Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Evil Dead - Gonosz halott (1981)

The Evil Dead
Filmadatlap
 
28
Szereplők
19
Vélemények
101
Képek
3
Videók

Galéria (101)

Bruce Campbell

Videók (3)

 
polgy   2023. 01. 21.

legújabb vélemény

0
A klasszikus horror kedvelőinek

Hogy miért 4 csillag? Gyerekkorom nagy kedvence, ami korszakalkotó alkotás a horrorfilmek terén. Abban a korszakban még CGI nélkül, sminkekkel és ötletekkel kellett mindent megoldani, ráadásul kb. 700 forintból. :) Mindemellett ebben még benne van minden, ami sok mai horrorból hiányzik (vér minden mennyiségben, szörnyek, kaszabolás stb.), és még némi humort is sikerül belecsempészni (főleg A sötétség serege című részbe). A filmnek 3 része van, amiben Bruce Campbell (Ash) szerintem zseniálisan hozza a karaktert, ahogy a kissé szerencsétlen srácból igazi harcos vezéregyéniséggé válik. Azt azért simán el tudom fogadni, hogy a mai kor szülötteként a film nem jelent nagy élményt, vagy csak egy szűkebb, klasszikus horrorfilmekért is rajongó rétegnek.

 
Márton   2018. 10. 09.

a nap véleménye

0
Alacsony költségvetésből horror klasszikus, ez az Evil Dead - Gonosz halott

Ismét egy régi horrorfilmet vettem elő az este folyamán (ami fiatalkoromban nem kevés álmatlan éjszakát okozott) és azt kell hogy írjam, nem hiába emlegetik a mai napig egy roppant erős alkotásnak a Gonosz halott avagy az Erdő szelleme című kult-klas... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 07. 30.

1

Az az igazság, hogy e filmmel kapcsolatban több kérdésem is van. Az első és legfontosabb: hogyan tudott ez kultfilm lenni? Hogy tudott ez tömegeket elvarázsolni régen (és még talán ma is), ha a látottak alapján az első gondolat, ami eszembe jut, az a... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 13.

0

Imádom. Fiatalkorom nagy kedvence, és még most is ugyanúgy értékelem....különösen tetszik, amikor a Démon közeledik,az visz mindent!!! Ó, és igen maga Bruce Campbell a "B" kategóriás filmek császára is kitesz magáért....egyedül lehozza a filmet szinte!!!

 
Deku   2017. 07. 26.

0

Nagyon szerettem annak ellenére, hogy régi film. Remek feszültség keltő ereje van. Az első jó pár perc után sem tudtam magamhoz térni és szeretni a filmet.

 
HE7EDIK   2018. 07. 19.

0

Sam Raimi kedvenc rendezőm bizony így kezdte meg karrierjét, rögtön egy alapfilmmel. Hány ilyen film készült ezután, mikor fiatalok elutaznak valahová és beüt a pokol....ezen filmeket mind az Evil Dead inspirálta, mai napig lopkodnak belőle és a mai ... több»

 
Di Canio   2019. 05. 15.

0

Inkább volt vicces mint rémisztő, sokkal jobbat vártam az értékelések miatt. Persze kis költségvetés, meg régi film, de erősen hajlik a gagyi felé, még éppen elmegy átlagosnak.

 

A rendező, Sam Raimi nevéhez fűződik a Xena c. filmsorozat, amelynek producere, és több résznek a rendezője is volt. Testvére, Ted Raimi alakította Jocksert, a kétbalkezes harcost.

(Eastern79 )
 

A megerőszakolós jelenet nagy felháborodást keltett, Raimi később megbánta, hogy beletette a filmbe.

(HE7EDIK)
 

Sam Raimi egyetemi barátjának, Bruce Campbellnek adta a főszerepet, azóta is minden filmjében felbukkan.

(HE7EDIK)
 

Sam Raimi retteg a horrorfilmektől, ezért csempészett alkotásába feketehumort.

(HE7EDIK)
 

Elnyerte a legjobb horrorfilmnek járó díjat.

(HE7EDIK)