Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Visszafordíthatatlan (2002)

Irréversible
Filmadatlap
 
29
Szereplők
13
Vélemények
40
Képek
1
Videók

Galéria (40)

Videók (1)

 
szaka123   2021. 10. 27.

legújabb vélemény

0

Brutális film, az biztos. Az elején csak néz az ember, hogy mégis mi történik, kit keresnek... Nagyon felkavaró képek, és a zene csak rátesz erre. Az időben visszafelé haladunk, és így bontakozik ki lassan a cselekmény. Aki bírja az erőszakot a vásznon, csak az nézze meg, igen erősre sikeredett!

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 02. 06.

0
Formabontó polgárpukkasztás

Gaspar Noé híresen hírhedt filmjét, a Visszafordíthatatlant a filmtörténet egyik legerőszakosabb alkotásaiközött tartják számon. Ennek tudatában ültem neki, amelyre helyenként valóban ráaggathatjuk, hogy erőszakos, de sokkal inkább megterhelő. Ezt az... teljes kritika»

 
Zsceeeka   2017. 11. 13.

0

Zseniális film, ami többször nézős lehetne, ha nem lenne annyira felkavaró. Biztos, hogy sokáig kísérti még a nézőjét, engem legalábbis "követett" egy jó darabig. Remek darab, de csak erősebb idegzetűeknek ajánlom.

 
hemish Nézhetetlen  2018. 06. 13.

1

Ez a film kimeríti az öncélúság és a gusztustalanság fogalmát. A rendező konkrétan egy szadista és az ilyen filmektől élvez el. Pokoli. Aki szerint ez a film zseniális az kezeltesse magát egy szakemberrel, de jobb ha önként a pszichiátriára fekszik be, mert tuti hogy nem normális.

 
Borsossy Nézhetetlen  2018. 05. 31.

3

Sajnálom, ennél a filmnél képtelen vagyok objektívan értékelni. Filmtechnikailag talán rendben van. Talán ütős, hogy részben visszafelé zajlanak az események. Vagy épp a kamerakezelés, és a zene is rendben van. Talán. Ugyanakkor egy ilyen film megtek... több»

 
D. Wolfe   2016. 04. 25.

0

Nagyon-Nagyon-Nagyon erős gyomor kell hozzá, de kétségtelenül mestermű. A színészek egyenesen lélegzetelállító alakítást nyújtanak, az egész hangulatot körbelengi egyfajta szűnni nem akaró lüktetés, ami egyre fokozódik - ebben az esetben ez fordítva ... több»

 
Gauss   2021. 09. 08.

0
Durva film

Ha meg kéne neveznem a 3 legdurvább, legfelkavaróbb filmet, amit valaha láttam, az egyik ez lenne. Több erőszakosság is van benne, de ez a film a nemi erőszakos jelenetéről "híres". Sajnos ilyen lehet reálisan egy nemi erőszak. Mint film nem egy nagy durranás, érdekes, ahogy visszafelé pörögnek az események, jól megcsinálták azt a nyomasztó hangot is alatta. A színészek is jól játszottak. Ennek a filmnek véleményem szerint nem éppen a polgárpukkasztás a célja, csak bemutatja a világ mocskos oldalát olyannak, amilyen az valójában. Ez egy full reális ábrázolása a aljasságoknak, amik a világunkban történnek, ma is, most is valahol. Szerintem ha csak egy valaki is ennek a filmnek hatására, tanulva belőle, elkerül egy olyan szituációt, hogy hasonló történjen vele, már megérte elkészíteni.

A film összbevétele 753 501 dollár volt (imdb.com).

 

A híressé vált megerőszakolós jelenetet két éjszakán keresztül forgatták, s összesen hatszor vették fel. Monica Bellucci elmondása szerint az első felvétel volt számára a legkönnyebb, s minél többet dolgoztak a jeleneten, annál jobban beleélte magát a történésekbe.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben Gaspar Noé rendező olyan hangokat is elrejtett, melyek bár az emberi fül számára nem hallgatóak, de az érzékenyebbeknél szédülést eredményezhetnek.

(Menyét Ibolya)
 

Digitálisan hozták létre a szatír péniszét.

(Menyét Ibolya)
 

Gaspar Noé nem írt forgatókönyvet, csak egy három oldalas vázlattal készült a forgatásra. A szereplők a teljes szöveget improvizálták.

(Menyét Ibolya)
 

2002-ben ez volt az a film, melyről a legtöbben távoztak idő előtt.

(Menyét Ibolya)