Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
79%

A préri urai (2016)

Hell or High Water
Filmadatlap
 
29
Szereplők
13
Vélemények
32
Képek
11
Videók
A préri urai
 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 11.

legújabb vélemény

0

Namármost?Ez western?Na nem...Thriller?Na az sem,annak gyenge.Akció-krimi?Talán.Felejthető,sztori nélküli film,néha attól féltem a szobámba is beszivárog a por.Felejtős,a sör,amit ittam,jobban esett....

 
dulkap   2017. 02. 17.

0

Egy lassan hömpölygő dráma, amiből árad a hőség. Maga a történet és a forgatókönyv egyszerű, mint a faék, inkább hangulatában nagyon erős a film. Nagyon kiemelkedő színészi alakításokat sem látni, Bridges is inkább csak hozott egy texasi akcentust, d... több»


 
HercegPeter   2018. 05. 29.

0

Igazi vadnyugati stílusú, bankrablós film. A szereplők mind szimpatikusak, különösen a zsarupáros. A párbeszédek szintén nagyon tetszettek, de itt is főleg a két hekus viszi a prímet. Ők amúgy is sokat dobtak a filmen. A zenék és a képek is jól passzoltak az összképhez. A film a végére megkomolyodik és jó lezárást kap.

 
Berto49   2017. 01. 25.

0

!SPOILER! Nekem nem tetszett a film, egyébként a westernektől kiráz a hideg, akkor is, ha neowestern. Nincs egyetlen szerethető szereplője sem. A testvérpárt ránézésre életfogytiglanra kellett volna ítélni, az egyik pedig még a saját apját is megölte... több»

 
Milanman   2016. 11. 14.

1

Egyszerű, de rendkívül pofás neo-western, amihez remekül asszisztál a lepusztult texasi táj és a film zenéje. Szikár karakterek, nehéz sorsok, velős mondanivaló és az elmúlt évek talán legszebb vizuális üzenete a családról, a testvéri szeretetről.

 
Queenakasha   2018. 03. 26.

0

Ennek a filmnek a hangulata, a környezet ahol játszódik már megfogott, nem is kellett hozzá sokkal több, hogy megszeressem, de azért hozzátett még a remek rendezést és a zene meg nyilván a szereplők.

 
MMcFly2015   2017. 06. 21.

0

Sosem értettem, hogy tudnak egy XXI. században játszódó filmet westernnek nevezni. Ez a film adta meg a magyarázatot, és most teljesedett be a neo-western fogalma a fejembe. Minden megvan benne, ami az igazi vadnyugatot átadó klasszikus westernekbe v... több»

Galéria (32)

Ben Foster
Chris Pine
Chris Pine
Ben Foster
Chris Pine
Ben Foster
Chris Pine
Chris Pine
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Gil Birmingham
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Gil Birmingham
Jeff Bridges
Chris Pine
Ben Foster
Ben Foster
Chris Pine
Ben Foster
Chris Pine
Chris Pine
Chris Pine
Ben Foster
Chris Pine
Ben Foster
Chris Pine
Chris Pine
Ben Foster
Katy Mixon
Chris Pine
Ben Foster
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Chris Pine
Ben Foster
Chris Pine

Videók (11)

A film összbevétele 37 879 877 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet 12M $-ból forgatták le 2015 júniusában.

(dulkap)
 

Ben Foster és Chris Pine második közös filmje 2016-ban a Viharlovagok után.

(dulkap)
 

Bár a filmben Chris Pine alakítja Ben Foster öccsét, a valóságban ő az idősebb két hónappal.

(dulkap)
 

A történet Texasban játszódik, azonban a forgatásra Új-Mexikóban és Arizonában került sor.

(dulkap)
 

A filmet a készítők David John Mackenzie (1929-2015) és Ursula Sybil Mackenzie (1940-2015) emlékének ajánlották, akik a rendező David Mackenzie szülei voltak és a film készítésének idején hunytak el.

(dulkap)
 
Ebben a filmben a főszereplők karakterében, a köréjük épített történetben találjuk a legkevesebb érdekességet (ami miatt egyébként sokszor nehezen is ragad magával a mű), Sheridan és MacKenzie prezentálásában mégis képes ez az ezerszer elmondott történet valami újat és lehangolóan emberit megfogalmazni.
8/10 több»
 
Mackenzie nem újította meg a műfajt, de nagyon sokat tett annak érdekében, hogy tovább éljen és viruljon. Festménybe illő képek, pazar karakterek és egy nagyon korrekt cselekmény, ahol a tájnak, a döntéseknek, emberi sorsoknak és minden kimondott szónak súlya van. Kőkemény világ ez, amit inkább néznénk csak, mint kipróbálnánk benne élni. Az év egyik legjobb rendezése és filmje. Mehet rá a magas pont. 9/10 több»
 
Ez az a film, ami a mozgókép legharcedzettebb szerelmeseinek az arcára is gyermeki vigyort varázsol, és azt a gondolatot ülteti el a fejükben, hogy mégiscsak forgatnak még emlékezetes alkotásokat. több»