Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

Dermesztő hajsza (2019)

Cold Pursuit
Filmadatlap
 
28
Szereplők
17
Vélemények
44
Képek
3
Videók

Galéria (44)

Liam Neeson
Liam Neeson
Liam Neeson
William Forsythe
Liam Neeson
Liam Neeson
Liam Neeson
Emmy Rossum
Liam Neeson
Laura Dern
Liam Neeson
Liam Neeson
Liam Neeson
Tom Bateman
Liam Neeson
Laura Dern
Liam Neeson
Tom Bateman
Liam Neeson
William Forsythe
William Forsythe
Liam Neeson

Videók (3)

 
4EverAlfa   2022. 02. 20.

legújabb vélemény

0
Fura egyveleg

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A film számomra fura keverékét adta a kemény, naturális jelenetekkel dolgozó és a blődséget is beemelő akciófilmnek. Ami nem tetszett, az a főkarakter fia halálának lereagálása. Habár az egész film erre a bosszúra épült, de maga a fiú elvesztése folytán a szülőket sújtó sokk és tragédia bemutatása kidolgozatlannak tűnt, és kimerült abban, hogy az amúgy sem bőbeszédű apát otthagyja a felesége, mert már ő sem beszél. Pont. Aztán jön a gyilkolászás. Az akciójelenetek viszont nagyon jól sikerültek, és a főgonosz gyermekével való kapcsolata a főhősnek aranyosra sikeredett.

 
BoBamburg   2019. 12. 23.

1

Ugyanaz a sablonos és kommersz akció-thriller, amiket Liam Neeson mostanában olyan nagy előszeretettel gyárt. Annyi különbséggel, hogy ebbe van egy hangyányi északi krimi beütés. De aki látta bármelyik filmjét is a színésznek az elmúlt évekből, annak semmi újat nem tartogat, 2 órányi unalmon kívül.

 
Fortress   2020. 08. 21.

4

Hans Petter Moland a tavalyi év egyik legjobban várt filmjét készítette el Dermesztő hajsza (Cold Pursuit) címmel, Liam Neeson főszereplésével. A produkció sokak számára okozott csalódást, ami például az IMDb közepeskének tekinthető, 6,2 pontos érték... több»

 
Berto49   2019. 02. 26.

0
Jéghideg bosszú

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! A norvég filmrendező, Hans Petter Moland lehetőséget kapott arra, hogy elkészítse a fekete humorú 2014-es „Az eltűnés sorrendjében” című filmjének amerikai változatát. A történetet a norvég eredetiből az amerikai ízléshez igazította, így természetesen a skandináv jelleg nem annyira mutatkozik meg, viszont annál véresebb, brutálisabb. A bosszúálló hókotró-vezető szerepét a most 67 éves Liam Neeson kapta meg. Az utóbbi években gyakran feltűnik akciófilmekben és mindegyikben jól teljesít. Legutóbb egy nyilatkozata miatt rasszistának bélyegezték meg, mert egy nemi erőszak teljesen kiforgatta önmagából, „fekete fattyat” emlegetett. Szerintem nem a szín említése a lényeges, hanem a fattyú (bastard), hiszen aki ilyen tettet követ el, az a bőre színétől függetlenül igazán mocskos gazember, érthető az ír vérmérsékletből adódó felháborodás. Azt is nyilatkozta, hogy ez az utolsó akciófilmje. Jobb is, hiszen színészi tehetségénél fogva sokkal többre hivatott, mint eljátszani a bosszúra szomjazó gyilkológépet. Néhány emlékezetes filmje, melyekben nagyszerű volt az alakítása: „Schindler listája”, „Michael Collins”, „A nyomorultak”. Nálunk Csernák János szinkronhangja valósággal „hozzánőtt” az általam kedvelt színészhez.

 
HE7EDIK   2019. 03. 25.

0

Liam Neeson az elmúlt években sajnos elmerült a futószalagon gyártott iparos akcióhős munkáiban, pedig valaha olyan filmekben szerepelt, mint a Rob Roy vagy a Schindler listája. Nem mondom, hogy nem volt a filmben néhány jobb és ötletes jelenet, de ö... több»

 
Caravaggio1978   2019. 09. 29.

0
Rosszul sikerült burleszk

Egyszer nézhető,de mély nyomot nem fog hagyni az ember lelkében,kispályás sztori ,de a nevek sem tudják felhozni ezt a történetet olyan szintre amit egy moziban szeretnénk látni.

 
MMcFly2015   2019. 03. 08.

0
Az eltűnés sorrendjében c. norvég film teljes lemásolása

Nem vagyok híve a feldolgozásoknak, viszont bánatomra a Dermesztő hajsza eredeti norvég alkotása (Az eltűnés sorrendjében) elkerülte a figyelmemet eddig, így Liam Neeson Dermesztő hajszája teljesen újként hatott rám, és csak a mozi után pótoltam a le... teljes kritika»

A film összbevétele 76 419 755 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 88 202 738 forintot termelt.

 

A film eredeti norvég változata, Az eltűnés sorrendjében nagy sikert aratott a hazájában 2014-ben, számos fesztiváldíja mellett remekül teljesített a mozipénztáraknál is. A szintén Hans Peter Moland rendezésében bemutatott film 85 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

(hp)
 

Liam Neeson egy interjúban elmondta, hogy a Dermesztő hajsza lesz az utolsó akciófilmje.

(hp)
 

A Dermesztő hajsza forgatása 2017. márciusában kezdődött meg Albertában, Kanadában. A stáb az ezt követő hetekben több helyszínen is dolgozott, egyebek mellett Fernie-ben, British Columbiában.

(hp)
 

Hans Petter Moland azon kevés rendezők egyike, akinek lehetősége volt arra, hogy egy korábbi filmjét Hollywoodban remake-elje. Moland rendezte ugyanis a film eredeti norvég változatát is (Az eltűnés sorrendjében).

(hp)
 

A 2014-es norvég film, Az eltűnés sorrendjében alapján készült.

(ps)
 
Hiszen Az eltűnés sorrendjében pont úgy viszonyul a Dermesztő hajszához, ahogy a két film címe. Mintha A halál kilovagolt Perzsiából az Alkoholizmus veszélyei címen születne újjá. több»
 
Remake hátán remake, egyik a kedvencünk, a másikat már el is felejtettük, a harmadikba pedig bele se merünk gondolni, hogy vajon miért is készülhetett. Már annyi ilyennel találkoztunk, hogy még azon sem lepődünk meg, amikor öt éven belül látunk egy újabb változatot ugyanabból a történetből. De ebben az esetben persze mindig benne van a pakliban, hogy bár tényleg nem csodálkozunk, viszont nem is vagyunk annyira kíváncsiak az új filmre, főleg, ha az első változat már belopta magát a szívünkbe. Érdemes azt az emléket elrontani vagy engedjünk a halványan pislákoló kíváncsiságunknak és adjunk egy esélyt az új változatnak is? több»
 
Az alapanyag tükrében azonban hatalmas csalódás, amit Hans Petter Moland saját magát remake-elve összehozott, így ezúttal is érvényes a közhelyes verdikt: aki jól szeretne szórakozni, inkább válassza az eredetit! több»