Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
78

A préri urai (2016)

Hell or High Water
Filmadatlap
 
29
Szereplők
12
Vélemények
32
Képek
12
Videók
A préri urai
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
lauralaura   2018. 12. 28.

legújabb vélemény

Sajnos Magyarországon nem adták le a mozikban, pedig ritka jó western film A préri urai. Főleg azért, mert napjainkban játszódik, de a film egy kevésbé ismert réteget mutat be, tökéletes történettel és szuper jó zenével.

 
dulkap   2017. 02. 17.

Egy lassan hömpölygő dráma, amiből árad a hőség. Maga a történet és a forgatókönyv egyszerű, mint a faék, inkább hangulatában nagyon erős a film. Nagyon kiemelkedő színészi alakításokat sem látni, Bridges is inkább csak hozott egy texasi akcentust, de nem többet. De az atmoszféra és az időnként erős feszültség elviszi a hátán a filmet.


 
HercegPeter   2018. 05. 29.

Igazi vadnyugati stílusú, bankrablós film. A szereplők mind szimpatikusak, különösen a zsarupáros. A párbeszédek szintén nagyon tetszettek, de itt is főleg a két hekus viszi a prímet. Ők amúgy is sokat dobtak a filmen. A zenék és a képek is jól passzoltak az összképhez. A film a végére megkomolyodik és jó lezárást kap.

 
Berto49   2017. 01. 25.

!SPOILER! Nekem nem tetszett a film, egyébként a westernektől kiráz a hideg, akkor is, ha neowestern. Nincs egyetlen szerethető szereplője sem. A testvérpárt ránézésre életfogytiglanra kellett volna ítélni, az egyik pedig még a saját apját is megölte. Bankrablásokkal szerzik vissza az eljelzálogosított farm tulajdonjogát. Szerencsére az egyiket a vén trotty ranger megöli, de a másik vígan éli tovább a világát. Különösen idegesített Jeff Bridges nyugdíjba készülő ranger alakítása, ahogy állandóan pikírt megjegyzéseket tett indián társára, csodálom, hogy ő mindezt fapofával fogadta és még csak nem is küldte el a jó büdös francba. Én egy percig sem maradtam volna mellette. Szegényt le is lőtték!

 
Milanman   2016. 11. 14.

Egyszerű, de rendkívül pofás neo-western, amihez remekül asszisztál a lepusztult texasi táj és a film zenéje. Szikár karakterek, nehéz sorsok, velős mondanivaló és az elmúlt évek talán legszebb vizuális üzenete a családról, a testvéri szeretetről.

Ben Foster
Chris Pine
Chris Pine
Ben Foster
Chris Pine
Ben Foster
Chris Pine
Chris Pine
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Gil Birmingham
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Gil Birmingham
Jeff Bridges
Chris Pine
Ben Foster
Ben Foster
Chris Pine
Ben Foster
Chris Pine
Chris Pine
Chris Pine
Ben Foster
Chris Pine
Ben Foster
Chris Pine
Chris Pine
Ben Foster
Katy Mixon
Chris Pine
Ben Foster
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Chris Pine
Ben Foster
Chris Pine
 
Ebben a filmben a főszereplők karakterében, a köréjük épített történetben találjuk a legkevesebb érdekességet (ami miatt egyébként sokszor nehezen is ragad magával a mű), Sheridan és MacKenzie prezentálásában mégis képes ez az ezerszer elmondott történet valami újat és lehangolóan emberit megfogalmazni.
8/10 több»
 
Mackenzie nem újította meg a műfajt, de nagyon sokat tett annak érdekében, hogy tovább éljen és viruljon. Festménybe illő képek, pazar karakterek és egy nagyon korrekt cselekmény, ahol a tájnak, a döntéseknek, emberi sorsoknak és minden kimondott szónak súlya van. Kőkemény világ ez, amit inkább néznénk csak, mint kipróbálnánk benne élni. Az év egyik legjobb rendezése és filmje. Mehet rá a magas pont. 9/10 több»
 
Ez az a film, ami a mozgókép legharcedzettebb szerelmeseinek az arcára is gyermeki vigyort varázsol, és azt a gondolatot ülteti el a fejükben, hogy mégiscsak forgatnak még emlékezetes alkotásokat. több»

A film összbevétele 37 879 877 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet 12M $-ból forgatták le 2015 júniusában.

(dulkap)
 

Ben Foster és Chris Pine második közös filmje 2016-ban a Viharlovagok után.

(dulkap)
 

Bár a filmben Chris Pine alakítja Ben Foster öccsét, a valóságban ő az idősebb két hónappal.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.