Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Carrie (1976)

Carrie
Filmadatlap
 
28
Szereplők
13
Vélemények
72
Képek
1
Videók
Carrie

Galéria (72)

Videók (1)

 
Milan391349   2021. 10. 27.

legújabb vélemény

0

Sajnos nekem nem adja vissza a regény hangulatát.

 
Kóborló   2021. 09. 02.

2
Vigyázz, fel ne dühítsd Carrie-t!

Jó ideje már, hogy Stephen King a mai modern irodalmi korszak egyik megkerülhetetlen alakja. Az író népszerűsége a 70-es évek közepe, vége felé kezdődött, és máig töretlen. Sokáig elsősorban horroríróként tartották számon (amire bőven rászolgált), de... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 16.

1

Persze a könyv nekem alapmű. De... Kissé eltértek a könyv nyomvonalától, de ez mégis egy letisztult film. Nem mondanám horrornak, hanem egyfajta dráma-thriller-horror keveréknek. Izgalmas, érdekfeszítő és lebilincselő film. Abszolút fogyasztható.

 
Gyorvik   2020. 07. 05.

1
Lélektani dráma King módra

Igazán kiváló és megrendítő mű Stephen King regényének egyik első filmadaptációja, a Carrie. Az író nevéről – ha netalán nem is olvastuk még a könyvet, vagy láttuk a filmet – akár gondolhatnánk, hogy egy misztikus horror moziról van szó, ám alapvetőe... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 08. 12.

0
Ha vérszemet kap a bálkirálynő

Bár az új Az azért elég nagyot ütött (nagyon várjuk a folytatást), a Stephen King műveiből készült filmadaptációk eddig nagyon úgy tűnik, hogy el vannak átkozva. Nagyon mélyen kellene keresgélnünk ahhoz, hogy csak párat fel tudjunk sorolni a jobban s... teljes kritika»

 
Ms. Akárki   2019. 05. 31.

0

Az egyik legjobb Stephen King adaptáció, amit eddig láttam. A rendezés és a történet filmesítése is kifogástalan. Nagyon érzelmes történet egy tinilányról, akinek rejtett képességei előjönnek a többi gyerek és felnőtt vele való bánásmódja miatt. Kiváló film.

 
respect the movies   2018. 03. 06.

0

Szerintem nagyon jó film volt! Jómagam nagy rajongója vagyok Stephen King munkásságának, elsősorban inkább a könyveit kedvelem (bár ezzel biztos hogy sokan vagyunk így) de a novelláiból/könyveiből készült filmeket is örömmel nézem meg! Persze ezek t... több»

A film összbevétele 33 800 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az amerikai NBC tévétársaság 2002-ben komolyan elgondolkodott azon, hogy berendelnek egy sorozatot a filmből. Erre végül azért nem kerülhetett sor, mert a tévécsatorna vezetői látták, hogy a 2002-ben bemutatott Carrie tévéfilmes változata mekkora bukás lett, és emiatt végül elálltak a sorozat tervétől.

(Kóborló )
 

Quentin Tarantino és Martin Scorsese egyik kedvenc filmjükként tartják számon a Carrie-t.

(Kóborló )
 

A filmben látható bicikliző kisfiú a rendező, Brian De Palma unokaöccse volt.

(Kóborló )
 

A filmbéli Sue Snell karakterét alakító Amy Irving ismét a karakter bőrébe bújt az 1999-es, Carrie 2.: Düh című filmben.

(Kóborló )
 

Carrie szerepére Linda Blair is esélyes volt, de végül nem vállalta el a szerepet.

(Kóborló )