Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
78
Filmadatlap
 
28
Szereplők
9
Vélemények
15
Képek
1
Videók

Vélemények: Carrie (1976)

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 08. 12.

legújabb vélemény

Ha vérszemet kap a bálkirálynő

Bár az új Az azért elég nagyot ütött (nagyon várjuk a folytatást), a Stephen King műveiből készült filmadaptációk eddig nagyon úgy tűnik, hogy el vannak átkozva. Nagyon mélyen kellene keresgélnünk ahhoz, hogy csak párat fel tudjunk sorolni a jobban sikerült darabok közül, legalábbis, ami a horrortörténeteit illeti. Mert itt van ugyan a zseniális Remény rabjai vagy a nemrégiben látott Állj mellém!, s ebbe a kategóriába sorolhatnám még a Dolores Clairborne-t is (bár annak nem feltétlenül tesz jót a lassan kibontakozó csavar), de egyiket sem az ijesztősége teszi naggyá, sokkal inkább a lélektani dráma, ami bennünk rejlik. Miért is nem lepődünk meg? Mármint azon, hogy a King-horrorokat nehéz hű... több»

 
respect the movies   2018. 03. 06.

Szerintem nagyon jó film volt! Jómagam nagy rajongója vagyok Stephen King munkásságának, elsősorban inkább a könyveit kedvelem (bár ezzel biztos hogy sokan vagyunk így) de a novelláiból/könyveiből készült filmeket is örömmel nézem meg! Persze ezek terén sokkal több a közepes vagy akár a gyengébb alkotás. de ez engem sose zavart! Nem feltétlenül szerencsés sok esetben összehasonlítani könyvet és filmet, de persze ezt midig megtesszük! Kevés olyan King-filmadaptációt tudnék felsorolni, ahol a filmet talán erősebbnek éreztem mint a könyvet, de ez a filmet mindenképp ide sorolnám! A rendezés terén kifogásolatlan, bár azért egy Brian De Palma szintű rendezőtől ez elvárható is volt! A kamerabeállítások és a technikai megoldásai is egyedülállóak voltak a maga idejében! A színészektől egytől egyik páratlan alakításokat láthattunk! Ahogy a karakterek fejlődését bemutatják a filmben, szintén példaértékű a filmgyártásban! A Carrie-t sokkal inkább tartom egy kiváló drámának egy két horrorisztikus jelenettel fűszerezve, mint egy vegytiszta horrornak! King rajongóknak kötelező alkotás!


 
Ms. Akárki   2019. 05. 31.

Egyik legjobb Stephen King adaptáció amit eddig láttam. A rendezés és a történet filmesítése is kifogástalan. Nagyon érzelmes történet egy tinilányról, akinek rejtett képességei előjönnek a többi gyerek és felnőtt vele való bánásmódja miatt. Kiváló film.

 
sabnock666   2018. 12. 16.

Persze a könyv nekem alapmű! De... Kissé eltértek a könyv nyomvonalától, de ez mégis egy letisztult film Nem mondanám horrornak, hanem egyfajta dráma-thriller-horror keveréknek! Izgalmas, érdekfeszítő, és lebilincselő film. Abszolúte fogyasztható!

 
ZozArt89   2019. 07. 17.

Stephen King a legnagyobb horror író viszont a mozivászonra vitt filmjeit nem csípem. Ez se volt kifejezetten kedvencem bár azt el kell ismerni, hogy ahhoz képest remekül visszaadták a sztorit.

 
postaslaszlo8   2016. 06. 23.

Ez egy klasszikus film, rengeteg ezt követő horrorfilmnek ez a példaképe. Elképesztő, hogy korához képest milyen jó technikai megoldásokat alkalmaztak. Ez egy olyan film, amit mindenkinek érdemes legalább egyszer megnézni az életben.

 
gyuszamen73   2015. 02. 21.

Szerintem ez az egyik legjobban sikerült filmes King feldolgozás.Tökéletesen passzolnak a szereplők a könyvben megjelenő karakterekhez. A képi megjelenítés is rendben van. Az író elképzeléseit maximálisan visszaadja a film.

 
Ronin   2015. 02. 08.

Nekem főleg akkor érdekes ez a film, ha összevetem az újabb feldolgozásokkal. Például a legújabb, a 2013 (azt hiszem) sok dologban sokkal jobban ragaszkodik a könyvhöz, és ettől talán van, aki jobbnak tartja. Nekem a magam részéről van egyfajta vonzódásom a vintage horrorfilmek felé, és ezt a Carrie teljes mértékben ki tudja elégíteni, tehát nekem ebből a szempontból ez a verzió tetszik jobban.

 
VérAlex   2015. 01. 03.

Érdekes ez a film, főleg, mert az egyik első Stephen King feldolgozás. Annyiból nem tetszik, hogy szerintem elég fontos dolgokban tértek el a könyvtől, ami nagyban rontotta az összképet, legalábbis annak, aki ismeri a könyvet is, és így kicsit kevésbé volt élvezhető. De önmagában szerintem a film megállja a helyét, és persze figyelembe kell venni a megítélésekor, hogy most már elég réginek számít.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.