Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
78
Filmadatlap
 
28
Szereplők
10
Vélemények
15
Képek
1
Videók
Carrie
 
Gyorvik   2020. 07. 05.

legújabb vélemény

Lélektani dráma King módra

Igazán kiváló és megrendítő mű Stephen King regényének egyik első filmadaptációja, a Carrie. Az író nevéről – ha netalán nem is olvastuk még a könyvet, vagy láttuk a filmet – akár gondolhatnánk, hogy egy misztikus horror moziról van szó, ám alapvetően egy transzcendens elemekkel átszőtt felkavaró dráma, amely szókimondó kritikát mond többek közt a bigott és vak – a kommunikációt teljesen nélkülöző és visszautasító, a védtelen lelket is beáldozni kész – vallási fanatizmusról. Mint egynéhány későbbi regénye, az írónak ezen szerzeménye sem illik bele a megszokott stíluskategóriákba. Az olvasók és a könyvekből adaptált filmek ismerői végeláthatatlan vitákat folytatnak egymással, vajon az adott ... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 08. 12.

Ha vérszemet kap a bálkirálynő

Bár az új Az azért elég nagyot ütött (nagyon várjuk a folytatást), a Stephen King műveiből készült filmadaptációk eddig nagyon úgy tűnik, hogy el vannak átkozva. Nagyon mélyen kellene keresgélnünk ahhoz, hogy csak párat fel tudjunk sorolni a jobban sikerült darabok közül, legalábbis, ami a horrortörténeteit illeti. Mert itt van ugyan a zseniális Remény rabjai vagy a nemrégiben látott Állj mellém!, s ebbe a kategóriába sorolhatnám még a Dolores Clairborne-t is (bár annak nem feltétlenül tesz jót a lassan kibontakozó csavar), de egyiket sem az ijesztősége teszi naggyá, sokkal inkább a lélektani dráma, ami bennünk rejlik. Miért is nem lepődünk meg? Mármint azon, hogy a King-horrorokat nehéz hű... több»


 
respect the movies   2018. 03. 06.

Szerintem nagyon jó film volt! Jómagam nagy rajongója vagyok Stephen King munkásságának, elsősorban inkább a könyveit kedvelem (bár ezzel biztos hogy sokan vagyunk így) de a novelláiból/könyveiből készült filmeket is örömmel nézem meg! Persze ezek terén sokkal több a közepes vagy akár a gyengébb alkotás. de ez engem sose zavart! Nem feltétlenül szerencsés sok esetben összehasonlítani könyvet és filmet, de persze ezt midig megtesszük! Kevés olyan King-filmadaptációt tudnék felsorolni, ahol a filmet talán erősebbnek éreztem mint a könyvet, de ez a filmet mindenképp ide sorolnám! A rendezés terén kifogásolatlan, bár azért egy Brian De Palma szintű rendezőtől ez elvárható is volt! A kamerabeállítások és a technikai megoldásai is egyedülállóak voltak a maga idejében! A színészektől egytől egyik páratlan alakításokat láthattunk! Ahogy a karakterek fejlődését bemutatják a filmben, szintén példaértékű a filmgyártásban! A Carrie-t sokkal inkább tartom egy kiváló drámának egy két horrorisztikus jelenettel fűszerezve, mint egy vegytiszta horrornak! King rajongóknak kötelező alkotás!

 
Ms. Akárki   2019. 05. 31.

Egyik legjobb Stephen King adaptáció amit eddig láttam. A rendezés és a történet filmesítése is kifogástalan. Nagyon érzelmes történet egy tinilányról, akinek rejtett képességei előjönnek a többi gyerek és felnőtt vele való bánásmódja miatt. Kiváló film.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 16.

Persze a könyv nekem alapmű! De... Kissé eltértek a könyv nyomvonalától, de ez mégis egy letisztult film Nem mondanám horrornak, hanem egyfajta dráma-thriller-horror keveréknek! Izgalmas, érdekfeszítő, és lebilincselő film. Abszolúte fogyasztható!

A film összbevétele 33 800 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film több ponton is eltér a könyvtől, a befejezése is! Egy interjú során Stephen King elárulta, hogy a film befejezése neki jobban tetszik mint a könyve befejezése!

(respect the movies)
 

Stephen King 2500 dollárért adta el a regénye megfilmesítési jogait!

(respect the movies)
 

A filmet Kalifornia államban vették fel 50 nap alatt.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.