható és elgondolkodató drámája, a Jövő nyár (07.13), amelyben egy osztály próbálja feldolgozni egyik társuk halálát. Továbbá elérhető lesz végre az HBO Maxon a Vadlovak - Hortobágyi mese (07.07) című lenyűgőzö dokumentumfilm is.

A klasszikus filmek szerelmeseinek is kedvezni fogunk, hiszen Dario Argento Mélyvörös (Deep Red, 07.03), Pier Paolo Pasolini Mamma Róma (07.03), Vittorio De Sica A sorompók lezárulnak (Umberto D.)  és Michelangelo Antonioni A kaland (L'Avventura, 07.03) és Vörös sivatag (Red Desert, 07.03) című alkotásai is elérhetőek lesznek a hónapban.

Friss premierként érkezik a Krokodili (Lyle Lyle Crocodile, 07.16) című családi musical és a két Oscar-díjra jelölt Élj! (Living, 07.30) című dráma Bill Nighy főszereplésével. Továbbá olyan katalógus címek jönnek, mint a Hobbit-trilógia (07.01), Capote (07.07), Aljas nyolcas (07,14), Egy hét Marilynnel (07.21), a Napos oldal (07.27) és még sok más is.