2019.02.25   szerző: hp   hozzászólások: 0

Az elmúlt hetek gyenge szereplései után minden visszatért a régi kerékvágásba az amerikai mozikban. A franchise legjobb nyitását hozta az Így neveld a sárkányodat 3.

Hatalmas siker a mozikban az Így neveld a sárkányodat 3!

A Dreamworks animációs filmje, az Így neveld a sárkányodat 3.a hétvégi bevételi toplista élén kezdte meg mozis szereplését. Az 55,5 milliós premier nem csak a franchise (az előző epizód ugyanennyi idő alatt 49,4 milliót kaszált), de az év idei legjobbja is, 15 milliót verve rá M. Night Shyamalan Üvegjére. A filmet ráadásul nem csak a nézők, de a kritikusok is imádják, erről árulkodik a 91 százalékos értékelés a RottenTomatoes-on is. Ami pedig a jövőt illeti, a film világviszonylatban bőven 500 millió felett kereshet majd, ami annak a fényében lesz igazán pazar teljesítmény, hogy a harmadik rész büdzséje a széria eddigi legalacsonyabbja. Arról nem is beszélve, hogy egyetlen hétvége után a nemzetközi piacokról befolyt összeget is beleszámolva már 274 millió dollár értékben váltottak rá jegyet a mozizók.

Az Alita: A harc angyala nem tudott szépíteni a premierhétvégéjéhez képest, így az most már biztos, hogy a film az idei év egyik, ha nem a legnagyobb anyagi bukása lesz. A 170 millióból készült manga adaptáció hazájában mindössze 60 milliót tudott összekalapozni.

A dobogó harmadik fokát A Lego-kaland 2szerezte meg 10 millióval, és hiába keresett eddig világszerte 136 milliót, az elődjéhez képest, mely 469 millióig jutott, ez igen alacsony összegnek számít.

Az Így neveld a sárkányodat 3 mellett az egyetlen további országos premier, a Run the Race fér be a top10-es lista utolsó helyére, bár a mentéségre legyen mondva, hogy harmad annyi vásznon vetítették, mint a mezőny döntő részét.

Ami a mezőny több részét illeti, kimondottan jól tartja magát Dwayne Johnson új filmje, a hamarosan nálunk is debütáló Családi bunyó, mely a negyedik helyet szerezte meg. Nem teljesít azonban túl jól sem a második hete futó Boldog halálnapot! 2. és a Dermesztő hajsza sem. Előbbi a hetedik, utóbbi a nyolcadik helyen végzett. Tizenöt héttel a premierjét követően először csúszott ki a top10-ből a Zöld könyv - Útmutató az élethez.

A listát és a pontos összegeket idelent találjátok.

#10
$2,273,050    
#9

68 Életrevalók  (2017)

dráma | vígjáték

Egy komikus történet, amelyben egy nagy befolyással bíró gazdag mozgássérült férfi egy büntetett előéletű munkanélkülit bérel fel, hogy segítsen neki különleges... több»

$3,210,000    
#8

69 Dermesztő hajsza  (2019)

akció | dráma | krimi

Nels pedáns munkásként, hókotróként dolgozik a fagyos coloradói síközpontban, ahol békés és meghitt élete egyik pillanatról a másikra fordul fel, amikor a helyi drogbáró... több»

$3,300,000    
#7

horror | misztikus | sci-fi

Tree Gelbman már reménykedik benne, hogy az élete visszatér a rendes kerékvágásba - aztán kiderül, hogy az életben maradás nem mindenre jelent megoldást, sőt. Mintha a gondok... több»

$4,988,000    
#6

fantasy | romantikus | vígjáték

Egy sportmenedzserként dolgozó nő megelégeli, hogy férfikollégái folyton helyette aratják le a babérokat. Egy különös italnak köszönhetően viszont elkezdi hallani a... több»

$5,200,000    
#5

75 Isn't It Romantic  (2019)

fantasy | romantikus | vígjáték

Egy szerelemből kiábrándult nő egyszer csak egy romantikus, ám annál inkább komikus helyzetben találja magát. több»

$7,510,000    
#4

74 Családi bunyó  (2019)

dráma | életrajzi | sportfilm

Az egykori pankrátor és jó útra tért bűnöző Ricky és családja, a felesége, Julia és két gyermekük abból él, hogy kisebb rendezvényenek lépnek a pankrátor-ringbe. A... több»

$8,012,000    
#3

79 A Lego-kaland 2  (2019)

akció | animáció | családi

Öt éve már, hogy minden szupi szuper volt, a városka lakóinak azonban most egy új veszéllyel kell szembenézniük - méghozzá egy távoli galaxis, a Tesho-rendszer Duplo... több»

$10,015,000    
#2

akció | kaland | sci-fi

A távoli jövőben Ido, az orvos Iron City roncstelepén egy különleges kiborgra bukkan. Alitának semmilyen emléke sincs a múltjáról, minden új számára ebben a világban. Ido... több»

$12,000,000    
#1

akció | animáció | családi

Hőseink kalandjai egy harmadik epizódban folytatódnak tovább. Hablaty a falu vezetőjévé vált, Fogatlan pedig a sárkányok vezére lett. Barátságuk úgy tűnik csakugyan... több»

$55,527,000