Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
76%

Evil Dead - Gonosz halott (1981)

The Evil Dead
Filmadatlap
 
28
Szereplők
17
Vélemények
101
Képek
3
Videók
 
ZozArt89   2019. 07. 17.

legújabb vélemény

0

Bruce Campbell neve nem régen került a szemem elé. A hasonló című sorozatában szerepelt ami nagyon megtetszett. Így belevágtam ebbe is. Szerintem remek film. Az effektek persze meg se közelítik a mai tudást de a sztori igencsak izgi.

 
Márton   2018. 10. 09.

a nap véleménye

0
Alacsony költségvetésből horror klasszikus, ez az Evil Dead - Gonosz halott

Ismét egy régi horrorfilmet vettem elő az este folyamán (ami fiatalkoromban nem kevés álmatlan éjszakát okozott) és azt kell hogy írjam, nem hiába emlegetik a mai napig egy roppant erős alkotásnak a Gonosz halott avagy az Erdő szelleme című kult-klas... teljes kritika»


 
ArpiHajdu és Réci   2018. 07. 30.

1

Az az igazság, hogy e filmmel kapcsolatban több kérdésem is van. Az első és legfontosabb: hogyan tudott ez kultfilm lenni? Hogy tudott ez tömegeket elvarázsolni régen (és még talán ma is), ha a látottak alapján az első gondolat, ami eszembe jut, az a... több»

 
Deku   2017. 07. 26.

0

Nagyon szerettem annak ellenére, hogy régi film. Remek feszültség keltő ereje van. Az első jó pár perc után sem tudtam magamhoz térni és szeretni a filmet.

 
7ETEDIK   2018. 07. 19.

0

Sam Raimi kedvenc rendezőm bizony így kezdte meg karrierjét, rögtön egy alapfilmmel. Hány ilyen film készült ezután, mikor fiatalok elutaznak valahová és beüt a pokol....ezen filmeket mind az Evil Dead inspirálta, mai napig lopkodnak belőle és a mai ... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 13.

0

Imádom. Fiatalkorom nagy kedvence, és még most is ugyanúgy értékelem....különösen tetszik, amikor a Démon közeledik,az visz mindent!!! Ó, és igen maga Bruce Campbell a "B" kategóriás filmek császára is kitesz magáért....egyedül lehozza a filmet szinte!!!

 
Niki18   2015. 11. 02.

0

nagyon nagyon jóóóó. Imádom ezt a filmet. Gyerekkoromban rémálmom volt ettől, annyira féltem tőle és alig mertem megnézni, de most már felnőtt fejjel nevetek is rajta. De még mindig nagyon szeretem

Galéria (101)

Bruce Campbell

Videók (3)

 

A rendező, Sam Raimi nevéhez fűződik a Xena c. filmsorozat, amelynek producere, és több résznek a rendezője is volt. Testvére, Ted Raimi alakította Jocksert, a kétbalkezes harcost.

(Eastern79 )
 

A megerőszakolós jelenet nagy felháborodást keltett, Raimi később megbánta, hogy beletette a filmbe.

(7ETEDIK )
 

Sam Raimi egyetemi barátjának, Bruce Campbellnek adta a főszerepet, azóta is minden filmjében felbukkan.

(7ETEDIK )
 

Sam Raimi retteg a horrorfilmektől, ezért csempészett alkotásába feketehumort.

(7ETEDIK )
 

Elnyerte a legjobb horrorfilmnek járó díjat.

(7ETEDIK )
 

A filmet egy kisfilm előzte meg, amit Sam Raimi készített a producerek meggyőzésére.

(7ETEDIK )
 

Sam Raimi filmes debütálása.

(7ETEDIK )
 

Stephen King Cannes-ban látta az akkor még forgalmazók nélkül bemutatott filmet, majd gyorsan írt róla egy kritikát a Twilight Zone magazinba, amely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a film eljuthatott az amerikai mozikba.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben a telihold képét külön vágták be.

(moviewer)
 

1. 1978-ban Sam Raimi és régi jó barátja, Bruce Campbell elkezdtek egy film forgatásán dolgozni. A költségekre 1600 dollár állt a rendelkezésükre, a project Within the Woods néven futott. A munka afféle demónak készült, hogy felkeltsék a producerek érdeklődését. Sikerült is szert tenniü 350-375 ezer dollárra, hogy létrehozzák a Evil Dead-et. A film végül (nem számítva franchise értékét) 11 millió dollárt hozott.

(ps)
 
A The Evil Dead megrágja majd lenyeli a lelkedet, de közben mégis széles vigyor ül ki a képedre, sőt lehet, hogy egyenesen a térdedet csapkodod a röhögéstől. Akárhányszor újranézhető, örökbecsű darab, mérföldkő a horrorfilmek történetében. több»