Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
79%

Visszafordíthatatlan (2002)

Irréversible
Filmadatlap
 
29
Szereplők
11
Vélemények
40
Képek
1
Videók
 
BÉLA Nézhetetlen  2020. 07. 12.

legújabb vélemény

0
SZ*R

Borzalmas nehogy meg nézze valaki. Egyszerűen sz*)r.

 
Borsossy Nézhetetlen  2018. 05. 31.

3

Sajnálom, ennél a filmnél képtelen vagyok objektívan értékelni. Filmtechnikailag talán rendben van. Talán ütős, hogy részben visszafelé zajlanak az események. Vagy épp a kamerakezelés, és a zene is rendben van. Talán. Ugyanakkor egy ilyen film megtek... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2019. 02. 06.

0
Formabontó polgárpukkasztás

Gaspar Noé híresen hírhedt filmjét, a Visszafordíthatatlant a filmtörténet egyik legerőszakosabb alkotásaiközött tartják számon. Ennek tudatában ültem neki, amelyre helyenként valóban ráaggathatjuk, hogy erőszakos, de sokkal inkább megterhelő. Ezt az... teljes kritika»

 
Zsceeeka   2017. 11. 13.

0

Zseniális film, ami többször nézős lehetne, ha nem lenne annyira felkavaró. Biztos, hogy sokáig kísérti még a nézőjét, engem legalábbis "követett" egy jó darabig. Remek darab, de csak erősebb idegzetűeknek ajánlom.

 
D. Wolfe   2016. 04. 25.

0

Nagyon-Nagyon-Nagyon erős gyomor kell hozzá, de kétségtelenül mestermű. A színészek egyenesen lélegzetelállító alakítást nyújtanak, az egész hangulatot körbelengi egyfajta szűnni nem akaró lüktetés, ami egyre fokozódik - ebben az esetben ez fordítva ... több»

 
Loborg   2016. 04. 22.

0

Nagyon szerettem volna már régen megnézni, örülök, hogy rászántam magam, igazán egyedi alkotás. Bár vannak benne olyan részek, amikre nem szívesen gondolok vissza, bár bírom az erőszak ábrázolását, de ez "betett" azért kicsit.

 
vivikejencikelara   2016. 10. 21.

0

Ha valaki csak véletlenűl kapcsolná be akkor is tudná a kamera mozgásokról, hogy ez bizony egy Gaspar Noé film. Nagyon Nehezen emészthető már maga a történet, de a képi világ sem egyszerű. Amikor a zajos kameraforgatós jelenetek vannak akkkor kicsit ... több»

Galéria (40)

Videók (1)

A film összbevétele 753 501 dollár volt (imdb.com).

 

A híressé vált megerőszakolós jelenetet két éjszakán keresztül forgatták, s összesen hatszor vették fel. Monica Bellucci elmondása szerint az első felvétel volt számára a legkönnyebb, s minél többet dolgoztak a jeleneten, annál jobban beleélte magát a történésekbe.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben Gaspar Noé rendező olyan hangokat is elrejtett, melyek bár az emberi fül számára nem hallgatóak, de az érzékenyebbeknél szédülést eredményezhetnek.

(Menyét Ibolya)
 

Digitálisan hozták létre a szatír péniszét.

(Menyét Ibolya)
 

Gaspar Noé nem írt forgatókönyvet, csak egy három oldalas vázlattal készült a forgatásra. A szereplők a teljes szöveget improvizálták.

(Menyét Ibolya)
 

2002-ben ez volt az a film, melyről a legtöbben távoztak idő előtt.

(Menyét Ibolya)
 

A film plakátján az alábbi szöveg olvasható: "Az idő mindent elpusztít". Ez egyben a film legelső és legutolsó mondata is.

(Menyét Ibolya)
 

A film legtöbb jelenetét a legkisebb 16 mm-es kamerával, a Mininmával vették fel.

(Menyét Ibolya)
 

Gaspar Noé úgy állt a munkához, hogy durvább mozit szeretne, mint a Salo, avagy Sodoma 120 napja.

(Menyét Ibolya)
 

A film első harminc perce alatt egy alig hallható, 28 herzes zaj megy a háttérben, ami az emberekben émelygést, rosszullétet okoz, főleg emiatt távoztak és ájultak el a film nézői a bemutatókor.

(kázsé)
 

A film 2002-es bemutatója során három néző elájult.

(kázsé)
 
Valahol már önmagában az hatalmas eredmény, ha egy szerző képes kiverni a biztosítékot Cannes-ban. 8,5/10 több»