Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
78%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
10
Vélemények
15
Képek
1
Videók
Carrie
 
Gyorvik   2020. 07. 05.

legújabb vélemény

Lélektani dráma King módra

Igazán kiváló és megrendítő mű Stephen King regényének egyik első filmadaptációja, a Carrie. Az író nevéről – ha netalán nem is olvastuk még a könyvet, vagy láttuk a filmet – akár gondolhatnánk, hogy egy misztikus horror moziról van szó, ám alapvetőe... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 08. 12.

Ha vérszemet kap a bálkirálynő

Bár az új Az azért elég nagyot ütött (nagyon várjuk a folytatást), a Stephen King műveiből készült filmadaptációk eddig nagyon úgy tűnik, hogy el vannak átkozva. Nagyon mélyen kellene keresgélnünk ahhoz, hogy csak párat fel tudjunk sorolni a jobban s... teljes kritika»


 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 16.

Persze a könyv nekem alapmű! De... Kissé eltértek a könyv nyomvonalától, de ez mégis egy letisztult film Nem mondanám horrornak, hanem egyfajta dráma-thriller-horror keveréknek! Izgalmas, érdekfeszítő, és lebilincselő film. Abszolúte fogyasztható!

 
respect the movies   2018. 03. 06.

Szerintem nagyon jó film volt! Jómagam nagy rajongója vagyok Stephen King munkásságának, elsősorban inkább a könyveit kedvelem (bár ezzel biztos hogy sokan vagyunk így) de a novelláiból/könyveiből készült filmeket is örömmel nézem meg! Persze ezek t... több»

 
Ms. Akárki   2019. 05. 31.

Egyik legjobb Stephen King adaptáció amit eddig láttam. A rendezés és a történet filmesítése is kifogástalan. Nagyon érzelmes történet egy tinilányról, akinek rejtett képességei előjönnek a többi gyerek és felnőtt vele való bánásmódja miatt. Kiváló film.

 
ZozArt89   2019. 07. 17.

Stephen King a legnagyobb horror író viszont a mozivászonra vitt filmjeit nem csípem. Ez se volt kifejezetten kedvencem bár azt el kell ismerni, hogy ahhoz képest remekül visszaadták a sztorit.

 
postaslaszlo8   2016. 06. 23.

Ez egy klasszikus film, rengeteg ezt követő horrorfilmnek ez a példaképe. Elképesztő, hogy korához képest milyen jó technikai megoldásokat alkalmaztak. Ez egy olyan film, amit mindenkinek érdemes legalább egyszer megnézni az életben.

A film összbevétele 33 800 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film több ponton is eltér a könyvtől, a befejezése is! Egy interjú során Stephen King elárulta, hogy a film befejezése neki jobban tetszik mint a könyve befejezése!

(respect the movies)
 

Stephen King 2500 dollárért adta el a regénye megfilmesítési jogait!

(respect the movies)
 

A filmet Kalifornia államban vették fel 50 nap alatt.

(dulkap)
 

A báli jelenetnél, amikor vér ömlik a Carrie-re, disznóvért használtak, amihez különböző szirupokat és festékanyagokat is hozzáadtak. Ez az egyveleg azonban nagyon ragadós volt, így Sissy Spacek nem érhetett hozzá semmihez, és nem is ülhetett le, mert mindenhez odatapadt volna.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film castingja ugyanabban az időben, és ugyanabban a szobában zajlott, mint a Csillagok háborúja meghallgatása, így valamennyi jelentkezőt Brian De Palma és George Lucas is meghallgatott. Emiatt pedig előfordult, hogy egy-egy színész nem abba a filmben szerepelhetett, amelyben eredetileg szerette volna (így járt pl. William Katt is, aki Luke Skywalker szerepére jelentkezett, mégis a Carrie-ben kötött ki, mint Tommy Ross).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti történettel ellenben a filmben Sue szemtanúja a szörnyű tragédiànak.

(Bogi87)
 

SPOILER! Carrie a filmben kizàrólag iskolatàrsait öli meg, akik jelen vannak a bàlon, tovàbbà Chris Hargensen-t és Billy Nolan-t. Ellenben a könyvben az egész vàrosra csapàst mér.

(Bogi87)
 

SPOILER! Míg a filmben Miss Collins életét veszti a bàlon, addig a könyvben túléli azt.

(Bogi87)
 

A filmbéli Miss Collins eredeti neve Miss Dejardin volt.

(Bogi87)
 

Az eredeti történetben Carrie apja nem lépett le egy idegen nővel, hanem meghalt a làny vilàgra jövetele előtt.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.