Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
11
Vélemények
44
Képek
4
Videók
 
BoBamburg   2019. 12. 23.

legújabb vélemény

Ugyanaz a sablonos és kommersz akció-thriller, amiket Liam Neeson mostanában olyan nagy előszeretettel gyárt. Annyi különbséggel, hogy ebbe van egy hangyányi északi krimi beütés. De aki látta bármelyik filmjét is a színésznek az elmúlt évekből, annak semmi újat nem tartogat, 2 órányi unalmon kívül.

 
Berto49   2019. 02. 26.

Jéghideg bosszú

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! A norvég filmrendező, Hans Petter Moland lehetőséget kapott arra, hogy elkészítse a fekete humorú 2014-es „Az eltűnés sorrendjében” című filmjének amerikai változatát. A történetet a norvég eredetiből az amerikai ízléshez igazította, így természetesen a skandináv jelleg nem annyira mutatkozik meg, viszont annál véresebb, brutálisabb. A bosszúálló hókotró-vezető szerepét a most 67 éves Liam Neeson kapta meg. Az utóbbi években gyakran feltűnik akciófilmekben és mindegyikben jól teljesít. Legutóbb egy nyilatkozata miatt rasszistának bélyegezték meg, mert egy nemi erőszak teljesen kiforgatta önmagából, „fekete fattyat” emlegetett. Szerintem nem a szín említése a lényeges, hanem a fattyú (bastard), hiszen aki ilyen tettet követ el, az a bőre színétől függetlenül igazán mocskos gazember, érthető az ír vérmérsékletből adódó felháborodás. Azt is nyilatkozta, hogy ez az utolsó akciófilmje. Jobb is, hiszen színészi tehetségénél fogva sokkal többre hivatott, mint eljátszani a bosszúra szomjazó gyilkológépet. Néhány emlékezetes filmje, melyekben nagyszerű volt az alakítása: „Schindler listája”, „Michael Collins”, „A nyomorultak”. Nálunk Csernák János szinkronhangja valósággal „hozzánőtt” az általam kedvelt színészhez.


 
HETEDIK   2019. 03. 25.

Liam Neeson az elmúlt években sajnos elmerült a futószalagon gyártott iparos akcióhős munkáiban, pedig valaha olyan filmekben szerepelt, mint a Rob Roy vagy a Schindler listája. Nem mondom, hogy nem volt a filmben néhány jobb és ötletes jelenet, de összességében csak egy újabb unalmas bosszúfilm lett. Neeson azt nyilatkozta, ez lesz utolsó akciófilmje. Legyen úgy, mert ő ennél többre képes!

 
MMcFly2015   2019. 03. 08.

Az eltűnés sorrendjében c. norvég film teljes lemásolása

Nem vagyok híve a feldolgozásoknak, viszont bánatomra a Dermesztő hajsza eredeti norvég alkotása (Az eltűnés sorrendjében) elkerülte a figyelmemet eddig, így Liam Neeson Dermesztő hajszája teljesen újként hatott rám, és csak a mozi után pótoltam a lemaradásom az eredeti filmet illetően. Mondhatni ez a remake elérte a célját, és nagyközönség elött is megismertette magát. A hideg, hófödte környezet teljesen átadja a skandináv filmek szerelmeseinek a várt élményt, viszont az abszurd humorral teli, bűnügyi vonal nem mindennapi ,,izgalmat” ígér. Ez akár egy Fargo sorozat epizódja/évada is lehetne, stílusilag teljesen megegyező. Liam Neeson szokatlan ilyen hétköznapi ember szerepére az eddig látott akció orgiái után, biztos vagyok benne, hogy lesznek olyanok, akik ez miatt csalódnak a filmben. Elismerem a színész neve húzóerő egy mozifilmre, de maga a történet és a karaktere is eltér Neeson eddigi akciófilmjeitől. A rendkívül jól tálalt fekete humor teljesen magával ragadt, viszont a végén az indián bandatagok szerepeltetése annyira idétlenre sikerült, hogy ott már az eddig jól működő abszurd humor tálalása helyett inkább mentünk a bohózat irányába. A kevesebb itt több lett volna, mert mégiscsak egy krimit nézünk. A filmet azoknak a nézőknek ajánlanám teljes szívvel, akik hozzám hasonlóan nem látták az eredeti alkotást. Ellenkező esetbe nem hiszem, hogy rejt magában bármi féle izgalm... több»

 
Caravaggio1978   2019. 09. 29.

Rosszul sikerült burleszk

Egyszer nézhető,de mély nyomot nem fog hagyni az ember lelkében,kispályás sztori ,de a nevek sem tudják felhozni ezt a történetet olyan szintre amit egy moziban szeretnénk látni.

 
pj19   2019. 05. 01.

Nagyon jó kis film.Liam Neeson kitűnően játsz a bosszúszomjas apa szerepét.Érdemes az eredeti Kraftidiotent is megnézni!Jó kis esti mozi!

 
Hondati   2019. 10. 26.

véres vígjáték

Kicsit kifordult önmagából a kriminek induló drogháború de nyilván az alkotó ezt álmodta meg, amit szórakoztatónak tartok, mint inkább komolynak.Én jókat derültem az abszurd poénokon mikor p.l egy kemény gengszter belső zsebében rózsaszín tokban van a mobilja :-) Coxman gyásza ugyan meleg szívben oldódik a végén de attól még színészi kvalitásai megmaradnak. Amiért tetszett,hogy a szirupos mázzal leöntött véres jelenetek ellenére egyfajta unikumot éreztem a stílust illetően ami szokatlan még ha hajsza nincs is a filmben...

Liam Neeson
Liam Neeson
Liam Neeson
William Forsythe
Liam Neeson
Liam Neeson
Liam Neeson
Emmy Rossum
Liam Neeson
Laura Dern
Liam Neeson
Liam Neeson
Liam Neeson
Tom Bateman
Liam Neeson
Laura Dern
Liam Neeson
Tom Bateman
Liam Neeson
William Forsythe
William Forsythe
Liam Neeson

A film összbevétele 72 983 664 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 88 202 738 forintot termelt.

 

A film eredeti norvég változata, Az eltűnés sorrendjében nagy sikert aratott a hazájában 2014-ben, számos fesztiváldíja mellett remekül teljesített a mozipénztáraknál is. A szintén Hans Peter Moland rendezésében bemutatott film 85 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

(hp)
 

Liam Neeson egy interjúban elmondta, hogy a Dermesztő hajsza lesz az utolsó akciófilmje.

(hp)
 

A Dermesztő hajsza forgatása 2017. márciusában kezdődött meg Albertában, Kanadában. A stáb az ezt követő hetekben több helyszínen is dolgozott, egyebek mellett Fernie-ben, British Columbiában.

(hp)
 

Hans Petter Moland azon kevés rendezők egyike, akinek lehetősége volt arra, hogy egy korábbi filmjét Hollywoodban remake-elje. Moland rendezte ugyanis a film eredeti norvég változatát is (Az eltűnés sorrendjében).

(hp)
 

A 2014-es norvég film, Az eltűnés sorrendjében alapján készült.

(ps)
 
Minden percet élveztem. Lekötött és szórakoztatott. Sok filmet láttam már, de ehhez foghatót még nem. Az apró logikai bakiktól eltekintve tökéletes kikapcsolódást nyújt mindenki számára, aki jegyet vált rá, és nem csak Liam Nesson miatt. több»
 
Remake hátán remake, egyik a kedvencünk, a másikat már el is felejtettük, a harmadikba pedig bele se merünk gondolni, hogy vajon miért is készülhetett. Már annyi ilyennel találkoztunk, hogy még azon sem lepődünk meg, amikor öt éven belül látunk egy újabb változatot ugyanabból a történetből. De ebben az esetben persze mindig benne van a pakliban, hogy bár tényleg nem csodálkozunk, viszont nem is vagyunk annyira kíváncsiak az új filmre, főleg, ha az első változat már belopta magát a szívünkbe. Érdemes azt az emléket elrontani vagy engedjünk a halványan pislákoló kíváncsiságunknak és adjunk egy esélyt az új változatnak is? több»
 
Remake-et készíteni akkor érdemes, ha az újabb verzióval felülmúljuk az eredetit, pláne, ha az író-rendező ugyanaz a személy. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.