Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
77
Filmadatlap
 
28
Szereplők
6
Vélemények
15
Képek
Videók
Carrie
 
respect the movies   2018. 03. 06.

Szerintem nagyon jó film volt! Jómagam nagy rajongója vagyok Stephen King munkásságának, elsősorban inkább a könyveit kedvelem (bár ezzel biztos hogy sokan vagyunk így) de a novelláiból/könyveiből készült filmeket is örömmel nézem meg! Persze ezek terén sokkal több a közepes vagy akár a gyengébb alkotás. de ez engem sose zavart! Nem feltétlenül szerencsés sok esetben összehasonlítani könyvet és filmet, de persze ezt midig megtesszük! Kevés olyan King-filmadaptációt tudnék felsorolni, ahol a filmet talán erősebbnek éreztem mint a könyvet, de ez a filmet mindenképp ide sorolnám! A rendezés terén kifogásolatlan, bár azért egy Brian De Palma szintű rendezőtől ez elvárható is volt! A kamerabeállítások és a technikai megoldásai is egyedülállóak voltak a maga idejében! A színészektől egytől egyik páratlan alakításokat láthattunk! Ahogy a karakterek fejlődését bemutatják a filmben, szintén példaértékű a filmgyártásban! A Carrie-t sokkal inkább tartom egy kiváló drámának egy két horrorisztikus jelenettel fűszerezve, mint egy vegytiszta horrornak! King rajongóknak kötelező alkotás!

 
sabnock666   2018. 12. 16.

Persze a könyv nekem alapmű! De... Kissé eltértek a könyv nyomvonalától, de ez mégis egy letisztult film Nem mondanám horrornak, hanem egyfajta dráma-thriller-horror keveréknek! Izgalmas, érdekfeszítő, és lebilincselő film. Abszolúte fogyasztható!


 
postaslaszlo8   2016. 06. 23.

Ez egy klasszikus film, rengeteg ezt követő horrorfilmnek ez a példaképe. Elképesztő, hogy korához képest milyen jó technikai megoldásokat alkalmaztak. Ez egy olyan film, amit mindenkinek érdemes legalább egyszer megnézni az életben.

 
gyuszamen73   2015. 02. 21.

Szerintem ez az egyik legjobban sikerült filmes King feldolgozás.Tökéletesen passzolnak a szereplők a könyvben megjelenő karakterekhez. A képi megjelenítés is rendben van. Az író elképzeléseit maximálisan visszaadja a film.

 
Ronin   2015. 02. 08.

Nekem főleg akkor érdekes ez a film, ha összevetem az újabb feldolgozásokkal. Például a legújabb, a 2013 (azt hiszem) sok dologban sokkal jobban ragaszkodik a könyvhöz, és ettől talán van, aki jobbnak tartja. Nekem a magam részéről van egyfajta vonzódásom a vintage horrorfilmek felé, és ezt a Carrie teljes mértékben ki tudja elégíteni, tehát nekem ebből a szempontból ez a verzió tetszik jobban.

 

A film több ponton is eltér a könyvtől, a befejezése is! Egy interjú során Stephen King elárulta, hogy a film befejezése neki jobban tetszik mint a könyve befejezése!

(respect the movies)
 

Stephen King 2500 dollárért adta el a regénye megfilmesítési jogait!

(respect the movies)
 

A filmet Kalifornia államban vették fel 50 nap alatt.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.