The Hateful Eight
Aljas nyolcas

Néhány évvel az amerikai polgárháború után egy postakocsi szeli át Wyoming télies táját. Az utasai közt van egy fejvadász, Jonh Ruth (Russell) és foglya, Daisy Domergue (Leigh). Útjuk során két idegennel találkoznak, Marquis Warrennel (Jackson), a katonából lett hírhedt fejvadásszal, és… Több

Premier (HU): 2016.01.07. | Max (2023.07.14.)
Michael Madsen
Walton Goggins
Bruce Dern
Demián Bichir
Michael Madsen
Walton Goggins

2024.10.03 Arte Peritus

A leggyengébb Tarantino-film

Logikai bukfencektől hemzsegő, több helyen gusztustalan, sokszor unalmas és végig szintetikus film az Aljas nyolcas, melyben karakterek egy mesterkélt világban mozognak teljesen hiteltelen párbeszédekkel, motivációkkal és tettekkel. Műfilm, mely nagyon szokatlan Tarantinótól. Ő csak torzítani szokta ugyanis a valóságot, nem újrateremteni. Ezúttal valamiért eltolta az egészet. Már az alapsztori is több sebből vérzik a havas vadnyugati fogadóval, ahol összeverődik az aljas nyolcast alkotó 8 legfőbb karakter, és kiderül az utolsó 15 percre, hogy miről is van szó valójában. Ekkor kezdi fogni a fejét a néző, hogy mennyire pitiáner az egész. Ami jó a filmben, az néhány alakítás. De mivel az egésznek az alapja vacak, így az Aljas nyolcas olyan, mint egy homokbuckára épített ház: hiába csillog-villog az épület, ha inog az alap és összedől az egész. Ami a gusztustalanságot illeti: a tábornok fiával undorító az eset, amit elővezetnek, ott tényleg közel áll a néző ahhoz, hogy kikapcsolja az egészet a pi*ába. Két csillagot ér max.

2018.04.05 Artemisia

Olyan zseniális mű, amilyen zseniálisan csak Tarantino tud megrendezni egy filmet. A lassú cselekményhez képest elképesztően izgalmas,ahogy kezdenek felszínre kerülni a dolgok; mesteri, ahogy a film a karakterek közötti kapcsolatokat szövögeti. A kar... Több

Quentin Tarantino jól,szinte tökéletesen megcsinálta a filmet.Sajátos hangulata is nagyon tetszik ,ami nem utolsó szempont nálam. Ennio Morricone zenéje megint ott marad a fülemben,és a színészek is jól tették a dolgukat!

2016.05.05 ArpiHajdu és Réci

Összességében tetszett a film, azt kaptam, amit egy Tarantino-filmtől el lehet várni, jó dialógusok és persze vér dögivel. A fényképezés nagyon jó, és persze Morricone-zenéje kitűnő hangulatot varázsol a filmhez.

A film összbevétele 155 760 117 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 178 311 955 forintot termelt. A hazai mozik összesen 139 793 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Maj. Warren, John Ruth, Oswaldo és Joe Gage karakterek legtöbb szerepét eleve az őket megformáló színészekre (Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Tim Roth és Michael Madsen) írták meg. Szerző: Archívum

(2016. 01. 07.)
Ki mérgezte meg a kávét?
Hiába forgatták 70 mm-es szélesvászonra, Tarantino legújabb mozija egyben a legkevésbé filmszerű is, de ő az egyetlen rendező, akinél ez korántsem jelent rosszat. CSIGER ÁDÁM KRITIKÁJA. Több