Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
85%

Aljas nyolcas (2015)

The Hateful Eight
Filmadatlap
 
24
Szereplők
62
Vélemények
20
Képek
13
Videók
Aljas nyolcas
 
Morpheus19   2021. 01. 16.

legújabb vélemény

0

Népszerűtlen vélemény: újranézés után arra jutottam, hogy ez Tarantino legjobb filmje a Ponyvaregény óta.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 05. 05.

0

Összességében tetszett a film, azt kaptam, amit egy Tarantino-filmtől el lehet várni, jó dialógusok és persze vér dögivel. A fényképezés nagyon jó, és persze Morricone-zenéje kitűnő hangulatot varázsol a filmhez.


 
dulkap   2016. 01. 07.

0

Hát ez most nem sikerült igazán, legalábbis tarantino-i szinten. Feleslegesen hosszú és Jennifer Jason Leigh kivételével, igazán emlékezetes alakítást se látni. Tim Roth próbálkozik ugyan, de inkább csak Christopher Waltz gesztusait utánozza, pedig ő... több»

 
Deku   2017. 07. 26.

0

Mint kiderült ez csak az időhúzásról szólt és arról, hogy össze pakoltak pár híresebb színészt. Sajnos ez a film nagyon nem jött be. Kár érte pedig nagyon vártam és pozitívan álltam az egészhez, mint kiderült teljesen feleslegesen.

 
HercegPeter   2016. 12. 02.

0

Nagyon bejött. A karakterek és a szövegek egyaránt. Nagyon jó színészek nagyon jól hozzák a szerepüket. A történet is nagyon jó. Lehet rajta nevetni, izgulni és gondolkodni. Nem is várhatunk többet egy filmtől.

 
Artemisia   2018. 04. 05.

3

Olyan zseniális mű, amilyen zseniálisan csak Tarantino tud megrendezni egy filmet. A lassú cselekményhez képest elképesztően izgalmas,ahogy kezdenek felszínre kerülni a dolgok; mesteri, ahogy a film a karakterek közötti kapcsolatokat szövögeti. A kar... több»

 
Mavil   2016. 06. 09.

0

Az Aljas nyolcas bennem A dolog című filmet idézte fel. Na jó, westernesítve azt egy kissé, mindenféle földönkívülit mellőzve. Ennio Morricone zenéjét külön kiemelném, imádom. A dialógusok most is zseniálisak, ahogy azt Tarantino-nál már megszoktam.

Galéria (20)

Samuel L. Jackson
Kurt Russell
Samuel L. Jackson
Jennifer Jason Leigh
Michael Madsen
Tim Roth
Walton Goggins
Bruce Dern
Demián Bichir
Kurt Russell
Michael Madsen
Jennifer Jason Leigh
Samuel L. Jackson
Walton Goggins
Samuel L. Jackson
Kurt Russell
Samuel L. Jackson
Kurt Russell
Jennifer Jason Leigh
Tim Roth
Tim Roth
Kurt Russell
Jennifer Jason Leigh

Videók (13)

A film összbevétele 155 760 117 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 178 311 955 forintot termelt. A hazai mozik összesen 139 793 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Maj. Warren, John Ruth, Oswaldo és Joe Gage karakterek legtöbb szerepét eleve az őket megformáló színészekre (Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Tim Roth és Michael Madsen) írták meg.

(Mavil)
 

A stage coach neve ugyanaz, mint a 3:10 to Yuma (1957) című filmben.

(Mavil)
 

A korai tesztvetítések több mint 3 órásak voltak, egy szünettel.

(Mavil)
 

Az eredeti forgatókönyv szerint Bob francia lett volna és nem mexikói.

(Mavil)
 

Mikor a havas jelenetet forgatta a stáb, valójában 30 fokos meleg volt.

(Mavil)
 

Tarantino saját elmondása alapján ez a film volt az út ahhoz, hogy metaforikus értelemben összeomoljanak az érzései a The Thing (1982) című filmmel kapcsolatban.

(Mavil)
 

Michael Madsen és Tarantino 5. közös filmje, melyet a Kutyaszorítóban (1992), Kill Bill: Vol. 1 (2003), Kill Bill: Vol. 2 (2004), Sin City (2005) előzött meg

(Mavil)
 

Samuel L. Jackson és Tarantino 7. közös filmje. Korábbi filmjeik: Tiszta románc (1993), Ponyvaregény (1994), Jackie Brown (1997), Becstelen Brigantyk (2009) és Django elszabadul (2013).

(Mavil)
 

Kurt Russell és Tarantino 2. filmje a Grindhouse: Halálbiztos (2007) után.

(Mavil)
 

Mivel Tarantino a Kill Bill 1-et és 2-t egy filmként kezeli, ezért azt nyilatkozta, hogy az Aljas nyolcas a 8. filmje és a 10. film után vissza fog vonulni.

(Mavil)
 
Tarantinonak ez a legegyszerűbb filmje. A sztori szögegyenes, nincsenek mellék- vagy elvarratlan szálak. Az időben is csak egyszer ugrik. Ettől függetlenül hamisítatlan olyan mozi, ami a rendező egyedi stílusára jellemző, szóval a rajongók megkönnyebbülhetnek. több»
 
Ez a mozi egyszerűen jó. Semmi olyan nincs benne, amitől fel fog robbanni az ember agya, mégis vegytiszta filmművészetről beszélünk az operatőri munkától a hang designon át az utolsó kilőtt golyó ironikusan lelassított felvételéig. több»
 
A Django elszabadul után Quentin Tarantino maradt a westernnél, bár a miliőt szinte bármilyen más belső helyszínre fel lehetne cserélni, a néző pedig ne csodálkozzon, ha úgy érzi, hogy nem is filmet, hanem színdarabot lát. több»