Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
81

A préri urai

(Comancheria)
A préri urai
 
Milanman  2016. 11. 14. 11:36

Egyszerű, de rendkívül pofás neo-western, amihez remekül asszisztál a lepusztult texasi táj és a film zenéje. Szikár karakterek, nehéz sorsok, velős mondanivaló és az elmúlt évek talán legszebb vizuális üzenete a családról, a testvéri szeretetről.

 
Berto49  2017. 01. 25. 14:42

!SPOILER!
Nekem nem tetszett a film, egyébként a westernektől kiráz a hideg, akkor is, ha neowestern. Nincs egyetlen szerethető szereplője sem. A testvérpárt ránézésre életfogytiglanra kellett volna ítélni, az egyik pedig még a saját apját is megölte. Bankrablásokkal szerzik vissza az eljelzálogosított farm tulajdonjogát. Szerencsére az egyiket a vén trotty ranger megöli, de a másik vígan éli tovább a világát. Különösen idegesített Jeff Bridges nyugdíjba készülő ranger alakítása, ahogy állandóan pikírt megjegyzéseket tett indián társára, csodálom, hogy ő mindezt fapofával fogadta és még csak nem is küldte el a jó büdös francba. Én egy percig sem maradtam volna mellette. Szegényt le is lőtték!

 
dulkap  2017. 02. 17. 17:51

Egy lassan hömpölygő dráma, amiből árad a hőség. Maga a történet és a forgatókönyv egyszerű, mint a faék, inkább hangulatában nagyon erős a film. Nagyon kiemelkedő színészi alakításokat sem látni, Bridges is inkább csak hozott egy texasi akcentust, de nem többet. De az atmoszféra és az időnként erős feszültség elviszi a hátán a filmet.

 
MMcFly2015  2017. 06. 21. 23:43

Sosem értettem, hogy tudnak egy XXI. században játszódó filmet westernnek nevezni. Ez a film adta meg a magyarázatot, és most teljesedett be a neo-western fogalma a fejembe. Minden megvan benne, ami az igazi vadnyugatot átadó klasszikus westernekbe van. Lassan haladó tempó, mégis minden lényeg a párbeszédek között van. A jó és a rossz karakterek hajszája (ami a film előrehaladtával kihozza a nézőkből, hogy részben a rossz fiúkat kedvelje meg), és persze a film végi leszámolás. A kopár - meleg vidék, a cowboy kalap már csak hab a tortán. A színészekre nem lehet panasz. Mindkét oldalról jó párost választottak, akik között a (fekete) humor is sikeresen előbukkan. A lezárás -az utolsó 5 percben látott, feszültséggel teli párbeszéd lebilincselő, és gondolkodtatásra ítél a film végén. Akiknek a nem vénnek való vidék hangulata bejött anno, és nem ítélik el a western műfajt, annak bátran lehet ajánlani. Műfajújító, jól sikerült film.

 
Gábor Rózsa  2017. 08. 13. 08:23

Aki, a western filmeket nem szereti annak ez se fog tetszeni. Lassúcska és rettenetesen "sárga" az egész. Alig történik valami. Dráma az van... de nem érzem indokoltnak egy egész estés film hosszára nyújtani ezt a történetet. Beszélgetős, karakterfigyelgetős film.

Ben Foster
Chris Pine
Chris Pine
Ben Foster
Chris Pine
Ben Foster
Chris Pine
Chris Pine
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Gil Birmingham
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Gil Birmingham
Jeff Bridges
Chris Pine
Ben Foster
Ben Foster
Chris Pine
Ben Foster
Chris Pine
Chris Pine
Chris Pine
Ben Foster
Chris Pine
Ben Foster
Chris Pine
Chris Pine
Ben Foster
Katy Mixon
Chris Pine
Ben Foster
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Chris Pine
Ben Foster
Chris Pine
Smoking Barrels: Hell or High Water
Ebben a filmben a főszereplők karakterében, a köréjük épített történetben találjuk a legkevesebb érdekességet (ami miatt egyébként sokszor nehezen is ragad magával a mű), Sheridan és MacKenzie prezentálásában mégis képes ez az ezerszer elmondott történet valami újat és lehangolóan emberit megfogalmazni.
8/10
Filmérték: Ebbe a szikár és marcona világba nem szeretnénk belecsöppenni
Mackenzie nem újította meg a műfajt, de nagyon sokat tett annak érdekében, hogy tovább éljen és viruljon. Festménybe illő képek, pazar karakterek és egy nagyon korrekt cselekmény, ahol a tájnak, a döntéseknek, emberi sorsoknak és minden kimondott szónak súlya van. Kőkemény világ ez, amit inkább néznénk csak, mint kipróbálnánk benne élni. Az év egyik legjobb rendezése és filmje. Mehet rá a magas pont. 9/10
Supernaturalmovies: Hell or High Water
Ez az a film, ami a mozgókép legharcedzettebb szerelmeseinek az arcára is gyermeki vigyort varázsol, és azt a gondolatot ülteti el a fejükben, hogy mégiscsak forgatnak még emlékezetes alkotásokat.
 

A filmet 12M $-ból forgatták le 2015 júniusában.

(dulkap)
 

Ben Foster és Chris Pine második közös filmje 2016-ban a Viharlovagok után.

(dulkap)
 

Bár a filmben Chris Pine alakítja Ben Foster öccsét, a valóságban ő az idősebb két hónappal.

(dulkap)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.